29 Ιανουαρίου 2015

"Ωρολογιακή βόμβα ο Καμμένος" γράφουν οι Τούρκοι για τον νέο ΥΕΘΑ

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Αναφορές στον νέο Υπουργό Αμυνας της Ελλάδας κ. Πάνο Καμένο κάνουν μερικές εφημερίδες της Τουρκίας, ενώ ο Τούρκος Υπουργός για την ΕΕ κ. Βολκάν Μποζκίρ διατύπωσε την άποψη ότι δεν θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Αθήνας.

Η Milliyet, γράφει ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ Πάνος Καμένος, που ίσως να ήταν το τελευταίο άτομο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «σύντροφος» του κ. Τσίπρα, διορίστηκε Υπουργός Άμυνας. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς - γράφει - ο κ. Καμένος είναι σαν ωρολογιακή βόμβα, που μπορεί να κατατροπώσει την κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή.


Αναφορά κάνει και στην προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ νέα αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κοντουρά ήταν παλιά μέλος της Ν.Δ. Από 11 ετών ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Γνωρίζει 3 γλώσσες και είχε παρουσιαστεί από το CNN μεταξύ των καλύτερων 10 μοντέλων στο εξωτερικό. Τελευταία είχε περάσει από τη Ν.Δ. στο κόμμα των ''Ανεξάρτητων Ελλήνων''

Η Hurriyet γράφει για τις εκλογές στην Ελλάδα και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι Υπουργός Άμυνας διορίστηκε ο Πρόεδρος του ΑΝΕΛ, κ. Π. Καμένος, που είναι γνωστός -γράφει - για τη σκληρή του στάση απέναντι στην Τουρκία. Ενώ ΥΠΕΞ διορίστηκε, προσθέτει, ο κ. Νίκος Κοτζιάς, που είναι γνωστός, για το σταλινιστικό παρελθόν του.
Σε άλλο δημοσίευμα και με τον τίτλο «Μήνυμα φιλίας από τον γείτονα», γράφει ότι ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδας, έστειλε το πρώτο μήνυμά του στην Τουρκία μέσω της Hurriyet και απαντώντας στο ερώτημα ‘ποιο είναι το πρώτο μήνυμά σας’, είπε «Είναι μήνυμα φιλίας και καλής γειτονίας»

''Το διεθνές σύστημα μπορεί να βάλει χέρι στα πλοία και στα αεροπλάνα''

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Υπουργού ΕΕ της Τουρκίας, κ. Βολκάν Μποζκίρ. Σε δημοσίευμα   της Milliyet, με τον τίτλο «Μπροστά στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι παγκόσμιες πραγματικότητες» τονίζεται ότι ο κ. Μποζκίρ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με τις εκλογές στην Ελλάδα, είπε ''Τα κόμματα, τα οποία έρχονται στην εξουσία με ψήφους αντίδρασης, είναι πιθανόν, αφού έρθουν στην εξουσία, να προβούν σε διαφορετικές εφαρμογές με την εικόνα η οποία τους παρουσιάζεται. Άλλο είναι οι επικρίσεις και άλλο είναι η ευθύνη της εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα ενιαίο κόμμα. Είναι μία πλατφόρμα, η οποία παρουσιάστηκε από τις αντιδράσεις μετά από χρόνια. Τις δηλώσεις τους τις αντιμετωπίζω με σεβασμό, ως ένα στοιχείο της δημοκρατίας. Αλλά ίσως οι παγκόσμιες πραγματικότητες να μην επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που λέει. Το διεθνές σύστημα μπορεί να βάλει χέρι στα πλοία και στα αεροπλάνα. Δεν έχεις την πολυτέλεια να λες ‘εγώ δε θα καταβάλω το χρέος’''.

Ακόμα ο κ. Μποζκίρ, αναφορικά με την επίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία, είπε «Η Τουρκία και η Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Δεν πιθανολογώ ότι θα γίνει κάποια αλλαγή εναντίον των πολιτικών αναφορικά με την Τουρκία. Δε νομίζω ότι η Ελλάδα, που έχει διαφορές απόψεων με την ΕΕ, θα αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία σε σχέση με την Τουρκία.»

''Το κεφάλι που φοράει στέμμα συμμορφώνεται''

Η Sabah αναφέρεται και αυτή στις δηλώσεις Μποζκίρ, με τον υπότιτλο «Δε θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας» και τονίζει ότι ο Υπουργός ΕΕ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ,, θα αναγκαστεί να συμπεριφερθεί σύμφωνα με τα απαιτούμενα του διεθνούς συστήματος και είπε ''Το κεφάλι που φοράει στέμμα συμμορφώνεται''. Επίσης είπε ότι έχει τη γνώμη πως, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τηρήσει αρνητική συμπεριφορά στα θέματα Δυτικής Θράκης και Κύπρου.
onalert.gr