25 Οκτωβρίου 2014

My greek villa: O νόμος για την ενοικίαση εξοχικών κατοικιών δημιουργεί νέα επιχειρηματικότητα


Το θεσμικό πλαίσιο, που διαμόρφωσε το υπουργείο Τουρισμού για την ενοικίαση εξοχικών κατοικιών, δημιούργησε νέο πεδίο επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, που αφορά το μάρκετινγκ και την προώθηση ενοικίασης βιλών στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η εταιρεία «MYGREEK-VILLA» www.mygreek-villa.com, που δημιούργησε Ελληνας στο Βέλγιο, στην αρχή της χρονιάς, με αντικείμενο την προώθηση της ενοικίασης εξοχικών κατοικιών υψηλής ποιότητας στην Ελλάδα.
Η ιδέα ξεκίνησε με την ενοικίαση των δυο οικογενειακών κατοικιών στην Κέα που είχαν πρόσφατα ολοκληρωθεί.


Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα για ενοικίαση παραθεριστικών κατοικιών για τρεις μήνες το χρόνο και με μίσθωση όχι μικρότερη από μια εβδομάδα, αφού λάβουν άδεια από τον ΕΟΤ, άνοιξε το πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας, με απόλυτη νομιμότητα. Μάλιστα, η άδεια του ΕΟΤ χορηγείται γρήγορα και χωρίς υπερβολικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι σπάνιο στην ελληνική πραγματικότητα.

“Δεν συμβαίνει συχνά, ένας νέος νόμος να οδηγεί άμεσα σε δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Η εταιρεία «MYGREEK-VILLA» www.mygreek-villa.com δημιουργήθηκε ακριβώς λόγω της ύπαρξης αυτού του νόμου¨, τονίζει εκπρόσωπος της εταιρείας.
Το ξεκίνημα της εταιρείας πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 με ένα περίπτερο, δίπλα στο περίπτερο της Ελλάδας, στο Σαλόνι των Διακοπών των Βρυξελλών που υποδέχτηκε πάνω από 100.000 επισκέπτες. Στην αρχή εντάχθηκαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας μερικές εξοχικές κατοικίες φίλων και γνωστών που μοιράζονταν την ίδια επιθυμία.
Γρήγορα έγιναν τριάντα και σήμερα υπερβαίνουν τις ογδόντα (80) σε περισσότερους από 20 προορισμούς. Περιλαμβάνονται τα νησιά των Κυκλάδων (Μύκονος, Πάρος, Σύρος, Σέριφος, Σίφνος, Άνδρος με έμφαση στην Κέα), τα Ιόνια, η Κρήτη, η Ρόδος, η Σκιάθος και η Σκόπελος, Σπέτσες και Αίγινα, η Εύβοια, η Πάτμος, η Χίος, διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, η Χαλκιδική και η Αττική.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας Βέλγος δημοσιογράφος στην Libre Belgique “περιδιαβαίνοντας την ιστοσελίδα www.mygreek-villa.com είναι σαν να κάνεις ένα όμορφο ταξίδι στην Ελλάδα”.
Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνονται βίλες που η εταιρεία γνωρίζει, έχει συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες και οι οποίες εξασφαλίζουν όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες που επιθυμεί ένας πελάτης. Κάθε μια από τις βίλες που αναλαμβάνει η εταιρεία είναι μοναδική, τόσο για τη θέση της (κοντά στη θάλασσα ή σε ειδυλλιακό περιβάλλον με απεριόριστη θέα), όσο και για τον εξοπλισμό της -οι περισσότερες με πισίνα- την αρχιτεκτονική της και τη διακόσμηση της που εκφράζουν κάθε φορά το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη, ικανοποιώντας συγχρόνως ένα μεγάλο εύρος των αναγκών, επιθυμιών αλλά και των οικονομικών δυνατοτήτων των πελατών.

Η δυναμική ομάδα της MYGREEK-VILLA, έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των υπηρεσιών. Στόχος της είναι να ικανοποιεί τις επιθυμίες των πελατών, να υπενθυμίζει στους ενδιαφερομένους τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τι προσφέρει η χώρα. Ενώ παράλληλα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για εξεύρεση πελατείας και στην εκτός εποχής τουριστική περίοδο (off season).

Η εταιρεία MYGREEK-VILLA δεν μεσολαβεί απλώς για την ενοικίαση βιλλών. Δίνει πληροφορίες στους πελάτες για το τι θα επισκεφτούν, ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες, τα σωστά εστιατόρια. Ενημερώνει για δυνατότητες πρόσθετων υπηρεσιών όπως ενοικίαση αυτοκίνητου, προσωπικός μάγειρας, καθημερινή εξυπηρέτηση.

Η ενοικίαση πολυτελών εξοχικών κατοικιών ελκύει πελατεία υψηλού επίπεδου στην Ελλάδα. Μια πελατεία η οποία είναι διατεθειμένη να δαπανήσει χρήματα στην τοπική αγορά, στα καταστήματα τροφίμων και άλλων ειδών, στα τοπικά εστιατόρια, σε αντίθεση με τους πελάτες των «all inclusive» ξενοδοχείων.
Η εταιρεία δεν απαιτεί καμιά αποκλειστικότητα από τους ιδιοκτήτες των κατοικιών που εντάσσονται στην ιστοσελίδα της. Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους προβολής της ιδιοκτησίας του. Συνεργάζεται τόσο με ιδιώτες οι οποίοι θα αποκτήσουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από τον ΕΟΤ με βάση το νόμο 4179/2013, όσο και με επαγγελματίες που ήδη νοικιάζουν τις βίλες τους και θα επιθυμούσαν μια συμπληρωματική προώθηση.

tormosnews.gr



Πηγή:www.dimokratiki.gr