2 Σεπτεμβρίου 2014

Η πλειοψηφία αποφασίζει το πρόσωπο

Εντός Σεπτεμβρίου η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης της εκκρεμοδικίας της Χρ. Καλογήρου στο ΣτΕ

Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι από τα 9 νησιά του, ταξίδεψαν με συγγενείς και φίλους από τον τόπο τους, προκειμένου να συμμετέχουν στην τελετή.
Παρούσα και η Χρ. Καλογήρου, η οποία αν και δεν ορκίστηκε λόγω της εκκρεμοδικίας που υπάρχει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έμεινε, ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, συνοδευόμενη από συνεργάτες και φίλους στις θέσεις των επισκεπτών ακροατών.

Η ίδια ομολογουμένως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη και ευδιάθετη, χαιρέτησε πρόσχαρα τους παριστάμενους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους περιφερειακούς συμβούλους. Το γεγονός του πρόσφατου τραυματισμού της στο πόδι, δεν την εμπόδισε να κινείται άνετα στην κατάμεστη αίθουσα, προκειμένου να δει από κοντά φίλους και ψηφοφόρους που είχαν έρθει στην εκδήλωση.
Ομιλίες δεν πραγματοποιήθηκαν και μετά το τέλος της ορκωμοσίας και των υπογραφών οι περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν.
Από χθες ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα Περιφερειάρχη ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Στρατής Κύτελης, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με το νόμο, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να συνεδριάσει η παράταξη της πλειοψηφίας, προκειμένου να εκλέξει νέο Περιφερειάρχη, που θα ασκεί τα καθήκοντα έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου. Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση θα σταλεί από τον πρώτο σε ψήφους περιφερειακό σύμβουλο Θεόδωρο Βαλσαμίδη.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες μαρτυρούν συγκρατημένη αισιοδοξία στην παράταξη της Περιφερειακής Αρχής ότι σύντομα θα τελειώσει η περιπέτεια.
Η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣτΕ κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες μέσα στο Σεπτέμβριο, όπως αναφέρουν πηγές από την παράταξη της πλειοψηφίας.