2 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

....ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ


Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή και σχολίασε ως εξής τα θέματα της επικαιρότητας:

ΠΑΡΙΣΙ

«Όσο επιμένει η Γερμανία και η κα Μέρκελ στην πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη, για την οποία βλέπουμε πλέον ότι υπάρχουν αντιδράσεις από πολλές χώρες, (στο Παρίσι, που αναφέρατε, πριν από μια εβδομάδα, παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, γιατί δεν δέχθηκε να ακολουθήσει αυτή την πολιτική. Αντιδράσεις βλέπουμε και σε άλλες χώρες, στην Πορτογαλία, ακόμα και στη Γερμανία, όπου αυξήθηκε ο δείκτης ανεργίας) δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα και που εκτελεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.



Έχουμε ουσιαστικά την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, που όσο και αν προσπαθήσει να τη λειάνει ο πρωθυπουργός με δήθεν φοροελαφρύνσεις, η Ελλάδα θα παραμένει απέναντι στις χώρες με τις οποίες συνορεύει στο διπλάσιο στους φόρους για τις επιχειρήσεις και στο τετραπλάσιο στους φόρους για τα φυσικά πρόσωπα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να έρθει η ανταγωνιστικότητα και βεβαίως, ιδίως με φόρους οι οποίοι δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα και δεν προβλέπονται και από το ευρωπαϊκό δίκαιο».

ΕΝΦΙΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας κεφαλικός φόρος, δεν είναι φόρος επί του εισοδήματος των Ελλήνων, είναι φόρος επί της περιουσίας των Ελλήνων. Εμείς θα αποδείξουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι αυτός ο φόρος είναι παράνομος και αντισυνταγματικός και δεν πρέπει να πληρωθεί από τους Έλληνες.

Κάναμε μια ολόκληρη μελέτη, την οποία θα παρουσιάσουμε στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φόρος τέτοιου είδους, επί ακίνητης περιουσίας η οποία δεν παράγει εισόδημα ή δεν καλύπτει έξοδα του φορολογούμενου πολίτη εν είδει ενοικίου στον εαυτό του. Εδώ πέρα έχουμε ανοίκιαστα καταστήματα ή ανοίκιαστα σπίτια, τα οποία δεν παράγουν κανένα εισόδημα, δεν μένει ο ιδιοκτήτης και στα οποία μπαίνει αυτός ο φόρος ο οποίος παραβιάζει και άλλα άρθρα του Συντάγματος π.χ. για τη φοροδοτική ικανότητα του πολίτη. Ο πολίτης, σύμφωνα με το Σύνταγμα, φορολογείται βάσει της φορολογικής του ικανότητας.

Θα σας πω ένα παράδειγμα, οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας, η οποία αποκτήθηκε μέσω κληρονομικού δικαίωματος, από τους γονείς, από τους παππούδες, που δεν έχουν υψηλά εισοδήματα, με τους φόρους ακίνητης περιουσίας που μπήκαν τον προηγούμενο χρόνο, τους ΦΑΠ και τον ΕΝΦΙΑ εφέτος, τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν είναι μεγαλύτερα από το εισόδημά τους. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι εάν μεν τα πληρώσουν σημαίνει ότι έχουν άδηλους πόρους άρα θα πρέπει να διωχθούν για φοροδιαφυγή, αν δεν τα πληρώσουν θα τους κατασχεθεί η περιουσία. Και μάλιστα, θα τους κατασχεθεί η περιουσία, βγάζοντας στο «σφυρί» το ακίνητό τους στα 2/3 της αντικειμενικής τους αξίας, αντικειμενική αξία την οποία αναγνωρίζει το κράτος και φορολογεί τους πολίτες ως πραγματική αξία του ακινήτου.

Αυτά είναι παράλογα πράγματα, δεν συμβαίνουν πουθενά στην Ευρώπη, δεν μπορούν να στηριχθούν σε κανένα δικαστήριο. Εμείς θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και θα ζητήσουμε από τους πολίτες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον αυτών των φόρων και πιστεύω ότι εάν ο κ. Σαμαράς δει λίγο τι έλεγε στα προηγούμενα «Ζάππεια», η ίδια η επιχειρηματολογία του ανατρέπει την πολιτική του».

ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ

«Πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στα πράγματα και η συνέχιση της πολιτικής της τρόικας και της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, που επιβάλλεται μέσω της μεγάλης φορολογίας και του αποκλεισμού χρηματοδότησης των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων, από τραπεζικό χρήμα τραπεζών που έχουν περάσει τις οφειλές και τα χρέη τους σε χρέη των πολιτών, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Θα κάνουμε λοιπόν τα πάντα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και εάν ένα μέσο είναι και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σας λέω ξεκάθαρα ότι θα το χρησιμοποιήσουμε.

Να συζητήσουμε για οποιοδήποτε πρόσωπο αν θέλετε μετά τις εκλογές. Από εκεί και πέρα με τον κ. Κουβέλη έχουμε πολλές διαφορές, εμείς. Ας πούμε, την πολιτική που φιλοξένησε ο κ. Κουβέλης μέσα στο κόμμα του, μέσω της κ. Ρεπούση, για τα εθνικά θέματα, για παράδειγμα για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη σφαγή της Σμύρνης και τη θεωρία της κ. Ρεπούση περί «συνωστισμού» είναι κάτι το οποίο δεν μας ταιριάζει.

Άλλες πολιτικές που πρεσβεύει ο κ. Κουβέλης, ως αρχηγός της ΔΗΜΑΡ και όχι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να τα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, που δεν μας ταιριάζουν και δεν τις μοιραζόμαστε, είναι η ψήφιση από την πλευρά του κ. Κουβέλη των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των μνημονίων. Είναι και αυτό κάτι το οποίο μας φέρνει αντίθετους στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη και σε οποιονδήποτε άλλο έχει συνδράμει στο να μειωθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας.

Πιστεύουμε δηλαδή, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα έπρεπε να έχει υπογράψει τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, όπως επίσης και διεθνείς συμφωνίες που δεν προβλέπουν τον αριθμό των βουλευτών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Εάν όμως η προεδρική εκλογή είναι μετά τις εθνικές εκλογές, από εκεί και πέρα θα κρίνουμε τις προτάσεις και θα κάνουμε και προτάσεις, αλλά αυτό θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές. Δεν πρόκειται να κάνουμε εμείς αυτό που έκανε στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς με την Πολιτική Άνοιξη που έδωσε πνοή στην κυβέρνηση τότε του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να ανήκει ούτε στην Κεντροδεξιά ούτε στην Κεντροαριστερά, θα πρέπει να ανήκει στην Ελλάδα. Θα πρέπει να εκπροσωπεί τα εθνικά συμφέροντα, θα πρέπει να τηρεί το Σύνταγμα και να είναι ο θεματοφύλακας του Συντάγματος και τέτοιοι πολίτες πιστεύω ότι προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά θα πρέπει την πολιτική του ταυτότητα να την έχει ξεχάσει όταν αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας και πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει όλοι μας να το διαφυλάξουμε γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένα πολιτικό εργαλείο της κάθε κυβέρνησης, είναι το ανώτατο πολιτειακό όργανο της χώρας και θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του πρώτου πολίτη της χώρας που είναι μακριά από πολιτικές, αλλά ακολουθεί τα εθνικά συμφέροντα και την πατρίδα».

ΑΝΕΛ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα που λειτουργούμε κατ’ αρχήν με δημοκρατικά κριτήρια, αλλά από εκεί και πέρα μέχρι τώρα έχουμε σεβαστεί όλοι μας την Ιδρυτική μας Διακήρυξη και τις κοινές αποφάσεις. Διάλογος θα γίνει και γίνεται πάντα και από εκεί και πέρα θα συναποφασίσουμε και από κοινού θα χαράξουμε την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αν υπάρχουν διαφορετικές φωνές μπορούν να συζητηθούν μέσα στα όργανα του Κινήματος. Από εκεί και πέρα το να ψηφίσουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από τις εθνικές εκλογές και για να αποφύγουμε να γίνουν εθνικές εκλογές πράγμα που θα δώσει παράταση σε αυτή την κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που πιστεύω ότι δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρώ ότι δεν είναι σωστή πολιτική και δεν θα γίνει από εμάς τουλάχιστον.

Ο κ. Χαϊκάλης ήταν ξεκάθαρος και χθες που μίλησε στη Βουλή ήταν απόλυτα σαφής. Μίλησε για υπαρκτό πρόσωπο το οποίο πιστεύω ότι θα ήθελε κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνας να έχει σαν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έναν πολίτη υπεράνω πολιτικής ο οποίος θα εκπροσωπεί τα ελληνικά θέματα και όχι με τη σημερινή πρακτική που προσπαθεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει για να πάρει τις 180 ψήφους για ένα οποιοδήποτε πρόσωπο προκειμένου να διατηρηθεί στην πρωθυπουργία το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου και να συνεχίσει η κ. Μέρκελ να εφαρμόζει την πολιτική της λιτότητας και τη διάλυση της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ξέρετε πόσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συζητούν μαζί μου λέγοντας μου ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κατάσταση να βγαίνουμε και να στηρίζουμε τον Βενιζέλο όταν πηγαίνουμε στην επαρχία; Ξέρετε πόσοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήρθαν σε δύσκολη θέση όταν μπήκε κάλπη για τον Γιώργο Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να ψηφίσουν σε τέσσερις κάλπες; Και αυτοί ψήφισαν στην 5η κάλπη όπως και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής.

Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ως υπουργοί, να ακούν τον πρωθυπουργό να στηρίζει τον Στουρνάρα και την πολιτική Γεωργίου που ουσιαστικά αμφισβητεί την εντιμότητα του ίδιου του Καραμανλή; Στις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των βουλευτών σας λέω ότι λέγονται πολλά πράγματα.

Εμείς έχουμε υποστεί μια τεράστια επίθεση, μια πίεση η οποία αρχίζει από πολιτικά φλερτ όπως πολύ ευγενικά το είπατε μέχρι εκβιασμούς μέχρι το ΣΔΟΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι στο 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχουν επισκεφθεί επανειλημμένως στελέχη του ΣΔΟΕ, γίνονται έρευνες, επιβάλλονται πρόστιμα, υπάρχουν απειλές, χρησιμοποιείται το ίδιο το κράτος δηλαδή κατά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Και αναφέρομαι στην καταγγελία προέδρου Πρωτοδικών που είπε, - εγώ δεν την ξέρω, ούτε την έχω συναντήσει ποτέ μου, στο δικαστήριο την είδα όταν δίκασα, - ότι την κάλεσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και της επέβαλε με εντολή της κυβέρνησης να αλλάξει την απόφαση την οποία είχε πάρει και ήταν καταδικαστική για τον υπουργό Γεωργιάδη, και βεβαίως δεν το έκανε.

Αυτά τα πράγματα που περνούν στα «ψιλά» ή αν θέλετε δεν περνούν πουθενά στις εφημερίδες, είναι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα θα σας πω, εναντίον κάθε, πολίτη, κόμματος, ή πολιτικού που αντιστέκεται σε μια τέτοια πολιτική και βεβαίως τέτοια πίεση υπάρχει και προς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όχι απλώς ελέγχτηκαν από το ΣΔΟΕ αλλά βρίσκονται σε διαδικασία καταλογισμού προστίμων, εξοντωτικών για τη ζωή τους. Σε άλλον έκλεισαν την επιχείρηση της οικογένειας του.

Αυτά που γίνονται μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά για έναν άνθρωπο που παίζεται η ζωή του κορώνα - γράμματα και βρίσκει ένα κράτος πανίσχυρο και αδυσώπητο εναντίον του τον κάνει πολλές φορές να λυγίσει. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν λύγισαν μέχρι τώρα και θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους. Αν κάποιοι στο δρόμο λυγίσουν θα τους κρίνουν ο λαός και ο Θεός».

ΣΥΡΙΖΑ

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολιτικές διαφορές πολύ ισχυρές οι οποίες για εμάς αποτελούν κόκκινες γραμμές. Ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα και σε θέματα που έχουν να κάνουν και με τη θρησκεία, με τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους και το καθεξής. Σε ορισμένα από αυτά τα θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπω να κάνει βήματα θετικά, σε άλλα θέματα δεν κάνει κανένα βήμα. Για μας όμως αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία στο μέλλον το να καλυφθούμε στις κόκκινες γραμμές τις οποίες έχουμε, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα. Στα θέματα της οικονομίας οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε σε μια πολύ χαμηλή φορολόγηση για να υπάρχει ανάπτυξη και αυτό θα αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμμετοχή μας σε μια μελλοντική κυβέρνηση».

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

«Έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, πιστεύω ότι η μόνη λύση για την πατρίδα μας είναι μια ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία θα αποφασίσει να κάνει γεωπολιτική στροφή. Η Ευρώπη με την πολιτική της Μέρκελ έχει τελειώσει και η κρίση που έρχεται στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή από την κρίση την οποία περνάει σήμερα η Ελλάδα.

Και εννοώ ότι δεν είναι δυνατόν χθες ο κ. Βενιζέλος να δίνει εντολή να κλείσει το προξενείο στη Μαριούπολη και να μεταφερθεί μέσα στο έδαφος που αυτή τη στιγμή ακόμα ελέγχει η ουκρανική νεοναζιστική κυβέρνηση που προέκυψε από πραξικόπημα και να φέρεται απέναντι στη σύμμαχο Ρωσία και ομόδοξη Ρωσία με έναν τέτοιο τρόπο. Η Ρωσία η οποία στήριξε την Ελλάδα στο Κυπριακό με βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε μέτρα εμπάργκο στη χώρα η οποία για να βοηθήσει την ελληνική αγροτική ανάπτυξη έβαλε σκληρούς φόρους σε εισαγωγές από την Τουρκία.

Η Ελλάδα θα πρέπει στην πολιτική των μέτρων κατά της Ρωσίας να εξηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι πρόκειται για μια χώρα η οποία είναι σύμμαχος και γεωστρατηγική αλλά και οικονομική, μία σύμμαχος η οποία είναι και ομόδοξος αν θέλετε θρησκευτικά σε μια περιοχή που βλέπουμε τον ισλαμοφασισμό, ο οποίος ενισχύθηκε από συγκεκριμένα κέντρα να κάνει εγκλήματα και στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Έχουμε παιδάκια που σταυρώνονται στη Συρία από ισλαμοφασίστες, έχουμε το ISIS το οποίο άρχισε από χθες να εκτελεί και στο Λίβανο, έχουμε την ανακήρυξη Τζιχάντ στη γύρω μας περιοχή και αντί να έχουμε μια ομόθυμη, αν θέλετε, συμμαχία και με τη Ρωσία αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες που πλέον βλέπουν ότι το παιχνίδι εναντίον του Ασαντ δεν παίζει πλέον και ότι δεν μπορούν να στηρίζουν τρομοκράτες στη Μέση Ανατολή, εμείς ακολουθούμε την μικροπολιτική της Μέρκελ που προσπαθεί να κάνει την υπερδύναμη στην ευρύτερη περιοχή».