2 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΣΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

                 
                                    ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ        

B. Κεγκέρογλου: Πολύ σημαντική η ίδια η θεσμοθέτηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, στην πρώτη συνεδρίαση κιόλας σημαντικές οι αποφάσεις. Η πρόταση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για ρήτρα απασχόλησης παντού. Η πρόταση για ρήτρα απασχόλησης παντού, στο φορολογικό σύστημα, στην  ανάπτυξη, σε κάθε πολιτική απόφαση, πρόγραμμα ή δράση, δίνει μια καινούρια διάσταση στη σύνδεση της οικονομικής ανάκαμψης και της απασχόλησης ,στη σύνδεση της ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Δημοσιογράφος: Τι σημαίνει πρακτικά η ρήτρα απασχόλησης;

B. Κεγκέρογλου : Στη νομοθεσία παραδείγματος χάριν, πριν από κάθε σημαντική κανονιστική απόφαση θα πρέπει να υπάρχει έκθεση για τις επιπτώσεις στην απασχόληση. Σύνδεση με την απασχόληση κάθε ενέργειας είτε αυτό είναι πολιτική, είτε είναι πρόγραμμα, είτε είναι δράση, είτε είναι νομοθεσία.
Δημοσιογράφος: Θα σημαίνει και δέσμευση για κάποιον ο οποίος για παράδειγμα απολαμβάνει κάποιας φοροελάφρυνσης ή κονδυλίων του ΕΣΠΑ να διατηρεί την απασχόληση, το προσωπικό;
B. Κεγκέρογλου : Κίνητρα για φορολογική ελάφρυνση με κριτήριο τη συμβολή στην απασχόληση. Μοριοδότηση για την ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα, είτε του αναπτυξιακού νόμου, είτε του ΕΣΠΑ με βάση τις δημιουργούμενες θέσεις απασχόλησης.
Δημοσιογράφος: Για απελευθέρωση απολύσεων μιλήσατε;
B. Κεγκέρογλου: Όχι, το κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης είναι για την ενίσχυση της απασχόλησης.
Δημοσιογράφος: Αυτή είναι απόφαση κ . Κεγκέρογλου;
B. Κεγκέρογλου: Ναι, ναι.