23 Οκτωβρίου 2014

Κλιμακώνει την πρόκληση η Αγκυρα.Τρία τα τουρκικά πλοία εντός της ΑΟΖ


Κλιμακώνει την πρόκληση η Τουρκία: Τρία τα τουρκικά πλοία που έχει στείλει η Αγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με την ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Την ώρα που το πλοίο Barbaros συνεχίζει να ποντίζει καλώδια και ο Αχμέτ Νταβούτογλου υιοθετεί πολεμική ρητορική η Αγκυρα γνωστοποιεί πως άλλα δυο πολεμικά σκάφη της βρίσκονται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.  

Το πολεμικό πλοίο Bartin παρακολουθεί τις «εργασίες από το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 στο Οικόπεδο Ονασαγόρας» ενω το πολεμικό Gelibolu είναι συνοδευτικό του Barbaros.


Η ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα τους, αναφέρει ότι η παρακολούθηση γίνεται στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ασπίδα Μεσογείου από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων (εννέα χιλιομέτρων).

Σύμφωνα με την  ίδια ανακοίνωση, το πολεμικό πλοίο Gelibolu ασκεί καθήκοντα προστασίας και επίβλεψης του ερευνητικού πλοίου της τουρκικής ανώνυμης εταιρείας Μπαρμπαρός.

Εν τω μεταξύ ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη για παραβίαση της ΑΟΖ εμφανίστηκε ακόμη προκλητικότερος λέγοντας« Εμείς ως Τουρκία δεν θα επιτρέψουμε στην νότια Κύπρο να θέσει υπό την κυριαρχία της με τέτοιους είδους ξαφνικές κινήσεις την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας", πρόσθεσε.

 Πηγή sigmalive.gr