25 Απριλίου 2016

4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΣΑΜΟΥ......


Από το έτος 2012 ευρίσκεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο “Χαρακτηρισμός της υδάτινης και χερσαίας περιοχής Αλυκής Ψιλής Άμμου, νήσου Σάμου, ως περιοχή προστασίας της φύσης και της ευρύτερης (χερσαίας και θαλάσσιας) περιοχής της ως προστατευόμενων φυσικών σχηματισμών και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης” και αναμένει την υπογραφή του για να ολοκληρωθεί το καθεστώς προστασίας του βιότοπου και να γίνει χωροθέτηση των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του.
Η Αλυκή Ψιλής Άμμου Νήσου Σάμου, έκτασης 43 εκταρίων, ανήκει στο δίκτυο “Natura 2000”. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την έχει εντάξει στις σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Ελλάδας (gr146 Αλυκή Ψιλής Άμμου, Σάμος) και παρομοίως, το WWF (SAM001 – Alyki Psilis Ammou).

Ο βιότοπος ευρίσκεται σε επαφή με παραλιακή ζώνη, με ανεπτυγμένο θερινό τουρισμό και με δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, σχετίζεται δε με τους κοντινούς μεγάλους υγρότοπους της Μικράς Ασίας και τους δύο κοντινούς υγρότοπους της Σάμου, τα Έλη Μεσοκάμπου και Γλυφάδας Πυθαγορείου.

Για την περιοχή έχει εκπονηθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Αλυκής Ψιλής Άμμου (2003).
Από το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει εκπονηθεί το έτος 2009, Μελέτη προσδιορισμού συμβατών δραστηριοτήτων σε σχέση με τα είδη χαρακτηρισμού των Ζωνών Ειδικής Προστασίας της ορνιθοπανίδας.
Η ΒΙΓΛΑ ήλθε σε επαφή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ρώτησε και έμαθε.....

Από το 2012 ως σήμερα, δυστυχώς κανείς πολιτικός ή υπηρεσιακός παράγοντας της Σάμου δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του συγκεκριμένου Σχεδίου Π.Δ. ώστε να  βγει η υπόθεση από τα σκοτεινά και αραχνιασμένα ράφια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και να πάρει τις πολυπόθητες υπογραφές για να γίνει ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.
 
Τέσσερα χρόνια για την υπογραφή δεν είναι πολλά ;

Ενδιαφέρθηκε κανένας πολιτικός μας στα τόσα ταξίδια τους στην Αθήνα, να επισκεφτεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και να ρωτήσει για το θέμα ;

Πλήρης αδιαφορία !!!

Πόσες κυβερνήσεις άλλαξαν, πόσοι δήμαρχοι, βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες !!!! Πόσες ψεύτικες υποσχέσεις δόθηκαν, πόσα ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ...  Βρε κανείς να μην ενδιαφερθεί  ????? !!!!!

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη, κατά κύριο λόγο ενδιαφέρεται για την Μυτιλήνη και αν δεν έχεις δικό σου άνθρωπο που να ενδιαφερθεί, μην περιμένεις από τους άλλους...



Αναρτήθηκε από ΒΙΓΛΑ - VIGLA