31 Οκτωβρίου 2014

Για επιχορήγηση αγοράς εντομοαπωθητικών φαρμάκων



Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε. Σάμου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι, στα πλαίσια εφαρμογής μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου και σύμφωνα με την  ΚΥΑ 5137/128132(ΦΕΚ Β΄2738/14-10-2014) «Έγκριση συμπληρωματικού προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, για το έτος 2014», δικαιούνται επιχορήγηση για την αγορά εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών φαρμάκων για τον έλεγχο και την πρόληψη του «καταρροϊκού πυρετού του προβάτου».
Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι μπορούν άμεσα να καταθέσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής Αίτηση καταβολής ενίσχυσης για την αγορά εντομοαπωθητικών φαρμάκων, συνοδευόμενη από τα εξής παραστατικά:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο τιμολογίων αγοράς εντομοαπωθητικών σκευασμάτων
2. Αντίγραφο κτηνιατρικής συνταγής (μόνο για εντομοαπωθητικά σκευάσματα)
3. Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής από το οποίο προκύπτει η εφαρμογή των εντομοαπωθητικών σκευασμάτων
Επισημαίνουμε ότι η ενίσχυση ισχύει μέχρι  31 Δεκεμβρίου 2014 και η επιχορήγηση γίνεται άμεσα.
Υπενθυμίζουμε ότι  στην περιοχή μας η νόσος του «καταρροϊκού πυρετού του προβάτου» ενδημεί και δίνει νέες εστίες (Οκτώβριος 2014) σε   κοπάδια αιγοπροβάτων. Οι κτηνοτρόφοι οφείλουν  να ελέγχουν σε καθημερινή βάση το ζωικό τους κεφάλαιο και να ειδοποιούν άμεσα την Κτηνιατρική Υπηρεσία σε περίπτωση που  εκδηλωθεί  στα ζώα τους κάποιο από τα  συμπτώματα του νοσήματος. Είναι προφανές ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η πρόληψη της νόσου με τη χρήση εντομοαπωθητικών κατά τους επικίνδυνους για την μετάδοση της νόσου μήνες.
Τέλος, τονίζουμε ότι το νόσημα αυτό δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, αλλά προκαλεί μεγάλες απώλειες σε ζώα και μείωση παραγωγής.
Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τμήμα Κτηνιατρικής  Π.Ε. Σάμου:   22733   53463 & 53461 & 50440
Κτηνιατρικό Κέντρο Καρλοβάσου     22730  30648