29 Ιανουαρίου 2015

Προετοιμασίες για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις από τον Δήμο Ρόδου...στη Σάμο κόβουν πίτες ακόμα ..ξυπνήστε!!!!!


Ανοιγμα στην τουριστική αγορά του Ισραήλ ετοιμάζεται να κάνει ο Δήμος Ρόδου.
Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για την προβολή του νησιού στην τουριστική έκθεση ΙΜΤΜ που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου στο Τέλ Αβίβ.
«Θα λάβουμε μέρος σε τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί  το Μάρτιο.  Η συγκεκριμένη αγορά μας ενδιαφέρει γιατί μπορεί να δώσει τουρίστες υψηλού επιπέδου στη Ρόδο. Αν χειριστούμε το θέμα με την  απαιτούμενη προσοχή θα έχουμε πολύ καλές αποδόσεις», δήλωσε στη «δ»  η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Επισημαίνεται πως η    τουριστική έκθεση ΙΜΤΜ ενισχύεται από αρκετές δράσεις και  δίνει  στους επιχειρηματίες  που ασχολούνται με τον τουρισμό   την  ευκαιρία  να συναντηθούν με εκπροσώπους μεγάλων Τουρ Οπερείτορ  και να αναπτύξουν συνεργασίες.
Στην έκθεση δίνεται  έμφαση στον οικολογικό τουρισμό, στον τουρισμό ευεξίας, στον πολιτιστικό τουρισμό, στις διακοπές σε παραθαλάσσιες περιοχές και στα city breaks.
« Το τοπίο θα είναι πιο  ξεκάθαρο  την  επόμενη εβδομάδα που  θα οριστικοποιηθούν οι τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα λάβει  μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θα προχωρήσουμε σε μια κοινή ανακοίνωση για τις επιπλέον δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος 2015 για την προβολή των νησιών», δήλωσε η κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Η Ρόδος  θα προβληθεί επίσης  στην τουριστική έκθεση Greeκland Panorama που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη.
Στο πρόγραμμα προβολής του ΠΡΟΤΟΥΡ έχει περιληφθεί ακόμη η συμμετοχή της Ρόδου στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στο διάστημα από τις 4 έως τις 8  Μαρτίου.
«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη που δίκαια χαρακτηρίζεται ως «βαρόμετρο» για τον τουρισμό .Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του τομέα. Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται από τους διοργανωτές της «άνοιγμα» και στο κοινό», δήλωσε η αντιδήμαρχος τουρισμού.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση χαρακτηρίζεται και  από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
«Εμείς έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για την συμμετοχή της Ρόδου στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της τουριστικής σεζόν. Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη συμμετοχή μας. Η Ρόδος θα προβληθεί μέσα από δικό της χώρο που θα φροντίσουμε να είναι εντυπωσιακός και προσεγμένος», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης.
Σημαντική για τη Ρόδο είναι και η συμμετοχή στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου  στη Μόσχα.
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου  θα συνεχίσει τις προσπάθειες και για την προσέλκυση μαθητών για ολιγοήμερες διακοπές στη  Ρόδο.
«Λόγω των εκλογών πήγαμε λίγο πίσω με το θέμα αυτό. Δεν  μπορούσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες μέσα στην προεκλογική περίοδο. Τώρα που  ξεκαθάρισε η κατάσταση θα ξεκινήσουμε τις προσπάθειές μας για την προσέλκυση μαθητών στη Ρόδο», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μ. Χατζηλαζάρου.
Σε ερώτηση σχετικά με τις κινήσεις που θα γίνουν από το Δήμο Ρόδου  για την προσέλκυση μαθητών η κ. Χατζηλαζάρου δήλωσε πως τον Φεβρουάριο θα σταλούν επιστολές  σε σχολεία.
«Είναι δύσκολη η περίοδος γιατί το Πάσχα είναι πολύ νωρίς. Θα πρέπει οι όποιες προσπάθειες να ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο. Θα στείλουμε επιστολές και πάλι σε σχολεία που λειτουργούν  στην κεντρική Ελλάδα,  στην Κρήτη και σε άλλα νησιά, με την προσδοκία να προσελκύσουμε  νέους για ολιγοήμερες διακοπές», δήλωσε η κ.Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Σχετικά με την προσέλκυση μαθητών που φοιτούν σε σχολεία, που λειτουργούν στη  Βόρεια Ελλάδα, η κ. Χατζηλαζάρου δήλωσε:
«Θα σας επαναλάβω πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα της τιμής των αεροπορικών  εισιτηρίων.  Αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα από όλα. Εμείς θα κάνουμε προσπάθεια για να φέρουμε μαθητές και  από τη  Βόρεια Ελλάδα στη Ρόδο».
Μετά από προσπάθειες της Διεύθυνσης Τουρισμού αφίχθησαν στη Ρόδο τον περασμένο Νοέμβριο 1500 μαθητές από σχολεία της Αθήνας.
Οι νέοι ενθουσιάστηκαν από τις δυνατότητες και τις ομορφιές της Ρόδου και δήλωσαν διατεθειμένοι να έρθουν  ξανά για διακοπές.
Συζήτηση για ζητήματα που σχετίζονται με την προβολή της Ρόδου στο εξωτερικό και την  Ελλάδα θα συζητηθούν και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr