31 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΚΑΡΙΑΣ


                                                                       
                 
                                 Κύριε Δήμαρχε η περιφερειακή Ενότητα Σάμου στις 13 Οκτωβρίου του 2014 σας έστειλε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του1940 έχοντας την αρμοδιότητα εκ’ του υπουργείου εσωτερικών .

Δηλώσατε αδυναμία του Δήμου Ικαρίας για την διάθεση στεφάνων ωραία ειδοποιήσαμε τις υπηρεσίες και τις ενημερώσαμε ότι αδυνατείτε να πληρώσετε τα στεφάνια και κανονίστηκε εσωτερικά από κάθε υπηρεσία.

Παρεμπιπτόντως δεν ειδοποιήθηκε η φιλαρμονική για την ώρα προέλευσης στον Ιερό Ναό, με αποτέλεσμα να είναι αργά, καθυστερημένα, όπου ο δάσκαλος της φιλαρμονικής  μου το ανέφερε προσωπικά, η πρόσκληση διαβιβάστηκε από το Επαρχείο προσωπικά σε εσάς Κύριε Δήμαρχε και όπως φαίνετε δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως η φιλαρμονική.

Το τρίτο ότι δεν τηρήσατε το πρωτόκολλο της σειράς προβαδίσματος όπου βάση του ΦΕΚ αριθμός φύλλου 1488, Αθήνα 28 Σεπτεμβρίου 2006 αναφέρω ακριβώς ότι αναφέρει το ΦΕΚ .

 Στις έδρες των Επαρχείων ,ο Έπαρχος προηγείται του Δημάρχου, ενώ στις τοπικές εορτές το προβάδισμα το έχει ο Δήμαρχος της πόλης.

Εξ άλλου και στην πρόσκληση στην δεύτερη σελίδα ώρα 11:30 αναφέρει  ρητώς την σειρά κατάθεσης στεφάνων ούτε και αυτό το τηρήσατε, προκλητικά, και φυσικά ήταν και μια ευθύνη του Δημοτικού σας συμβούλου του Κυρίου Ρούσου όπου εσκεμμένα παραβίασε το πρωτόκολλο προβαδίσματος.


Κύριε Δήμαρχε απ’ εδώ και στο εξής μίας και εμείς έχουμε την ευθύνη της οργάνωσης των εθνικών εορτών εμείς θα ορίζουμε στο εξής τελετάρχες όπου να γνωρίζουν και να διαβάζουν τις προσκλήσεις το πρόγραμμα, και φυσικά να ακολουθούν πιστά τον νόμο του προβαδίσματος.


Σας στέλνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και παρερμηνειών εσκεμμένων η μη τον νόμο όπου αναφέρει ρητά ποιος προηγείται στις Εθνικές εορτές στις έδρες των Επαρχείων για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.

Και κλείνοντας την επιστολή μου θα ήθελα να γνωρίζω αν κατά την άποψη μερικών υπάρχουν αιρετοί της αρεσκείας τους η όχι, εμένα με ενδιαφέρει ο τόπος και οι κάτοικοι των νησιών τα υπόλοιπα μακριά από εμένα, και τον θεσμό που καλέστηκα από τους πολίτες σαν αιρετός ψηφισμένος Έπαρχος να εφαρμόσω αυτό με συνέπεια στους θεσμούς και στον ρόλο μου θα εκτελέσω χωρίς αποκλίσεις για το συμφέρων της Επαρχίας και μόνο.

Και το ποιο σημαντικό χωρίς πολιτικά χρώματα.                                  


.        

         
                                                                                                                             
                                                               ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ
                                                                                   
                                                                                    ΕΠΑΡΧΟΣ
                                                                         

                                                                       ΠΑΜΦΙΛΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ