25 Ιουνίου 2015

Επιστολή του Δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου προς τους άλλους δημάρχους των υποψηφίων πόλεων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021


Ο Δήμαρχος Σάμου έστειλε επιστολή προς τους άλλους δημάρχους των υποψηφίων πόλεων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021,προτείνοντας την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας και συναντίληψης για την προβολή των ελληνικών υποψηφιοτήτων. Η ενότητα—τονίζεται στην επιστολή—πρέπει να διατρέχει όλες τις ελληνικές υποψηφιότητες. Παράλληλα, διατυπώνεται το αίτημα να εξασφαλιστεί η αναγκαία οικονομική υποστήριξη των ελληνικών υποψηφιοτήτων από τον αρμόδιο Υπουργό και άνθρωπο του Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, με τον οποίο ζητείται συνάντηση.


                                                         Από το Γραφείο Υποψηφιότητας Δήμου Σάμου



«Αγαπητέ συνάδελφε,

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 είναι μια Ευρωπαϊκή πρόσκληση και ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που εμπεριέχει το ευρωπαϊκό αφήγημα κάθε τόπου με κανόνες και προϋποθέσεις επιτυχίας. Παράλληλα, είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας και για τους Δήμους μας.

Είναι σαφές ότι ισχυρή πολιτική βούληση είναι απαραίτητη και προαπαιτούμενο της επιτυχίας της Ελλάδας το 2021. Πιστεύω ότι πρέπει να επισκεφθούμε όλοι μαζί οι συνάδελφοι δήμαρχοι που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την επιλογή του τόπου μας, τον αρμόδιο Υπουργό και άνθρωπο του Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και να εξασφαλίσουμε τη δέσμευση του για τη στήριξη και την ενίσχυση των προτάσεών μας – μέσω σχετικής δήλωσης και άλλων ενεργειών που ο ίδιος θα επιλέξει.

Σας προσκαλώ να συντονιστούμε και να επιλέξουμε 1-2 πιθανές ημερομηνίες συνάντησής μας.

Η υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας και συν-αντίληψης μεταξύ των υποψηφίων πόλεων και τόπων πιστεύω ότι θα ενίσχυε την προσπάθεια μας και θα δήλωνε την ενότητα που πρέπει όλοι να έχουμε και να δείχνουμε τις δύσκολες αυτές εποχές.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Σάμου

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος»