6 Μαρτίου 2015

Δήλωση Μιχάλη Μιτζικού για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης



O πολιτευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Βόλου «Δύναμη Βόλου» κ. Μιχάλης Μιτζικός αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα και στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι αποτελεί ένα ακόμη σημείο ρήξης με τους ευρωπαίους εταίρους και παράλληλα επιφέρει νέα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα.
Ειδικότερα, αναφέρει:
«Η κυβέρνηση του Σύριζα ανέστειλε την απέλαση λαθρομεταναστών από τη Χώρα μας και καταργεί τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, οι οποίοι θα περιφέρονται δίχως μέρος διαμονής στα κέντρα των πόλεων ακόμη και στα χωριά μας.

Τούτο αντιπαρέρχεται όχι μόνο στο δικαίωμα για ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών αλλά δύναται ν´ αποτελέσει και νέο σημείο ρήξης με τους ευρωπαίους εταίρους μας οι οποίοι μπορεί να ζητήσουν αναστολή της Συνθήκης Σέγκεν μόνο για την Ελλάδα (έλεγχος διαβατηρίων για Έλληνες και μη κοινοτικούς πολίτες προερχόμενοι από την Ελλάδα στα σύνορα κάθε ευρωπαϊκής χώρας όπως γίνεται σήμερα μόνο για πολίτες από μη κοινοτικές χώρες).
Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην μεταναστευτική πολιτική φάνηκαν από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής της. Χιλιάδες οικονομικοί και χωρίς στον ήλιο μοίρα μετανάστες αφέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, Χωρίς στέγη, φαγητό, καθαριότητα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Οι πολίτες της Αθήνας και σίγουρα – σύντομα της υπόλοιπης χώρας – θα βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα που δημιουργεί αυτή η αλλοπρόσαλλη μεταναστευτική πολιτική.
Υπουργός σε ένα Υπουργείο που δεν έχει ακόμη συσταθεί επίσημα, με συνεργάτες που κανείς δεν γνωρίζει αν διαθέτουν γνώση και εμπειρία σε ένα από πλέον κρίσιμα ζητήματα, ασκούν αμφιλεγόμενη και επικίνδυνη πολιτική.
Η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε λογική και μέτρο. Ούτε ο συνάδελφός της Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να γνωρίζει τι γίνεται. Οι επιπτώσεις στην κοινωνία αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε ότι θα είναι δραματικές.
Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει πριν η χώρα γίνεται ένα απέραντο λαθρομεταναστευτικό «χωνευτήρι». Πριν είναι πολύ αργά..»