6 Ιουλίου 2015

Στην Ικαρία τα μηχανήματα για την διάνοιξη του δρόμου Μαγγανίτης- Καρκινάγρι

Την Πέμπτη το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου το αρματαγωγό το οποίο έφερε στην Ικαρία τα μηχανήματα για την διάνοιξη του δρόμου Μαγγανίτης- Καρκινάγρι .
Ένα έργο που το υποσχέθηκε προς τον Έπαρχο και άμεσα το υλοποιεί με προσωπική του εντολή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ.Καμένος για την Ικαρία.

Μαζί με τον Ταξίαρχο Κ.Γεωργόπουλο τον επικεφαλής του 747 ειδικού τάγματος μηχανικού (ΕΤΜΧ) και με τον  Ταγματάρχη διοικητή του Τάγματος στην Ικαρία επισκεφτήκαμε την περιοχή Τραπάλου όπου από εκεί θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες .
Έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις και άμεσα θα μεταφερθούν τα μηχανήματα στον χώρο όπου θα ξεκινήσει η διάνοιξη του οδικού τμήματος


Ο Υπουργός το είπε και το έκανε τον ευχαριστούμε .

Ο προϊστάμενος της εφορίας αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας ζητώντας την βοήθεια του Έπαρχου για τον καθαρισμό της αυλής του Μουσείου όπου άμεσα το Επαρχείο ανταποκρίθηκε, εστάλησαν δύο εργαζόμενοι οι οποίοι καθάρισαν τον χώρο του μουσείου και έκαναν χορτοκοπή .
Επίσης με έγγραφο που έστειλε προς το Επαρχείο γνωστοποιεί την απόσπαση ενός μόνιμου υπαλλήλου από τον Δήμο Πειραιά προς το Μουσείο Ικαρίας όπου του ανατέθηκαν καθήκοντα ημερήσιου φύλακα. Επίσης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα λειτουργίας του Μουσείου Αγίου Κηρύκου το οποίο θα είναι ανοικτό κάθε Τρίτη –Πέμπτη-και Σάββατο από της 8:30 έως 15:30 και η Αρχαιολογική συλλογή Κάμπου θα είναι ανοικτή κάθε Τετάρτη από 8:30 έως 15:00 .

Ορίστηκε η τριμελής επιτροπή στο Επαρχείο της Ικαρίας με απόφαση της Περιφερειάρχη Κ. Καλογήρου, η επιτροπή θα παραλαμβάνει και θα διανέμει στους εταίρους της κοινωνικής σύμπραξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα προϊόντα από το πρόγραμμα <<ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ /FEAD) τα προϊόντα αυτά θα διατίθενται στους δικαιούχους από το Επαρχείο.