27 Μαρτίου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Σάββατο, 28/3, ξεκινούν στη Σάμο τα σεμινάρια του ΠΕΚ Μυτιλήνης για τους εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης του νομού μας, που θα διαρκέσουν τα επόμενα δύο σαββατοκύριακα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους Α/βάθμιας του Β. Αιγαίου, αντέδρασε άμεσα και κατήγγειλε σε κοινή ανακοίνωση με τους Συλλόγους Ικαρίας & Φούρνων, Λέσβου, Λήμνου και Χίου, τόσο το εξοντωτικό πρόγραμμα, όσο και το μη σύννομο χαρακτήρα του, αφού πραγματοποιείται σε ημέρες και ώρες εκτός εργασιακού ωραρίου.

Η νομική σύμβουλος της ΔΟΕ έχει ήδη γνωμοδοτήσει σχετικά, αναφέροντας ότι σε καμία περίπτωση η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν μπορεί να θεωρηθεί υποχρεωτική, ενώ ΔΟΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας σε όλη τη χώρα καλούν σε αποχή τους συναδέλφους και σε μπλοκάρισμα των σεμιναρίων, όπου αυτά ανακοινώνονται σε εξωδιδακτικό χρόνο.
Ήδη στην περιφέρεια Β. Αιγαίου ακυρώθηκαν τα σεμινάρια που θα ξεκινούσαν το προηγούμενο Σάββατο (21/3) στη Χίο με αποφασιστική συμμετοχή του Δ.Σ. της Χίου και πολλών συναδέλφων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, τώρα είναι η σειρά μας να δείξουμε ότι δε θα αφήσουμε κανέναν να καταπατά τα εργασιακά μας δικαιώματα και να «παίζει» με τις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας, ιδιαίτερα με τα δυσβάσταχτα οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνται στους συναδέλφους των πιο απομακρυσμένων περιοχών!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σάμου καλεί σε αποχή όλες και όλους τους/τις εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης, αλλά και όλα τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στο μπλοκάρισμα των σεμιναρίων το Σάββατο, 28/3 και ώρα 7.30 π.μ. στο 1ο Δ.Σ. πόλεως Σάμου. Τέλος, καλούμε το ΠΕΚ Μυτιλήνης να επανεξετάσει το ζήτημα και να σεβαστεί τις θέσεις του κλάδου, ορίζοντας εκ νέου το πρόγραμμα των σεμιναρίων σε χρόνο εντός εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΙΣ 7.30, ΣΤΟ 1Ο Δ.Σ. ΣΑΜΟΥ