28 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ Κου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Κο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ



Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι η   οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια. Δυστυχώς  η ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στην Σάμο δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

            Με αφορμή την δημιουργία hot-spot στο νησί της Σάμου θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού θέματος και της δημιουργίας και κατασκευής hot-spot, στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία
. Εξ αιτίας της γνωστής εικόνας χιλιάδων μεταναστών να αποβιβάζονται στις παραλίες και το ξέβρασμα πτωμάτων σε αυτές  έχουν σαν αποτέλεσμα να γίνονται πολλές ακυρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων,   κρατήσεις δωματίων,  ενοικιάσεις αυτοκινήτων, οδηγώντας στην μείωση του τουρισμού τον μοναδικό κλάδο της οικονομίας που έχει απομείνει. Επίσης η παρατεταμένη αυτή παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, και η μετακίνηση τους μέσα στην πόλη δημιουργούν μια άσχημη εικόνα, ειδικά για ένα τουριστικό μέρος.

            Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το πλήγμα που δέχεται η οικονομία του τόπου, καθώς η προμήθεια υλικών και τροφίμων στους μετανάστες δεν γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά μεταφέρονται απ ευθείας από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Απαιτούμε να βρεθεί λύση, ούτως ώστε το μεγαλύτερο μέρος των υλικών και των τροφίμων και όποια άλλη δράση γίνεται, να προμηθεύονται από την τοπική αγορά του νησιού μας. Επίσης ζητούμε να γίνει σωστός προγραμματισμός και οργάνωση, γιατί δεν τελείωσε το μεταναστευτικό με την δημιουργία ενός ή δυο hotspot, ενώ περιμένουν χιλιάδες να περάσουν τα Ελληνικά σύνορα, οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για όλη την χώρα.



Κύριε Υπουργέ, είμαστε στην διάθεση σας,


Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ