20 Φεβρουαρίου 2016

Ο κόσμος χάνεται και το .......χτενίζεται

Οι άνθρωποι έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια ονειρεύονται βόλτες και πανηγύρια σε μια δύσκολη εποχή για τον τόπο...από τη μια δεν υπάρχουν λεφτά ακόμα και για την αγορά λαμπτήρων στις γειτονιές της πρωτεύουσας από την άλλη οι πρόεδροι κοινοτήτων διαμαρτύρονται για την έλλειψη κονδυλίων και το δημοτικό συμβούλιο αντί να ασχοληθεί με όλα αυτά θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη λέει για να ενημερώσει την ομογένεια και πράσινα άλογα




Όποιος τελικά θέλει να πάει ας πάει με δικά του χρήματα και να μείνει και εκεί !!!!!!!!!!!!

Το μανιφέστο του Δήμου θα..θα..θα..θα  μάλιστα αντί ορισμένοι ανόητοι να ομιλούν για εσωστρέφεια ας πηγαίνουν πρώτα στις τουριστικές εκθέσεις ......ας λύσουν τα προβλήματα και μετά ας κάνουν και τα ταξιδάκια τους

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ 5Η ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΤΗΝ 10Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016. 

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας των ομογενών μας της μείζονος Ν. Υόρκης είναι μια πρόκληση στην οποία η Σάμος οφείλει να ανταποκριθεί, είναι μια ευκαιρία που οφείλουμε ν’αξιοποιήσουμε.
Η σύσφιγξη των σχέσεων με την ομογένεια, και ιδιαιτέρως βέβαια με την ισχυρή σαμιακή ομογένεια, είναι ζωτική προτεραιότητα στη σημερινή, δύσκολη συγκυρία. Έχει στρατηγική σημασία για την προβολή του brand name Σάμος διεθνώς, για την τουριστική αναβάθμιση του νησιού μας, για την ανεύρεση δωρητών ή ακόμα και επενδυτών σε μια εποχή που ο δήμος μας, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας, είναι αναγκασμένοι να ζουν με τα ψίχουλα που τους δίνει από τα περισσεύματα του το κράτος.
Θα αξιοποιήσω την ευκαιρία αυτής της ομογενειακής πρόσκλησης για να εξαγγείλω τη δημιουργία ενός ψηφιακού κέντρου αποδήμων Σαμίων απ’το δήμο μας, κάτι που αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό και χρήσιμο είναι για την επιδιωκόμενη σύσφιγξη των δεσμών μας με τη σαμιακή ομογένεια.
Θα επιδιώξω επίσης να διοργανώσουμε στη Σάμο ένα μεγάλο ομογενειακό Συνέδριο, που θα τονώσει τουριστικά και όχι μόνο την τοπική οικονομία και μπορεί να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές και εμπορικές ευκαιρίες.
Θέτουμε έτσι στέρεες βάσεις για τη στρατηγική προβολής του νησιού μας, με αναβαθμισμένους στόχους και προδιαγραφές.
Παράλληλα, πρέπει να σημειώσω ότι η εύστοχη πρωτοβουλία της ομογενειακής Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση ενός Συνεδρίου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα, μας δίνει την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε την αμερικανική κοινή γνώμη, να ενημερώσουμε για τις διαστάσεις και τις συνέπειες του προβλήματος καθώς και για την όλη αντιμετώπισή του από τον δήμο μας, αλλά και να κινητοποιήσουμε σαμιώτες ομογενείς καθιστώντας τους αρωγούς στις προσπάθειες και τις ανάγκες μας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και, ας μη γελιόμαστε, οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες για τη χώρα μας, το ορατό μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι η εποχή προσφέρεται για αδράνεια μετά μεμψιμοιρίας ούτε ότι η μίζερη κριτική και η μικρολογία προσφέρουν κάποια διέξοδο—ή εκτόνωση έστω. Διέξοδο μπορεί να δώσει μόνο η φυγή προς τα εμπρός, με επιθετικές πρωτοβουλίες και ανίχνευση νέων ευκαιριών. Σε καιρούς ου μενετούς, η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα έναντι των προβλημάτων και των δυσκολιών. Η μεμψιμοιρία κι η μικροπολιτική εμπάθεια ισοδυναμούν με καθήλωση και μαρασμό. Ανοιχτό μυαλό και τολμηρές κινήσεις απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε.»
Εξυπακούεται ότι στη σημερινή σφυχτή συγκυρία ο Δήμος δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με τα έξοδα ενός τέτοιου ταξιδιού. Έτσι, οι αιρετοί της αποστολής θα καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπροσώπους των φορέων όπως είναι το Επιμελητήριο, η Ένωση Ξενοδόχων κλπ
Θα αναζητήσουμε χορηγικό πρόγραμμα που θα καλύψει τα έξοδα της αντιπροσωπευτικής χορευτικής ομάδας. Κατ’ αυτό τον τρόπο η πολλαπλά χρήσιμη και υψιλού συμβολισμού αυτή επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί.
 

Εκ του Δήμου Σάμου