10 Απριλίου 2012

Η Λέσβος… «πέταξε» στην Τουρκία μέσω TRT




Με πρωτοβουλία της «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», δυναμική προβολή στην τουρκική τουριστική αγορά

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και δεκάδες ώρες οπτικοακουστικού υλικού στις αποσκευές τους, αναχώρησαν τη Δευτέρα το πρωί από τη Μυτιλήνη οι συντελεστές του πιο δημοφιλούς ταξιδιωτικού προγράμματος της τουρκικής τηλεόρασης «Uçuyorum» («Πετάμε»).


Το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού TRT, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί μας φιλοξενούμενο από την «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», παρέμεινε τρεις ημέρες και έκανε γυρίσματα σε Μυτιλήνη, Μανταμάδο και Μόλυβο, για την παραγωγή ενός 40λεπτου προγράμματος που θα προβληθεί στο μεγάλο κεντρικό κρατικό κανάλι της γείτονας χώρος, «TRT Haber», τον ερχόμενο μήνα, και θα αναμεταδοθεί σε 30 διαφορετικά προγράμματα περιφερειακών και καλωδιακών καναλιών του τηλεοπτικού δικτύου τού TRT.


«Θα ήθελα να ζήσω εδώ…»

Η παρουσιάστρια του προγράμματος Σεντά Κεμέντ, που έχει παρουσιάσει μέσα από την εκπομπή της πάνω από 67 χώρες, γοητεύθηκε από το νησί της Λέσβου και τους ανθρώπους του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Λέσβος θα ήταν ένας από τους τρεις πρώτους προορισμούς του κόσμου που θα ήθελα να ζήσω.»
«Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ με τους συνεργάτες μου, αισθανθήκαμε τόσο οικεία, που νομίζαμε ότι ήμασταν στη χώρα μας. Οι άνθρωποι, οι μυρωδιές, οι γεύσεις είναι τόσο γνώριμες, που μου κάνει φοβερή εντύπωση πως η Λέσβος δεν είναι γεμάτη από Τούρκους επισκέπτες. Το νησί είναι πανέμορφο. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε τον χρόνο να το γυρίσουμε όλο, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα μας φιλοξενήσετε ξανά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σεντά.
Το τηλεοπτικό συνεργείο κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε οθωμανικά μνημεία της πόλης της Μυτιλήνης, το μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, το Μόλυβο, επιχειρήσεις εστίασης και φυσικά πολλές από τις ομορφιές της Λέσβου. Μίλησαν για τη Λέσβο στις κάμερές του ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο πρωτοπρεσβύτερος του προσκυνήματος του Ταξιάρχη, π. Στρατής Δήσσος, η κ. Μυρτώ Τατά - Δημοπούλου ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου, η κ. Γαβριέλλα Βατή εκ μέρους του Τουριστικού Φορέα του Μολύβου και πολλοί άλλοι.
Εμπρός