23 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα στη Βουλή η ρύθμιση για τις 100 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα

Σήμερα Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τις 100 δόσεις εξόφλησης ληξιπρόθεσμων χρεών, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μαξίμου.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση την τροπολογία για τις 72-100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στο δημόσιο, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

 Το προανήγγειλε τόσο ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο υπουργος Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά το τέλος της σύσκεψης

Οπως  ειπε ο κ. Χαρδούβέλης ο νόμος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει τάχιστα και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ώρες στη Βουλή.

   Η δήλωση Βενιζέλου


«Η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλαίσιο για την έξοδό της από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην επόμενη φάση» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα έρθει τάχιστα στη βουλή.

Για το εάν εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί «να τινάξει τα πράγματα στον αέρα», ο κ. Βενιζέλος απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι καθόλου». Η αξιολόγηση – συνέχισε – η αναθεώρηση του προγράμματος που γίνεται θα ολοκληρωθεί κανονικά»

«Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, πάρα πολύ προσεχτικοί και υπεύθυνοι και βεβαίως δεν υπάρχει σχέδιο Β. Ποτέ δεν υπήρχε. Αποδείχτηκε τώρα ότι όποιος σκέφτεται με όρους σχεδίου Β’ παίζει με τη φωτιά».

Χαρδούβελης: Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση



Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά και πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της οικονομίας.

Επίσης συμφωνήθηκε ότι μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μέχρι την συνεδρίαση του Eurogroup.

 Συμφωνήθηκε επίσης να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα επαγγελματικά δάνεια.