20 Νοεμβρίου 2014

Ίδρυση τμήματος τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.


Τα κροκοδείλια δάκρυα των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων δεν πείθουν κανένα.


Σχολιάζοντας την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την  ίδρυση τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Ρόδου ο Μιχάλης Μπάκας, συντονιστής Περιφερειακής οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Το ζήτημα το έθεσε και την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειακός σύμβουλος του Οικολογικού Ανέμου Βασίλης Μπάλλας. Δυστυχώς αυτό που συζητιόταν τόσο καιρό φαίνεται ότι είναι πραγματικότητα. Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην ίδρυση τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο παρόλο που από το 2009 υπάρχει ΦΕΚ ίδρυσης Τμήματος Τουρισμού στη Χίο. Τα κροκοδείλια δάκρυα των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων της Χίου δεν πείθουν κανένα. Το Υπουργείο προχωρά στην ίδρυση δύο νέων πανεπιστημιακών τμημάτων Τουρισμού σε Ρόδο και Ρέθυμνο, ικανοποιώντας τις πιέσεις των τοπικών παραγόντων της Ρόδου αλλά και την Ρεθυμνιώτισα υπουργό Τουρισμού κ Κεφαλογιάννη. Διατίθενται πιστώσεις για 15 νέα μέλη Διδακτικού προσωπικού ενώ το Υπουργείο δεν έχει ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις του για άλλα τμήματα που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την επιβίωση τους. Τέτοια περίπτωση αποτελεί το τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Τροφίμων στη Λήμνο που παρόλο που έχει μόνο 5 μέλη ΔΕΠ κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει λάβει άριστες αξιολογήσεις και η δουλειά των φοιτητών και καθηγητών του ήδη έχει βραβευτεί από διάφορους φορείς. Την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός του πανεπιστημίου Αιγαίου έχει μειωθεί κατά 60% την τελευταία πενταετία.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημασία του Παν Αιγαίου στην ανάπτυξη των νησιών μας. Στις δύσκολες στιγμές που περνά η ελληνική κοινωνία πρέπει να σταματήσει να βλέπει η κυβέρνηση το πανεπιστήμιο ως ψηφοθηρικό εργαλείο σε μια μακρά και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Απαιτείται η στήριξη όλων μας για την ενίσχυση του Πανεπιστήμιου με διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και η βοήθεια όλων των νησιωτών για της στήριξη των παροχών φοιτητικής μέριμνας στους φοιτητές ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζονται στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες.»


Περιφερειακή οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων,