13 Μαΐου 2016

Επιστολή του Αντιπεριφειάρχη Σάμου στο Βουλευτή του Νομού κ. Δημήτρη Σεβαστάκη σχετικά με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης Visaστους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά μας.







     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Σάμος, 13 Μαΐου 2016 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                        Αριθ. Πρωτ.: οίκ. 24253/2210ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ
               
 : ΠΡΟΣ: Βουλευτή Σάμου
                                                   κ. Δ. Σεβαστάκη
                     


Αξιότιμε κύριε Βουλευτά, 
Πολύ νωρίς (11/4/16),μόλις άρχισε να διαφαίνεται  η προοπτική καθυστέρησης ή και μη έναρξης του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης  της διαδικασίας χορήγησης (visaSchengen) σε υπηκόους  τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό, αποστείλαμε επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς αλλά και σε εσάς, μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων των νησιών μας.
Τονίσαμε αναλυτικά, την τεράστια σημασία  που έχει για την τοπική οικονομία ησυνέχιση του προγράμματος -που  μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει σε πολύ αυξημένη κίνηση Τούρκων τουριστών - ειδικά φέτος, που ο τουρισμός των νησιών μας ζει τις αρνητικές συνέπειες του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος. 
Τελικά, ένα μήνα μετά λάβαμε έγγραφη απάντηση όχι από κάποιο Υπουργείο, αλλά από μια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία σας επισυνάπτουμε, και στην οποία αφού ενημερωνόμαστε ότι ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπηρεσιακά, δεν είναι πρόθυμος να συναινέσει, υποδεικνύει το αυτονόητο, που προφανώς γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, τη διευθέτηση του θέματος σε πολιτικό επίπεδο από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών. 
Επειδή πλέον ο χρόνος τρέχει και μαζί του αυξάνει η ζημία από τις μειωμένες λόγω του προβλήματος αυτού ροές Τούρκων τουριστών, σας καλούμε άμεσα, ως βουλευτή του Νομού μας να ενεργήσετε,  ώστε επιτέλους η κυβέρνηση να μεριμνήσει σε πολιτικό επίπεδο για την εξασφάλιση της έναρξης του προγράμματος, τώρα μάλιστα που οι εξελίξεις σχετικά με την άμεση κατάργηση της visa για τους Τούρκους πολίτες δεν είναι ενθαρρυντικές. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ