19 Σεπτεμβρίου 2014

Η Hellenic Seaways αναλαμβάνει, αλλά όχι επίσημα ακόμη. Όλα όσα διαδραματίζονται


Αν και όλες οι πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το πρωί, θεωρούσαν βέβαιο ότι σήμερα θα ανακοινωνόταν επίσημα η εταιρεία που θα αναλάμβανε τη σύνδεση του Βορείου Αιγαίου με την Καβάλα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι δυνατό.

Η απόφαση έχει παρθεί. Η Hellenic Seaways, με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» θα αναλάβει την γραμμή. Αυτή την ώρα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, προχωρούν τις διαδικασίες ώστε άμεσα να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Πιθανότατα αύριο θα γίνει επίσημα η ανάθεση και την Δευτέρα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και της εταιρείας.



Έκτακτο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Λήμνο, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, θα πραγματοποιήσει το «Αριάδνη» της Hellenic Seaways. Ειδικότερα το πλοίο θα αναχωρήσει στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου από Μυτιλήνη, ενώ την Κυριακή στις 13.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει από το νησί μας για την πρωτεύουσα του νομού.

Η αντίδραση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, η οποία αμφισβητεί την απόφαση έκπτωσης της, συμμετέχοντας και στον διαγωνισμό, δεν φαίνεται να μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά τα δρομολόγια, με τα οποία το «Νήσος Μύκονος» θα μας συνδέει με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Καβάλα.http://limniakifoni.gr/