27 Μαρτίου 2015

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου :Το έργο στο λιμάνι Καρλοβάσου συνεχίζεται

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορεί  μια ανεύθυνη φημολογία  ότι δήθεν σταμάτησε το έργο « ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΥΠΟΣΚΑΦΩΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ» λόγω του συνεχιζόμενου  ελλιμενισμού του πλοίου ¨Μυτιλήνη¨ ως αποτέλεσμα  της επίσχεσης  εργασίας του πληρώματός του. Η φημολογία αυτή προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
  Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, από την υπεύθυνη θέση του μοναδικού φορέα υλοποίησης και επίβλεψης του έργου, θέλει να διαβεβαιώσει ότι καμία διακοπή στην εκτέλεσή του  δεν έχει συμβεί.  Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, μετά από συνεχείς συσκέψεις και επικοινωνία του κ. Αντιπεριφερειάρχη, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, του μελετητή αλλά και του αναδόχου του έργου, ώστε οι εργασίες να συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά και με τις υφιστάμενες συνθήκες στο λιμάνι.  Μάλιστα, λήφθηκαν και αποφάσεις για επιπλέον παρεμβάσεις που θα κάνουν το λιμάνι Καρλοβάσου ακόμη ποιο λειτουργικό ως προς τον ασφαλή ελλιμενισμό των πλοίων.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά: «Το έργο στο λιμάνι Καρλοβάσου συνεχίζεται κανονικά και έχουμε φροντίσει έγκαιρα να εξασφαλίσουμε την ομαλή ολοκλήρωσή του και με τις υφιστάμενες συνθήκες. Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι το έργο αυτό, για μας είναι έργο προτεραιότητας και θέλω κατηγορηματικά να διαβεβαιώσω την κοινωνία του Καρλοβάσου ότι πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου το λιμάνι θα έχει δοθεί για χρήση»