29 Ιανουαρίου 2015

Ρωμανιάς: Δυσκολία τον Μάρτιο με τις συντάξεις- απάντηση Στρατούλη

Ο νέος γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Ρωμανιάς, αναφερόμενος στις συντάξεις είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, «Εχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα συντάξεων, πληρωμής συντάξεων, καταβολής, δεν υπάρχουν, έχω την αίσθηση όμως ότι το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά. Θα βρούμε λύση. Μιλάω με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς να έχω μιλήσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, με τις γνώσεις τις δικές μου».


Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν ανησυχία. Ο Δημήτρης Στρατούλης απάντησε στο θέμα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1, δηλώντας κατηγορηματικά, «σας διαβεβαιώνω ότι εγγυόμαστε και το τελευταίο ευρώ των συντάξεων, ότι θα καταβάλλονται κανονικά όχι μόνο το Γενάρη και το Φεβρουάριο αλλά όλο το χρόνο».

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 παρενέβη τηλεφωνικά ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Ρωμανιά που έκανε λόγο για δυσκολία καταβολής των συντάξεων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις συντάξεις. Οι συντάξεις είναι ασφαλείς», προσθέτοντας ότι στο βαθμό που εκτελεστούν ορθά οι υποχρεώσεις του Γενικού Λογιστηρίου προς τα ασφαλιστικά Ταμεία οι συντάξεις είναι ασφαλείς.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr