20 Ιουνίου 2012

«Κλειδώνουν» τα ονόματα των 16 υπουργών και 12 υφυπουργών της νέας κυβέρνησης

 
Μέσα στις επόμενες ώρες
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να «κλειδώσει» η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα. Η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της, ενώ από το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές, παρά μόνο τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.


Όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους η νέα κυβέρνηση θα περιλαμβάνει 16 υπουργούς -συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου που θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα ανασυσταθεί- και 12 υφυπουργούς.


Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνουν καθήκοντα
προέδρου της Βουλής και τον Βασίλη Ράπανο να αναλάμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών με αναπληρωτή τον Γ.Ζανιά.
Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ ο κ. Ζανιάς θα έχει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Ο κ. Ζανιάς έχει στις 19.00 συνάντηση με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, καθώς την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται επίσης να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας ή υπουργού Εξωτερικών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κ.Χατζηδάκης με αναπληρωτή τον Γ.Στουρνάρα.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Μάριου Σαλμά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναλαμβάνει το ΥΠΕΚΑ.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια ή του Λεφτέρη Οικονόμου.

Για το
υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνη Μανιτάκη ή του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Το υπουργείο
Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Ναπολέων Μαραβέγιας

Το
υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δ.Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ.
Υπουργός Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Αλ.Τουρκολιάς και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη.


Newsroom ΔΟΛ

Άδειες λειτουργίας κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων


Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών οι οποίες  λειτουργούν χωρίς άδειες  λειτουργίας, υποχρεούνται το συντομότερο δυνατό να λάβουν άδειες εγκατάστασης με την υποβολή σχετικής αίτησης συνοδευόμενης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η διάταξη αφορά και όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούν με παλιές άδειες Νομάρχη, ή έχουν αυξήσει την δυναμικότητα τους, ή έχουν προμηθευτεί αλμεκτήρια.
Ακόμη τονίζουμε την υποχρέωση των παραγωγών να διατηρούν τις εκμεταλλεύσεις τους καθαρές χωρίς σκουπίδια και διάφορους άλλους ρύπους.
Σε όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις διαπιστώνεται παράβαση των παραπάνω διατάξεων θα επιβάλλονται κυρώσεις όπως διακοπή της λειτουργίας, διοικητικά πρόστιμα κ.α. από την αρμόδια Επιτροπή Σταυλισμού.
Θα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας ότι η παράταση που δόθηκε για την ένταξη των κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων στη διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεών που έχουν ανεγερθεί μέχρι την 20/03/2003 λήγει μέχρι στις  30/06/2012.

Τώρα- Έφτασε στο αεροδρόμιο η φωτιά

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 στον Ασπρόπυργο.
Ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή δεν βοηθάει στην κατάσβεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έχουν φτάσει στην περίφραξη του Πολεμικού Αεροδρομίου, στην Ελευσίνα.
Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα της πυροσβεστικής, επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Μέσα από το αεροδρόμιο επιχειρούν με υδροφόρες δυνάμεις τη Πολεμικής Αεροπορίας.
Μέχρι στιγμής δεν απειλείται η Πτέρυγα της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφέρει η Πυροσβεστική.

H ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς



Μετά την τελετή ορκομωσίας, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαδεχθεί στην πρωθυπουργία τον κ. Πικραμμένο.




«Σας δίνω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης γιατί τα προβλήματα που έχετε μπροστά σας είναι πολύ σημαντικά», είπε νωρίτερα ο Κ. Παπούλιας στον Αντ. Σαμαρά, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντήσει, μαζί με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τον κ. Ζανιά για το Eurogroup.Ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι ο κ. Ζανιάς που είναι υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που θα στηρίξουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας την απόφαση της Κ.Ο. του κόμματός του να μη συμμετάσχουν βουλευτές του Κινήματος, το οποίο θα εκπροσωπηθεί με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.
Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Αναλαμβάνουμε το βάρος της συνολικής συνευθύνης. Οι αντιπροσωπείες των 3 κομμάτων καθορίζουν το πλαίσιο συνεργασίας. Αυτό θα εξειδικευθεί με προγραμματικές δηλώσεις. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί στο Eurogroup από τον κ. Ζανιά. Ζητήματα προσώπων θα λυθούν μέχρι το βράδυ. Εμείς λειτουργούμε χωρίς παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση ισχύουν όσα είπα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Το κρισιμότερο ζήτημα είναι η συγκρότηση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης όπου ο ρόλος των αρχηγών το κομμάτων είναι κρίσιμος και ενεργός. Είναι κρίμα που δεν μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. ¨Όπως αντιλαμβάνεστε οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες τις επόμενες εβδομάδες. Ετοιμαζόμαστε για τη συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, όπου και θα είναι η πρώτη μεγάλη μάχη, οποία θα μας επιτρέψει να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει και πώς να το ζητήσουμε».
Νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου να μη συμμετέχει το Κίνημα με κοινοβουλευτικά του στελέχη στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τεχνοκράτες και ενδεχομένως εγνωσμένα στελέχη του τα οποία δεν εξελέγησαν βουλευτές και από περιφέρειες από τις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται στη Βουλή, πρόταση με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Διαφορετική άποψη εξέφρασαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι πρότειναν τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με ό,τι καλύτερο διαθέτει σε στελεχιακό δυναμικό. Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να κάνει ο ίδιος την αξιολόγηση των στελεχών, είπε ότι δεν αυτοπροτείνεται για την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι οι «υποτιθέμενες τεχνοκρατικές λύσεις, όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά και όταν κατέφυγε η Ελλάδα σε αυτές, στην πλειοψηφία τους αποδείχθηκαν επιζήμιες».
Στη συνεδρίαση της ΚΟ διατυπώθηκε από τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου και η πρόταση, το ΠΑΣΟΚ να παρέχει μόνο κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή κανενός στελέχους του.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία επί του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης, στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ. Ως γνωστόν, μετέχουν οι Β. Μεϊμαράκης και Χρ. Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδης και Στ. Αγγελλούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.
«Αγκάθια» που καλούνται να επιλύσουν είναι το πακέτο των εργασιακών σχέσεων, με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την ισχύ και πάλι μετενέργειας για έξι μήνες και τα προβλήματα γύρω από την ελαστικοποίηση της εργασίας.
Από τη χθεσινοβραδινή τους συζήτηση παρέμειναν οι διαφορές για το μεταναστευτικό και ορισμένα ακόμα ζητήματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 16.00 ο Αντ. Σαμαράς

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στις 16.00 ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη συμφωνία μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κατάλογος με τα ονόματα των νέων υπουργών, θα γίνει γνωστός μέχρι τις 19.00.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αντ. Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης έχουν διαμορφωθεί, προσθέτοντας ότι ζητήματα προσώπων θα ρυθμιστούν μέχρι το βράδυ.

Το ΚΚΕ βυθίστηκε στο Αιγαίο:Πώς χάθηκαν οι «Μικρές Μόσχες»




Στα «κόκκινα» νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και στους Φούρνους ο Περισσός έχασε την παραδοσιακή επιρροή του δίνοντας τη θέση του σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Στα 38 χρόνια της Μεταπολίτευσης το ΚΚΕ κατάφερε τον Μάιο να κερδίσει μονοεδρική περιφέρεια πρώτη φορά χωρίς την υποστήριξη άλλων πολιτικών δυνάμεων.
Συνέβη με τον Νομό Σάμου που, εκτός από το νησί του Πυθαγόρα, περιλαμβάνει την Ικαρία και τους Φούρνους.
Κράτησε την έδρα λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Την έχασε στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής. Είναι απώλεια που προσμετράται κι αυτή στις συνέπειες της βαριάς ήττας που επιφύλαξαν για το Κομμουνιστικό Κόμμα οι κάλπες της 17ης Ιουνίου.
Κομμουνιστές υποψήφιοι είχαν εκλεγεί σε μονοεδρικές περιφέρειες και το 1990. Πρόκειται για τον Αλέξη Σεβαστάκη και τον Γεράσιμο Αραβανή, που είχαν εκλεγεί στη Σάμο και τη Λευκάδα. Ομως αυτό έγινε τότε με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και υπό την αιγίδα του ενιαίου Συνασπισμού. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.
Στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ανατολικού Αιγαίου το ΚΚΕ διατηρεί μακρά παράδοση επιρροής. Δεν κάμφθηκε από τις σκληρές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον των υποστηρικτών του σε ανώμαλες πολιτικές περιόδους.
Στην εκλογική της έκφραση η επιρροή αυτή ψαλιδίστηκε χαρακτηριστικά στις εκλογές της Κυριακής. Χάθηκε η πρωτιά σε χωριά που θεωρούνται κάστρα της Αριστεράς.
Κάτι τέτοιο συνέβη όχι μόνο στην περιφέρεια της Σάμου, αλλά και στην κοντινή Λέσβο, όπως και σε άλλες «μικρές Μόσχες» ανά την Ελλάδα.
Στη Σάμο το ΚΚΕ έχασε 6,40 ποσοστιαίες μονάδες την περασμένη Κυριακή. Το 24,69% της 6ης Μαΐου περιορίστηκε στο 18,29%. Από την πρώτη θέση έπεσε στην τρίτη.
Πλειοψήφησε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ένα άλμα από το 13,99% στο 25,50%. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε η Νέα Δημοκρατία ανεβάζοντας το 17,27% του Μαΐου στο 24,61%.
Το «κάστρο»
Σημαντική απώλεια είχε στην Ικαρία, τον αποκαλούμενο και «Κόκκινο Βράχο». Εχασε την πρωτιά στη Δημοτική Ενότητα των Ραχών. Από το 40,91% υποχώρησε κατά τις επαναληπτικές εκλογές στο 34,06%. Κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στους Φούρνους πάλι έχασε, αυτή τη φορά από το ΠΑΣΟΚ, που έπιασε το 30,05%. Το ΚΚΕ υποχώρησε στο 27,77% από το 35,34% του Μαΐου.
Στη Σάμο έχασε το Καρλόβασι και τον Μαραθόκαμπο. Στην πρώτη περίπτωση το ποσοστό του κατέβηκε από το 22,66% στο 14,31%. Πήρε μόλις την τρίτη θέση.
Στη δεύτερη, η κάμψη ήταν ακόμα μεγαλύτερη (από το 27,38% στο 16,83%) με συνέπεια να το υπερφαλαγγίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οσο για το Βαθύ, από τη δεύτερη θέση κατέβηκε στην τρίτη.
Πρωτιά, παρά τις απώλειες, κράτησε στον Αγιο Κήρυκο και τον Εύδηλο.
ΛΑΡΙΣΑ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ορθιο το κόμμα στην Τσαριτσάνη

Στη Μυτιλήνη το ΚΚΕ έχασε την Αγιάσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Αντίσσα και την Ευεργέτουλα από τη Νέα Δημοκρατία. Διατήρησε όμως τον Μανταμάδο. Σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα κράτησε μικρά κάστρα, όπως η Τσαριτσάνη στη Λάρισα.
Εχασε, όμως, την Καρυά στη Λευκάδα, τη Σκόπελο στη Μαγνησία, την Πολική στην Κεφαλονιά, τα Αρτεμίσια στη Ζάκυνθο,
Στην Αγιάσο ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε από το 19,12% στο 25,85%. Το ΚΚΕ υποχώρησε στο 23,77% από το 29,45% του Μαΐου.
Στην Αντισσα κατέβηκε από την πρώτη στην τέταρτη θέση, αφού το 23,43% έγινε 15,64%. Το ξεπέρασα Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Τέταρτο ήρθε και στην Ευεργέτουλα.
Στον Μανταμάδο κρατήθηκε, παρά την υποχώρηση. Επεσε από το 39,39% στο 30,06%.
Την ιστορική Τσαριτσάνη το ΚΚΕ την κέρδισε για 0,17%. Η Νέα Δημοκρατία έφτασε το 24,40% τη στιγμή που ο αντίπαλός της είχε μείνει στο 24,67%.
Στην Καρυά το ΚΚΕ είχε κερδίσει τον Μάιο με 23,57%. Προχτές, όμως, υπέστη καθίζηση (15,20%).Το πέρασαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (29,76%) όσο και η ΝΔ (22,95%).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ
Κ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος
Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ, δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στα σενάρια ότι το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα θα επιφέρει αλλαγές και στον Περισσό.

Η δήλωση του κ. Παφίλη εκφράζει, τουλάχιστον προς το παρόν, το κλίμα που επικράτησε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕ του ΚΚΕ αποδίδει τις μεγάλες απώλειες που υπέστη -«σε αναντιστοιχία με την απήχηση των θέσεων και της δράσης του»- στην αυταπάτη ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, που θα βάλει φρένο στην επιδείνωση της θέσης του λαού, καθώς και στο κλίμα φοβίας και τρομοκρατίας για την έξωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ωστόσο, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα αρνητικό για τον λαό, ενώ είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις αδυναμίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Το ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ενδοτισμό απέναντι στον ξένο παράγοντα» και για απάλειψη των όποιων φραστικών ριζοσπαστικών συνθημάτων είχε στο εκλογικό του πρόγραμμα στις 6 Μαΐου, μετεξελίσσοντάς το σε πρόγραμμα αστικής διαχείρισης.
Τέλος το ΚΚΕ κάλεσε όσους ψηφοφόρους προτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές «να προβληματισθούν σοβαρά έστω και εκ των υστέρων».
Π. Τσούτσιας
ethnos.g

Στις 16:00 στον Παπούλια ο Σαμαράς - Στις 18:30 ορκίζεται πρωθυπουργός και παίρνει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

- Στις 19:00 Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης θα συναντηθούν με τον Γιώργο Ζανιά
- Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup
- Ράπανος ο επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών
- Ποιά ονόματα "παίζουν" για υπουργοποίηση
- "ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνουν την ευθύνη για αναθεώρηση της σύμβασης" είπε ο Βενιζέλος
- Σε εξέλιξη η νέα σύσκεψη της τριμερούς ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ για πρόγραμμα
- Ακόμη και την Παρασκευή η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Την Πέμπτη λήγει η εντολή Σαμαρά
Καταιγιστικές οι εξελίξεις μετά τις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, όπου "κλείδωσε" η συμφωνία για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.
Στις 16:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για τον ενημερώσει για τις εξελίξεις και να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 18:30 ο Αντώνης Σαμαράς θα ορκιστεί πρωθυπουργός και στις 19:00, μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.
Και τώρα, αρχίζει η ονοματολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών είναι ο Βασίλης Ράπανος. (Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ του NewsIt για όλα τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου)
Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση.
Αυτό τουλάχιστον είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση των δυο ανδρών κράτησε λιγότερο από μια ώρα. Ήταν αρκετή για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στο αυριανό Eurogroup ο καθηγητής Γιώργος Ζανιάς», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο μέχρι το βράδυ θα υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, στην οποία, όπως αποφάσισε η Κ.Ο. του κόμματος του δε θα συμμετάσχουν βουλευτές του Κινήματος, το οποίο θα εκπροσωπηθεί με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.
Η συνάντηση με Κουβέλη
Το πρώτο επίσημο ναι εισέπραξε ο Αντώνης Σαμαρας, από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φωτη Κουβέλη. Όπως είπε μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, "αποφασίσαμε να μετάσχουμε με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε να αποδεσμευθούμε από τις επώδυνες διατάξεις του Μνημονίου".
Και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι ως το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία πρέπει να υπάρξουν εκείνες οι δεσμεύσεις που θα υπηρετούν την αποδέσμευση από τους όρους και τις ρυθμίσεις του μνημονίου και την άρση των μέτρων που έχουν κυριολεκτικά ματώσει την ελληνική κοινωνία».
Εμείς συναρτούμε τη στήριξη της κυβέρνησης με το περιεχόμενο της πολιτικής που πρόκειται να ασκηθεί, τόνισε ο κ. Κουβέλης. «Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση, η χώρα πρέπει να εκπροσωπείται, για εμάς το περιεχόμενο της πολιτικής είναι το ζητούμενο και η μεγάλη μας διεκδίκηση», πρόσθεσε.
Δεν αποκλείεται την Παρασκευή να δούμε την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Άλλωστε, η εντολή που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λήγει το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε αυτή, όπως αποφάσισε η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, δε θα συμμετάσχουν βουλευτές ή κορυφαία στελέχη του κόμματος. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Τα "αγκάθια" του προγραμματικού πλαισίου
Από τις 13:00 είναι σε εξέλιξη η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία επί του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης.
Η συνάντηση γίνεται στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ, με τη συμμετοχή των Β. Μεϊμαράκη και Χρ. Λαζαρίδη από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδη και Στ. Αγγελλούδη από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτη και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.
«Αγκάθια» που καλούνται να επιλύσουν είναι το πακέτο των εργασιακών σχέσεων, με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την ισχύ και πάλι μετενέργειας για έξι μήνες και τα προβλήματα γύρω από την ελαστικοποίηση της εργασίας. Από τη συζήτηση της Τρότης παρέμειναν οι διαφορές για το μεταναστευτικό και ορισμένα ακόμα ζητήματα.
Τα ονόματα που "παίζουν" και που...
Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα υπουργών από όλα τα κόμματα και το παζάρι ειναι σκληρό. Αναμεσά τους και ονόματα τεχνοκρατών.
Ως προς το Υπουργικό Συμβούλιο και τα πρόσωπα της Νέα Κυβέρνησης φαίνεται πως εκτός του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού η ΝΔ επιλέγει μέσω των δύο αντιπροέδρων Αβραμόπουλου και Δήμα να διατηρεί τον έλεγχο στα βασικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ το κόμμα φαίνεται επίσης να επιλέγει την προώθηση νέων στελεχών της.
Θέσεις-κλειδιά αναμένεται να καταλάβουν οι κύριοι Χατζηδάκης, Μητσοτάκης,Αρβανιτόπουλος, αλλά και η κυρία Κεφαλογιάννη.
Σε κρίσιμα υπουργεία αναβαθμισμένη αναμένεται να είναι και η θέση τεχνοκρατών που πρόσκεινται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπως οι κύριοι Στουρνάρας, Ζανιάς, Μανιτάκης και Μαραβέγιας.
Στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Γ. Στουρνάρα, Γ. Ζανιά και Γ. Μουρμούρα, ενώ μια θέση διεκδικεί και ο Χρ. Σταϊκούρας.
Στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ο Κ. Χατζηδάκης, πιθανότατα στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ακούγεται και αυτό του Αντ. Μανιτάκη. Για το Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κων. Αρβανιτόπουλου, για το Υποδομών του Κυρ. Μητσοτάκη, για το Τουρισμού της Ολ. Κεφαλογιάννη και το Ναυτιλίας του Αλ. Τουρκολιά. Θέση υπουργού Απασχόλισης διεκδικεί ο Αντ. Ρουπακιώτης και τη θέση στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Ναπ. Μαραβέγιας.
Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ως λύση κοινής αποδοχής φαίνεται ότι προκρίνεται ο Λ. Οικονόμου, ο οποίος είναι αποδεκτός και από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Για το υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Χαρ. Αθανασίου, ωστόσο εδώ υπήρξαν ενστάσεις από τον Φ. Κουβέλη.
Κοντά στον Α. Σαμαρά στο Μ. Μαξίμου θα είναι οι στενοί του συνεργάτες Λαζαρίδης, Σταμάτης, Μιχελάκης, Μάχας, ενώ τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου θα αναλάβει ο Τ. Μπαλτάκος.
Ο Γ. Μιχελάκης δεν αναμένεται, λέγεται να αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς αναζητείται υπερκομματική λύση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ

Την στιγμή που στην Μ.Βρετανία, (χθές), αποφασίστικε ότι μία από τις γλώσσες που θα διδάσκονται τα παιδιά από το δημοτικό θα είναι η Aρχαία Ελληνικήώς η μητέρα πασών των δυτικών γλωσσών,
εδώ κάποιοι "προδότες" συνεχίζουν το έργο τους.

 
Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος  Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
1...   Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2...   Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3...   Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής:
          αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4...   Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5...   α καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')...
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες  μορφές δυσλεξίας'.

Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!
 
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup  - bocou, ή  το couteau - couto.  
 
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot, ή
σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher
και θα δούμε τι θα γίνει!!
 
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ   ΤΟ   ΣΕ  ΕΛΛΗΝΕΣ
.   Mπας και ξυπνήσουμε!!!

226.000 ευρώ παίρνει η Σάμος Ικαρία και Φούρνοι για Πυροπροστασία

 Δήμος Σάμου 128.400 ευρώ

Δήμος Ικαρίας 81.900 ευρώ

Φούρνοι Κορσεοί 15.700 ευρώ

Σύνδεσμος ΟΤΑ Βαθέος Πυθαγορείου 15.000 ευρώ

 

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές κατανέμονται 18,4 εκ. ευρώ για πυροπροστασία

Το ποσό των 18.400.00 εκ. ευρώ κατανέμεται σε όλους τουςδήμουςτης χώρας για τις ανάγκες πυροπροστασίας με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.
Η απόφαση έρχεται με αρκετή καθυστέρηση, αφού ότι η αντιπυρική περίοδος έχει επισήμως ξεκινήσει από την 1η Απριλίου, ήδη πολλές περιοχές έχουν δοκιμαστεί από μεγάλες πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές, και παρά το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές είχαν από καιρό ζητήσει την έγκαιρη κατανομή των κονδυλίων για την δρομολόγηση ενεργειών πυροπροστασίας.
Σημειωτέον ότι τα χρήματα προέρχονται από ίδιους πόρους των δήμων και σε σχέση με τα αναμενόμενα, 23 εκ. ευρώ, είναι μειωμένα κατά 4,5 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με απόφαση το ποσό προορίζεται αποκλειστικά και μόνο  για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με δράσεις πυροπροστασίας. Συγκεκριμένα οι δήμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες που αφορούν καθαρισμό βλάστησης για τη μείωση κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κ.λπ., για καθαρισμό και έλεγχο χωματερών, για ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο δήμων, για προμήθεια εξοπλισμού όπως βυτιοφόρων, γεννητριών, ασυρμάτων κ.λπ., και για τα λειτουργικά έξοδα, όπως είναι οι υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού ή καύσιμα.
Η κατανομή των χρηματικών ποσών έγινε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι φορείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα πρέπει να γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Στην απόφαση επισυνάπτεται πίνακας όπου περιέχονται αναλυτικά κατανομές των ποσών ανά δήμο για την πυροπροστασία. 

 

Πέρασε η πρόταση Βενιζέλου, με τεχνοκράτες το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση


Από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ   (Φωτογραφία:  Phasma )
 
Με τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, αλλά όχι με βουλευτές, θα μετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας, όπως αποφασίστηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Τετάρτη.

Η απόφαση που ελήφθη αποτελεί την εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού πολλά στελέχη του κόμματος, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντέδρασαν ανοιχτά.


Πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ αναφέρουν ότι με την εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου διαφώνησαν επίσης οι Μιχ.Χρυσοχοΐδης, Γ.Παπανδρέου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Απ.Κακλαμάνης και άλλοι.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «δήθεν τεχνοκρατικές λύσεις για κυβέρνηση», τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «απαράδεκτες».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι στο κυβερνητικό σχήμα, που ενδεχομένως θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, δεν πρέπει να μετάσχουν στελέχη της πρώτης γραμμής που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Επίσης, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με ειλικρίνεια τη νέα κυβέρνηση.
Newsroom ΔΟΛ

Τρίτη 26/06/2012 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο


Αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Βορείου Αιγαίου ( Μυτιλήνη ) την26/06/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30για συνεδρίαση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:
Α΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Σ.
Β΄ ΘΕΜΑΤΑ Η.Δ. του Π.Σ.
ΘΕΜΑ:1ο ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Εισηγητής: κ. Σταύρος Δημηρούδης Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου..
ΘΕΜΑ:2ο ΕΓΚΡΙΣΗ 6ΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.
Εισηγητής: κ. Χρήστος Φιλιός Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας.
ΘΕΜΑ:3ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Εισηγητές: κ. Νικόλαος Μάρκου Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κ. Στυλιανός Δρύς.
ΘΕΜΑ:4ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΕΦΕΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 93/2009 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
Εισηγητής: κ. Ηρακλής Βερβέρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.
ΘΕΜΑ:5ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ << ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ η ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΦΥΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ >>.
Εισηγητής: κ. Μιχαήλ Σαχσαμάνογλου Δ/ντης Κτηνιατρικης Υπηρεσίας.
ΘΕΜΑ:6ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ.
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.
ΘΕΜΑ:7ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ << ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ ΙΚΑΡΙΑΣ >>.
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.
ΘΕΜΑ:8ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ << ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ >>.
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.
ΘΕΜΑ:9ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ << ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΧΙΟΥ – ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ >>.
Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκρηκτική όπως εκτυλίχθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και τελικά αποφασίσθηκε το ΠΑΣΟΚ να μην συμμετέχει στην κυβέρνηση με γνωστά και προβεβλημένα...
στελέχη.

Οι δύο μονομάχοι της μονοεδρικής της Σάμου ευχαρίστησαν τους ψηφοφόρους του Νομού


www.radiocafe.gr
Με ευχαριστήρια ανακοίνωση της η συντονιστική επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίηση της για το εκλογικό αποτέλεσμα αναφέροντας συγκεκριμένα «Για δεύτερη φορά πολλαπλασιάσατε αλματωδώς και στα νησιά μας τις ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφους εμπιστοσύνης σ’ ένα καθαρό πρόγραμμα αγώνα ανατροπής των μνημονίων λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μνημονίων βίαιης φτωχοποίησης των πολλών για το συμφέρον των λίγων. Γιατί με την ψήφο σας στα νησιά μας δώσατε ένα ξάστερο μήνυμα πίστης στην λαϊκή αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί βάλατε την Ελπίδα πάνω από τον φόβο δίνοντας την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγοντας την Αγνή Καλογερή βουλευτή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην μονοεδρική της Σάμου . Ιστορικά ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα μια πρωτιά, καθώς η Αγνή Καλογερή είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην εκλογική μας περιφέρεια»
Εξάλλου η νέα βουλευτής με τον συνυποψήφιό της Αλέξανδρο Σταθακιό, είχε σειρά επαφών στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα τοπικά θέματα, με τον Δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο (καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πέτρο Παριανό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Στάντζο), ενώ εκκρεμούν άμεσα οι συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.


Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Σάμου ευχαρίστησε τα στελέχη, τα μέλη και τους απλούς ψηφοφόρους που πίστεψαν στην ανατροπή και αντιστάθηκαν στις σειρήνες του λαϊκισμού και του απομονωτισμού. «Η Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας διασφαλίστηκε με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά στη συντριπτική πλειοψηφία των νομών της χώρας κατοχυρώνει το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών. Η Σάμος, Ικαρία και οι Φούρνοι επέλεξαν ένα διαφορετικό δρόμο, έστω και οριακά. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι παρούσα στις εξελίξεις για το καλό των νησιών μας για ανάπτυξη, προοπτική και ελπίδα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Σάμου που υπογράφει ο πρόεδρος της Νίκος Στεφανής.

Βιολέτα Τριπόδη

ΣΟΚ: Ένας ΠΑΣΟΚος τραπεζίτης εκλεκτός του Γ.Παπανδρέου, νέος ΥΠΟΙΚ!


  Image
Οριστικό: Ο Βασίλης Ράπανος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών και είναι μία επιλογή που από μόνη της προβληματίζει, όχι σε ό,τι αφορά την προσωπικότητα, αλλά την πολιτική καταγωγή και τις τεράστιες επιρροες της τρόικας στη νέα κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Μέχρι σήμερα διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, τοποθετημένος από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σκληρός ΠΑΣΟΚος, παλαιός σημιτικός με διάφορες κυβερνητικές θέσεις (διοικητής Κτηματικής, ΟΤΕ κλπ.), στενός φίλος και σύβουλος του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάννου Παπαντωνίου, οπαδός της σκληρής λιτότητας, "στριφνός" τραπεζίτης (άνθρωποι που τον ξέρουν καλά λένε ότι ο Λ.Παπαδήμος θυμίζει "αριστερών τάσεων πρόεδρο φιλεργατικού συλλόγου" μπροστά του) και βέβαια "κολλητός" του Λ.Παπαδήμου με μία στενή φιλία πολλών ετών (στη φωτό της α'σελίδας οι δύο "κολλητοί"). 
Από την πρόσφατη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα που τον διόρισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου με την έγκριση του ΓΑΠ (Γιώργου Α.Παπανδρέου) εργάστηκε άκοπα υπέρ της ανακεφαιοποίησης των τραπεζών, δηλαδή υπέρ του να λάβουν οι τραπερίτες το επίδομα των 50 δισ. ευρώ από το δάνειο που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός. Είναι παντρεμένος με δύο αγόρα που το ένα σπουδάζει στο εξωτερικό.
Άλλες κυβερνητικές θέσεις που υπηρέτησε επί ΠΑΣΟΚ: Την τετραετία 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γ.Παπαντωνίου, έχων την γνωμοδοτική αρμοδιοτητα για πολλά εξοπλιστικά προγράμματα της εποχής.

Tην περίοδο 1998-2000 τον διόρισε ο Κ.Σημίτης Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ενώ στο διάστημα 1995-1998 ήταν αρχικά Υποδιοικητής και στη συνέχεια Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος. Υπήρξε, επίσης, μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας από το 1997 έως το 2004. Για όσους θυμούνται, μόνο ακραφνείς και σκληροί ΠΑΣΟΚοι τοποθετούνταν τότε σε τέτοιες θέσεις. .
Οι σχέσεις του με την τρόικα είναι κάτι παραπάνω από άριστες.
Αυτός θα είναι λοιπόν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης που θα... "επαναδιαπραγματευθεί" το Μνημόνιο και θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα. Για τις τράπεζες σίγουρα ισχύει. Για τα λοιπά, ίδωμεν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Διέλυσαν τη Νέα Δημοκρατία στη Σάμο οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι ίντριγκες

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ταξίδεψαν στην Αθήνα άνθρωποι της ΝΟΔΕ Σάμου για να συναντηθούν με το οργανωτικό επιτελείο και με τον Πρόεδρο τους τον Αντώνη Σαμαρά.
Μας μετέφεραν τον διάλογο και μας είπαν ότι ο Πρόεδρος τους είπε ότι <<τα κάνατε μαντάρα στη Σάμο ,και ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τη Σάμο>>

Πίστεψαν πολλοί ότι ο Πρόεδρος θα ερχόταν στη Σάμο και θα διόρθωνε τα κακώς κείμενα,θα ανέτρεπε το πολιτικό σκηνικό και θα κατάφερνε η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει την έδρα.
Αντί του Αντώνη όμως στη Σάμο έφτασαν άλλα στελέχη 

Προσωπική μας άποψη είναι ότι  όχι μόνο ο Πρόεδρος αλλά και ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία να κατέβαινε στη Σάμο πάλι θα έχανε.

Η μια ήττα διαδέχεται την άλλη .
Ήττες  στις δημοτικές εκλογές ήττες συνεχόμενες στις Βουλευτικές εκλογές.
 Έτσι προκύπτει  από τα αποτελέσματα και όπως γνωρίζουμε εκ του αποτελέσματος κρίνονται η πολιτική και οι πολιτικοί.
Τι δείχνει όμως αυτό;
Σε πρώτη προσέγγιση φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία στη Σάμο δεν μπορεί να περάσει την άποψη της στον ευρύτερο κόσμο.
Το γιατί δεν μπορεί να περάσει την άποψη της έχει σχέση με τα στελέχη της.
Ο κόσμος τους γνωρίζει καλά.
Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πουν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπική τους εξέλιξη και προβολή και δεν ενδιαφέρονται για το κόμμα.

Τρανή απόδειξη παραμονές των εκλογών στελέχη της Ν.Δ  προβεβλημένα προσχώρησαν στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και είδαν και έπαθαν να τους πείσουν να γυρίσουν πίσω.

Μάλιστα στη λίστα που απέστειλαν τα κεντρικά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στους Ανεξάρτητους Έλληνες της Σάμου τα ονόματα τους φιγουράριζαν στον κατάλογο μαζί με τα τηλέφωνα τους.
Γύριζαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε διάφορα σπίτια και επιδείκνυαν  στα μάτια στον απορημένο Σαμιώτη ότι υπήρχε προσχώρηση στελεχών της απέναντι πλευράς.
Κάποτε θα δημοσιεύσουμε αυτή τη λίστα έτσι για την ιστορία του γεγονότος .

Αυτά και πολλά άλλα μπορεί να διηγηθεί κάποιος για τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία στη Σάμο.

Προφανώς έχουν την άποψη ορισμένοι ότι ο κόσμος είναι χαϊβάνια και δεν ξέρει τι συμβαίνει.

Πιστεύουν ότι είναι οι ξύπνοι οι εκλεκτοί και ότι οι άλλοι είναι χαζοί και μαλάκες.


Ακολουθούν προσωπικές επιλογές χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανένα και χέστηκαν για το κόμμα.

Αυτά και πολλά άλλα έφεραν το αποτέλεσμα αυτό το οποίο το είχαμε προδιαγράψει και μάλιστα γραπτώς αρκετά πριν τον Απρίλιο όταν γινόταν οι ζυμώσεις οι <<αλλαξοκολιές>> οι <<αλλαξοματιές>>οι νέες συμμαχίες οι <<νέοι φίλοι >>που χθες ήταν οι <<χειρότεροι εχθροί>>

Η Νέα Δημοκρατία στη Σάμο έχει στις τάξεις της  3 Βουλευτές.
Τον Κράτσα τον Θαλασσινό τον Καραμηνά.
Πρόσφεραν πολλά και οι τρεις και τα αποτελέσματα τα γνωρίζουν όλοι.

Ζήτησε κανείς την άποψη τους;και αν την ζήτησε γιατί δεν ασπάστηκαν τις απόψεις τους;

Ορισμένοι που τους κατηγορούν είδαμε και τα δικά τους χαϊρια και αποτελέσματα ,εξέρχονται μαύροι από την κάλπη.

Και παραμένουν στο κόμμα και ξαναοδηγούν την νέα δημοκρατία σε νέες ήττες,είπαμε όμως νοοτροπίες είναι αυτές και δύσκολα αλλάζουν.

Με αυτά και με άλλα τελικά φαίνεται ότι οι τρεις <<σοφοί>>του κόμματος δύσκολα θα αντικατασταθούν από νεωτέρους πολιτικούς. 
Έχασαν από τον Δημήτρη Μαυρατζώτη 
Έχασαν και από την Αγνή Καλογερή και κάνουν τους ανήξερους αντί να πάνε στα σπίτια τους ,να αποσυρθούν.

Σε καμιά περίπτωση στα όσα γράψαμε δεν εννοούμε  τους Γιάννη Χατζηκωνσταντή και τον Μανόλη Λογοθέτη.
Τους είχαν υπονομεύσει από την αρχή με την υποψηφιότητα του Αγγελόπουλου, τους είχαν καπελώσει όπως καπέλωσαν και τον Τάσο Καλατζή και τον Στέφανο Παφίλη
Και κανείς δεν αντέδρασε κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ DUENDE 2012, στο Βαθύ Σάμου

Η θεατρική ομάδα DUENDE ανοίγει τα φτερά της. Αυτή τη φορά προσκεκλημένη από τη Θεατρική Ομάδα Σάμου , θα δώσει μια παράσταση με το έργο "Τα Ρούχα Του Βασιλιά " του Γιάννη Καλατζόπουλου, το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ. στη Λέσχη Ερασιτεχνών , στο Βαθύ Σάμου.
Τιμή Εισιτηρίου : 6 ευρώ ενήλικες , 4 ευρώ παιδικό
 

Ν.Δ. «χάνει» κερδίζοντας, ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει «χάνοντας»… Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου



  pipero-3-A.jpg

    Ξεκινώ το σύντομο και «πιπεράτο», σημερινό μου σχόλιο με την (κατά Λουκά) ευαγγελική αναφορά «κα δο εσν σχατοι ο σονται πρτοι κα εσν πρτοι ο σονται σχατοι» ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου 2009 όπου το ΠΑΣΟΚ, ως ΠΡΩΤΟ Κόμμα είχε πάρει ποσοστό 42,92% και 160 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Κόμμα ποσοστό 4,60% και 13 έδρες…
     Ελπίζω η Ευαγγελική μου αναφορά να μην αποτελέσει θέμα παρεξήγησης από μέλη θρησκευτικών Κύκλων, ούτε φυσικά και από κάποιους που ανήκουν στο ΔΕΥΤΕΡΟ πλέον Κόμμα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, (δεύτερο και στις εκλογές της 6ης Μαΐου). Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μια ΑΝΑΤΡΟΠΗ συντελέστηκε και μάλιστα με δημοκρατικό τρόπο έστω και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΡΩΤΟ Κόμμα (αλλά θα είναι επίσημα ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ Αντιπολίτευση με ποσοστό 26,89% και 71 έδρες) και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Κόμμα αλλά βρίσκεται σε δραματική θέση με ποσοστό 12,28% και 33 έδρες από το 49,2% και τις 160 έδρες του 2009…
     Τα γεγονότα (οδυνηρά για εκατομμύρια συμπατριωτών μας) ξεκίνησαν τον Μάιο του 2010 με την Τρόικα και το πρώτο Μνημόνιο καταλήγοντας στα αποτελέσματα της Κυριακής 17ης Ιουνίου...
      Υπάρχουν κάποιοι που διατείνονται ότι στην «κραυγή αγωνίας» πολλών Ελλήνων να βρεθεί «ένας ΗΓΕΤΗΣ» σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όχι μόνο για την Οικονομία αλλά και για το Έθνος μας υπήρξε απάντηση η οποία διαθέτει και πρόσωπο και ονοματεπώνυμο: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξης Τσίπρας…
      Προσωπικά, δεν ασπάζομαι, τη συγκεκριμένη «εκτίμηση» με μοναδικό κριτήριο τα αποτελέσματα των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς η εντυπωσιακά εξελιγμένη ρητορική του κ Τσίπρα και κορυφαίων στελεχών του κατόρθωσε να προσελκύσει ένα μεγάλο μέρος του πολύ «θυμωμένου, απογοητευμένου και απελπισμένου» εκλογικού σώματος. Επιπρόσθετα το Κόμμα (της Αξιωματικής πλέον) Αντιπολίτευσης ενισχύθηκε από έναν πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ,
     Θα περιμένω (αυτό το θεωρώ δημοκρατικό μου δικαίωμα) τις εξελίξεις και τα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων στις αναμενόμενες αιχμηρές αντιπαραθέσεις του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά και στελεχών της προετοιμαζόμενης Κυβέρνησης «συνασπισμού» και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρα και των στελεχών του.
      Υπάρχουν και εκείνοι που διατείνονται ότι ο κ Σαμαράς και η Ν.Δ «έχασαν» κερδίζοντας την «πρωτιά» καθώς θα αναγκαστούν να «βγάλουν κάστανα, ίσως και κάρβουνα, από τη φωτιά» που καίει τα μπατζάκια μας από τον Μάιο του 2010…
      Οι ίδιοι διατείνονται ότι ο κ Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισαν» χάνοντας την «πρωτιά» καθώς θα έχουν ΟΛΗ την άνεση να σφυροκοπούν τη νέα Κυβέρνηση «συνασπισμού» κάθε φορά που θα προσπαθεί να εφαρμόσει όσα (και τότε ως Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) συμφώνησαν και συνυπέγραψαν με την τρόικα και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ…
     Ο κ Κουβέλης, ως σώφρων και έμπειρος πολιτικός, υποθέτω ότι δεν θα λησμονήσει το «πάθημα» του κ Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ από τη συμμετοχή του στην προηγούμενη Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ…
         Από κοινωνικοψυχολογική άποψη, ενδιαφέρον θα έχουν και οι παρουσίες, τα επιχειρήματα, οι τοποθετήσεις Προέδρων και στελεχών των υπολοίπων Κομμάτων που συμμετέχουν στη Νέα 7-Κομματική Βουλή…
      Το φετινό καλοκαίρι ήδη μας ξεκίνησε με «καύσωνα»…
      Μένει να δούμε πόσο πρωτόγνωρο καμίνι θα γίνει η αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής…
      Βιβλικά, κοντός ψαλμός «αλληλούια», και…
      Οψόμεθα!...

Ένταξη λιμενικών έργων σε αλιευτικά καταφύγια με χρηματοδότηση ΕΠΑΛ 2007-2013

Υπογράφηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ Γιάννη Στουρνάρα την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση λιμενικών έργων σε δύο (2) αλιευτικά καταφύγια, ένα (1) στο Νομό Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κι ένα (1) στο Νομό Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 - 2013.

Οι αποφάσεις αυτές, με συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 4.403.562 ευρώ, ακολουθούν την αξιολόγηση και έγκριση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΛ 2007-2013 και αφορούν:

Κατασκευή αλιευτικού λιμένα στο Μαραθόκαμπο Σάμου, χρηματοδότησης ύψους 4.000.000 ευρώ, με την κατασκευή νέων κρηπιδωμάτων, ράμπας ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών, επέκταση κατά μήκος του κρηπιδώματος του υπήνεμου μώλου, θωράκιση με φυσικούς ογκολίθους, βυθοκόρηση της λιμενολεκάνης, κατασκευή έργων απορροής ομβρίων υδάτων, και διάφορα άλλα τεχνικά έργα.

Εκσυγχρονισμό του αλιευτικού λιμένα Ψαράδων Δήμου Πρεσπών, εντός της λίμνης Μεγάλης Πρέσπας, ύψους 403.562 ευρώ, με σκοπό να γίνει πιο λειτουργικός και πιο ασφαλές το δέσιμο των αλιευτικών σκαφών σε αυτόν, με τη τοποθέτηση ειδικών πλωτών λιμενικών έργων, παροχών νερού, ρεύματος, καθώς και φωτισμού, για ασφαλή χρήση του πλωτού λιμένα τις νυχτερινές ώρες, και για την διασφάλιση στοιχειωδών παροχών υποστήριξης.

Στον αστερισμό της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη



Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης παρά το γεγονός οτι υπάρχει  πολική βούληση από τους τρεις αρχηγούς για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ορκωμοσία,πάρα το γεγονός ότι υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις σε όλα τα επίπεδα.Οι διαφορές που ανέστειλαν την οριστικοποίηση της συμφωνίας μέχρι και σήμερα  αφορούσαν κυρίως στο μεταναστευτικό (νόμος Ραγκούσης κλπ) στη φορολογία των επιχειρήσεων (με την ΔΗΜΑΡ να επιμένει στη διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου) και στον εκλογικό νόμο.Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ έθεσαν επίσης τα θέματα της επαναφοράς των κατώτατων μισθών, της διασφάλισης των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, ενώ ζήτησαν τροποποιήσεις στο νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια. Αυτό όμως που μέχρι σήμερα έχει περάσει στα ψιλά είναι το μεγάλο άλμα που επιχειρεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας , το να συμμετέχει αριστερός σχηματισμός σε Κυβέρνηση Συνεργασίας και να εξασφαλίζει έτσι την εικόνα της ευρύτερης λαϊκής αποδοχής που χρειάζεται μια τέτοια κυβέρνηση στο εσωτερικό, την έσωθεν καλή μαρτυρία δηλαδή, γιατί κακά τα ψέμματα χωρίς ηρεμία στο εσωτερικό μέτωπο καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πραγματωθεί.

Αποκτά δε η προσπάθεια του αριστερού αυτού σχηματισμού επική διάσταση καθώς επιθυμεί τόσο να προσδώσει στον τόπο μας μια αποτελεσματική κυβέρνηση αποτελεσματική  όσο και να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η προσπάθεια επίλυσης των χρόνιων και δομικών προβλημάτων της χώρας μας να έχει και  προοδευτικό περιεχόμενο.Επικό επιχείρημα αν αναλογιστεί κανείς οτι πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην προεκλογική δέσμευση ότι θα είναι
«μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» και στην προσπάθεια από την μια να μην θιγεί η εσωκομματική συνοχή του και από την άλλη να μην διακινδυνεύσει το «κάψιμο» από μια κυβερνητική συμμετοχή χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.

Το τόλμημα του Κου Φώτη Κουβέλη να μην επαναπαυθεί στα εκλογικά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ και αναλάβει ευθύνες που ξεπερνούν τις όσες αναλογούν στον σχηματισμό του είναι πολύ μεγάλο.Δέν επέλεξε τον δρόμο της αποχής όπως του σύστησαν οι Οργανώσεις του Κόμματος του.Δεν επέλεξε τον δρόμο της αποχής και η επιλογή αυτή αποκτά ιδιαίτερα σημαίνουσα βαρύτητα καθώς ήδη οι "ταλιμπάν" της Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει και εξαπολύουν τα πρώτα πυρά.Στόχος της Κουμουνδούρου, η οποία αρνήθηκε χθες «χωρίς δεύτερη σκέψη» ακόμη και να λάβει μέρος σε μία «εθνική διαπραγματευτική ομάδα» για την αλλαγή του Μνημονίου, είναι να ροκανίσει όσο γίνεται τη ΔΗΜΑΡ. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους, λέγοντας: «Τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ αν μειώσουν κι άλλο τους μισθούς», «τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ αν πουλήσουν την κρατική περιουσία» κ.λπ.«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι το ίδιο σημαντικά, αυτή τη στιγμή όμως περισσότερο σημαντική είναι η αλληλεγγύη» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, δίνοντας μια πρόγευση των επόμενων κινήσεων.



Φυσικά και δεν παραγνωρίζεται η συμμετοχή εντός της ΔΗΜΑΡ μεταξύ και άλλων, προσωπικοτήτων όπως του Ιλχάν Αχμετ και της Μαρίας Ρεπούση με τα όσα οι δύο κουβαλούν.Όμως αποτελεί ένα πολύ καλό πρώτο βήμα με σαφή προσανατολισμό στο να ξεπεράσει η Αριστερά στην Ελλάδα τις αγκυλώσεις του χτές ,στο  να ανοιχτεί στο Λαό, στο να είναι Ελληνική πρώτα και Διεθνική μετά

και τέλος να αποδείξει και να καταδείξει το αυτονόητο, ότι οι έννοιες Έλληνας Πατριώτης και Αριστερός δεν αντιφάσκουν όπως πολλοί υποστηρίζουν και άλλοι τόσοι θα ήθελαν

http://newpost.gr/
,ΝΕΑ

Την Παρασκευή στο ΣΑΣ το αίτημα δρομολόγησης του Blue Star Patmos




«Φουρτούνες» συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Blue Star Ferries να επιμείνει σε αίτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για δρομολόγηση από τις αρχές Ιουλίου του νεότευκτου Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Όπως είναι γνωστό η NEL Lines αντέδρασε άμεσα, ζητώντας να μην εγκριθεί το αίτημα, το οποίο τελικά μετατέθηκε να συζητηθεί την Παρασκευή.

Πως θα αποφύγουν οι άνεργοι τα χαράτσια


Αν νομίζετε ότι όποιος χάνει τη δουλειά του, ξεμπερδεύει αυτομάτως και με την εφορία, πλανάστε. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί υπόλογος επειδή δεν θα μπορεί να καλύψει τα τεκμήρια. Υπάρχει ενδεχόμενο να καταβάλει εισφορά αλληλεγγύης και μετά να ζητάει τα χρήματά του πίσω. Κινδυνεύει να

φορολογηθεί ακόμη και επί της αποζημίωσης απόλυσης ή ακόμη και να πληρώσει «χαράτσι» μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Άλλο είναι το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνει ο άνεργος για να αποφύγει όλα αυτά;». Τα στοιχεία που ακολουθούν, θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα ειδικά αν είστε ένας από τα 1,075 εκατομμύρια Έλληνες που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Άνεργοι και εισφορά αλληλεγγύης:
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, καθίσταται σαφές ότι οι άνεργοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν την εισφορά αλληλεγγύης με το εκκαθαριστικό του 2012 και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Εξαίρεση από την εισφορά αλληλεγγύης –είναι ο φόρος που υπολογίζεται μεσυντελεστή 1-4% επί του φορολογητέου εισοδήματος- δικαιούνται όσοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας και όσοι έχουν συμπληρώσει ένα 12μηνο στην ανεργία. Κομβική ημερομηνία θεωρείται η 30η Απριλίου.

Δηλαδή, για να εξαιρεθεί κάποιος από την εισφορά αλληλεγγύης πρέπει να είναι άνεργος πριν την 30η Απριλίου του 2011 (έτσι ώστε να έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος μέχρι την 30η Απριλίου του 2012). Με την ίδια εγκύκλιο, τίθεται και μια δεύτερη προϋπόθεση: ο άνεργος να μην έχει εισοδήματα μέσα στο 2012 τα οποία να προέρχονται από ενοικίαση ακινήτων, ελεύθερο επάγγελμα κλπ. Αυτό βέβαια, θα κριθεί εκ των υστέρων, δηλαδή το 2013 όταν και θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2012.

Άνεργοι και επίδομα ΟΑΕΔ:
Το επίδομα ανεργίας δηλώνεται στον κωδικό 661 αν έχει καταβληθεί στον σύζυγο ή στον κωδικό 662 αν έχει καταβληθεί στη σύζυγο. Κανονικά το επίδομα ανεργίας δεν φορολογείται ως εισόδημα γι’ αυτό καλό θα είναι να το δηλώσετε ξεχωριστά και να μην το προσθέσετε στα υπόλοιπα εισοδήματά σας. Προσοχή όμως. Αν τα εισοδήματα από τις υπόλοιπες πηγές υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ (π.χ από ενοίκια, τότε και το επίδομα ανεργίας θα προστεθεί και θα φορολογηθεί με βάση την κλίμακα.

Άνεργοι και αποζημίωση απόλυσης:
Η αποζημίωση απόλυσης φορολογείται την ώρα που καταβάλλεται από τον εργοδότη. Μπορείτε να την εμφανίσετε στη φορολογική δήλωση για να αντιμετωπίσετε τα τεκμήρια. Θα πρέπει όμως το ποσό να γραφτεί στον κατάλληλο κωδικό. Αυτός είναι ο κωδικός 657. Αν αναγράψετε αλλού την αποζημίωση, τότε κινδυνεύετε να πληρώσετε εισφορά αλληλεγγύης και επί της αποζημίωσης απόλυσης κάτι που κανονικά δεν πρέπει να συμβεί.

Άνεργοι και τεκμήρια
Οι άνεργοι δεν απαλλάσσονται από τα τεκμήρια. Μπορούν όμως να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια. Αυτό γίνεται στην εφορία μετά την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων. Εννοείται ότι αν έχετε πρόβλημα, καλό είναι να το αντιμετωπίσετε. Δηλαδή, να επικαλεστείτε τα ποσά από την αποζημίωση απόλυσης, τα ποσά από εισοδήματα προηγούμενων ετών και τα ποσά από το επίδομα ανεργίας προκειμένου να μην χρειαστεί να τρέχετε εκ των υστέρων.

Άνεργοι και ΕΕΤΗΔΕ
Δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα συμβεί με το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 και τους ανέργους. Υποτίθεται ότι υπάρχει μιασυνεργασία της ΔΕΗ με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τον ΟΑΕΔ προκειμένου να δίδονται τα στοιχεία με όσους είναι γραμμένοι στα μητρώα των ανέργων. Όπως και πέρυσι όμως, το ενδεχόμενο να σταλεί το χαράτσι σε χιλιάδες ανέργους είναι ορατό. Αυτό θα φανεί μετά τις εκλογές όταν και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον συγκεκριμένο φόρο.

Για πρώτη φορά στη Βουλή 60 γυναίκες βουλευτές


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναδείχθηκαν 60 γυναίκες στην ελληνική βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 20%, συγκριτικά αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές του 2009 κατά 2,7%.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με ανακοίνωσή της, η συμμετοχή
των γυναικών κατά 1/5 στη νέα βουλή εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα της θεσμοθετημένης ποσόστωσης του 1/3 στους εκλογικούς συνδυασμούς όλων των κομμάτων «και ακόμη χαμηλότερα από το στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, στόχο που προωθούν οι πολιτικές του "Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013", της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».

Το ποσοστό των γυναικών στις κοινοβουλευτικές ομάδες έχει ως εξής:


Νέα Δημοκρατία: 13,95% (18 γυναίκες)


ΣΥΡΙΖΑ: 30,99% (22 γυναίκες)


ΠΑΣΟΚ 9,09% (3 γυναίκες)


Ανεξάρτητοι Έλληνες: 35,00% (7 γυναίκες)


Χρυσή Αυγή: 5,56% (1 γυναίκα)


Δημοκρατική Αριστερά: 29,41% (5 γυναίκες)


ΚΚΕ 33,33% (4 γυναίκες)


.newsit.gr

Ας μας πει η ΔΗΜΑΡ γιατί κάναμε δεύτερες εκλογές


Μπροστά στο ενδεχόμενο να μπει ο Φώτης Κουβέλης σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μου έρχονται μερικές απορίες.

Πρώτον γιατί ο η ΔΗΜΑΡ δεν θέτει τώρα ως αναγκαίο και απαράβατο όρο να μπει στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα μεγαλύτερο ποσοστό και άρα πολιτική δύναμη και αν μετά τις 6 Μαίου ήταν μία φορά απαραίτητος σε ένα κυβερνητικό σχήμα τώρα είναι δέκα (όσες και οι μονάδες, που αύξησε το ποσοστό του).

Δεύτερον, αφού το κύριο ζητούμενο, όπως μας λέει τώρα ο κ. Κουβέλης και κάποιοι άλλοι της ΔΗΜΑΡ είναι η προγραμματική σύγκλιση (και ορθώς που είναι έτσι) γιατί αυτή δεν αναζητήθηκε και μετά τις 6 Μαίου; Να καθίσουν δηλαδή, όπως του έλεγαν τότε οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος (ιδίως ο δεύτερος) και...
να αναζητήσουν μία προγραμματική σύγκλιση – αν μπορεί να υπάρξει τώρα, θα υπήρχε και τότε.

Τρίτον, σε συνέχεια του παραπάνω: Γιατί η ΔΗΜΑΡ, εάν το έχει σοβαρό σκοπό να μπει στην κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν το έκανε στις 6 Μαΐου; Με αυτό τον τρόπο θα είχαμε αποφύγει τις δεύτερες εκλογές, την ακυβερνησία, την πόλωση και όλα όσα ζήσαμε στο μεσοδιάστημα. Το όλο πρόβλημά της λύθηκε τώρα επειδή ο Σαμαράς πήρε δέκα μονάδες παραπάνω και το μπλοκ των τριών κομμάτων έχει δέκα έδρες παραπάνω; Αυτή ήταν η αγωνία του κ. Κουβέλη και ζήσαμε όσα ζήσαμε επί ένα μήνα;

Τέταρτον, τι ακριβώς ζητάει η ΔΗΜΑΡ όταν λέει για τα πρόσωπα; Και όταν μάλιστα δεν θέτει κυρίως θέμα πρωθυπουργού, αλλά κάποιων υπουργών και κυρίως αυτού που θα αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Δηλαδή είπαν βρούμε έναν υπουργό λίγο πιο ευαίσθητο, που δεν βαράει πολύ στις διαδηλώσεις, είμαστε εντάξει;

Πέμπτον, σε ποια απαγκίστρωση ακριβώς θα συμφωνήσει με τα άλλα κόμματα, όταν σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι δεν έχουν αλλάξει τις βασικές θέσεις τους και απαιτούν πιστή τήρηση των δεσμεύσεων; Εάν δοθεί δηλαδή ένα τράτο ενός ή δύο ετών, μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ η συνταγή;

Έκτον, τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ εάν απορριφθούν ορισμένες λογικές θέσεις της για άλλα θέματα, πέραν της οικονομίας, όπως οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα; Η ΝΔ ήδη απέρριψε τη θέσπιση της απλής αναλογικής. Για να κάνει την προγραμματική μετατόπιση η ΔΗΜΑΡ και να αποδεχθεί το μνημόνιο 2, που δεν το είχε ψηφίσει, κάτι πρέπει να πάρει. Με τι θα είναι ευχαριστημένη;

Έβδομο και τελευταίο, μιας και επτά είναι και τα σημεία, που έθεσε ο κ. Κουβέλης για προγραμματική συμφωνία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Έχει σκεφτεί η ΔΗΜΑΡ ότι μπορεί να παραμείνει στην αντιπολίτευση – χωρίς να διακινδυνεύει να μείνει η χώρα ακυβέρνητη, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία – και να είναι μία εφεδρεία για την επόμενη μέρα;

Γιάννης Μακρυγιάννης από το Πρώτο Θέμα, μοντάζ Γρέκι

Πήξαμε στις κωλοτούμπες...

Όταν ο Κουβέλης έλεγε ρητά και κατηγορηματικά οτι : "εμείς στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα έχουμε την οποιαδήποτε συμμετοχή"

Οι κρίσιμες συναντήσεις πριν την… ορκωμοσία



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ονόματα και προγραμματικό πλαίσιο στο χέρι θέλει ο Αντ. Σαμαράς πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Κλείνουν οι εκκρεμότητες στις σημερινές συναντήσεις, σε διαρκή εξέλιξη η παράλληλη διαδικασία των εκπροσώπων των κομμάτων.

Αντίστροφη μέτρηση για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης υπό την Πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος συναντά σήμερα στη βουλή τους Ευάγγελο Βενιζέλο (12.00) και Φώτη Κουβέλη (13.00) πριν πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την εκπνοή της διερευνητικής εντολής προκειμένου να γνωστοποιήσει ότι έχει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και προχωρά στο σχηματισμό κυβέρνησης. 

Στη συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα συζητηθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αφού τα προβλήματα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. είναι περίπλοκα και αφορούν στην εκπροσώπησή τους στη νέα κυβέρνηση.

«Ο Σαμαράς δεν θα διακινδυνέψει το σχηματισμό κυβέρνησης για τέτοιους λόγους» σημείωνε στοReal.gr στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά χωρίς ωστόσο να διαψεύδει το γεγονός ότι στη Λ. Συγγρού δεν ηχούν… ευχάριστα οι κόντρες εντός του ΠΑΣΟΚ με υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν σε κρίσιμα χαρτοφυλάκια.

Οι τρεις αρχηγοί στη σημερινή συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr θα συζητήσουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αφού μέχρι χθες ακόμη και στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων δεν μπήκαν στο τραπέζι ονόματα για την κυβέρνηση.

Τα «αγκάθια» είναι πολλά και αφορούν όχι μόνο τη σύνθεση των προσώπων αλλά και το τελικό κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας – μία πρωτοβουλία που ερμηνεύεται και ως «διέξοδος» για τον Φ. Κουβέλη που από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει για έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Η προγραμματική συμφωνία

Λίγο πριν από τις 11:00 χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. αφού η συνάντηση τους ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατούσε μέχρι το παρά πέντε στο ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι ο κ. Βενιζέλος ενδεχομένως να συναντούσε τον Αντώνη Σαμαρά ακόμη και στα γραφεία της ΝΔ ωστόσο οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ήταν τέτοιες που τον ανάγκασαν να προβεί σε δηλώσεις προκειμένου να παραπέμψει το θέμα στην κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Χρύσανθος Λαζαρίδης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη ΝΔ συζήτησαν με τους Κώστα Σκανδαλίδη και Στέλιο Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜ.ΑΡ. το προγραμματικό πλαίσιο το οποίο όπως όλοι ελπίζουν θα έχει στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς όταν θα επισκεφθεί τον Κ. Παπούλια προκειμένου να του παραδώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αλλά και το πολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στα εργασιακά, μισθούς και συντάξεις, μετενέργεια ακόμη και το φορολογικό αφού η ΝΔ έχει ως κεντρικό άξονα στο πρόγραμμά της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συζήτηση έδωσε μία πρώτη «μαγιά» για τη συνέχιση της διαδικασίας και σήμερα το μεσημέρι - πιθανότατα μετά τις συναντήσεις των τριών αρχηγών - αν και όπως σημείωναν από τη Λ. Συγγρού «η διαδικασία είναι παράλληλη και δεν επηρεάζει τις συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς».

Και οι τρεις πλευρές είχαν μαζί τους τα κείμενα που παρουσίασαν προεκλογικά οι πολιτικοί αρχηγοί: Ο Αντώνης Σαμαράς τα 10 συν 8 σημεία για την επαναδιαπραγμάτευση, ο Ε. Βενιζέλος το κείμενο των 8 θέσεων και ο Φ. Κουβέλης τις 7 προτάσεις για την «απαγκίστρωση από το μνημόνιο».

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως κοινό έδαφος θα βρεθεί ακόμη και για τα θέματα της «σκληρής» ατζέντας όπως το μεταναστευτικό, η δημόσια ασφάλεια ακόμη και θεσμικά ζητήματα όπως ο εκλογικός νόμος, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία – κάτι που σημαίνει πως και τα τρία κόμματα ξεκινούν από μία αφετηρία που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην υπέρτατη κοινοβουλευτική διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος. 
real