28 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ HOT SPOT ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

 Να τι έλεγε το δελτίο του δήμου <<ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΙΚΗΣ<<

Άσε λοιπόν δήμαρχε τις φτηνές δικηγορίστικες δικαιολογίες περί ενδεικτικής πρότασης ......και άσε τις δικαιολογίες για φθηνές μισθωμένες πέννες ..αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες και ανοησίες και κρίμα που είσαι και εσύ και οι υπόλοιποι που ψηφίσατε <<οι νεκροθάφτες της προόδου και της ανάπτυξης αυτού του τόπου>>
Προσπαθείς δε να εμπλέξεις και την περιφέρεια με τα ανούσια δελτία τύπου γνωρίζοντας ότι η Κυβέρνηση επέλεξε το πεδίο βολής και όχι ο Κατρακάζος άντε λοιπόν να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες.......

-----------------------------------------------------------------



Ο Δήμος Σάμου εκφράζει την αντίθεση και τη διαμαρτυρία του σε σχέση με την αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να χρησιμοποιήσει  το χώρο του πρώην Πεδίου Βολής Σάμου, ως Κόμβο Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.
Η απόφαση του Υπουργείου αποτελεί μια λανθασμένη επιλογή, καθώς δεν έχει εξασφαλισθεί ούτε η δημιουργία δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, ούτε ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης, κυκλοφορίας και μεταφοράς στο λιμάνι. 

Ένας «συνοικισμός» 5.000 ανθρώπων χτίζεται πρόχειρα στην πόλη της Σάμου, χωρίς καμμία οργάνωση.

Πρόταση του Δήμου ήταν να χρησιμοποιηθεί με τις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου, ο χώρος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής- Πατραϊκής, που διέθετε όλη την σχετική υποδομή.
Δυστυχώς, η πρόταση μας αγνοήθηκε, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις Κυβερνητικών Αξιωματούχων περί του αντιθέτου, με όψιμες δικαιολογίες που δεν ευσταθούν.
Επείγει, επίσης, να απομακρυνθούν οι προσωρινές εγκαταστάσεις από το Μαλαγάρι, καθώς ακυρώνουν το λιμενικό έργο και την ομαλή λειτουργία του λιμένα.
Ο Δήμος προτίθεται να προσφύγει στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) και, επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της αυθαίρετης αυτής επιλογής.
Είναι καιρός να κατανοήσει η κυβέρνηση οτι το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι διαχειρίσιμο χωρίς τη συνευθύνη και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερα στη Σάμο, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, τους εθελοντές, τις οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ένα προσφυγικό κύμα που ξεπέρασε τον αριθμό των 125.000 πολιτών από τις δοκιμαζόμενες από τον πόλεμο και την πολιτική αστάθεια χώρες.

Εκ του Δήμου Σάμου