10 Απριλίου 2012

Η υγεία υπόθεση όλων μας- κινητοποίηση φορέων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου





 Είναι πλέον ώρα οι ίδιοι οι πολίτες να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση της υγείας, να διαμαρτυρηθούν στη διοίκηση του νοσοκομείου στους βουλευτές για την κατάσταση που βιώνουμε στο χώρο της υγείας, τόνισαν οι εκπρόσωποι τόσο του ΣΕΣΝΟΧ όσο και του ΣΥΝΟΧΙ, που έδωσαν το παρών τους στην κινητοποίηση των φορέων στο Νοσοκομείο Χίου.

Περίπου 100 άτομα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα από Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, σωματεία συνταξιούχων ναυτικών και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής επισήμανε ότι το νοσοκομείο αποτελεί κοινωνικό προπύργιο που πρέπει να προστατευτεί, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Κώσταλος σημείωσε ότι μέσα σε αυτή την κρίση χρειαζόμαστε ενιαίο δημόσιο δωρεάν τομέα υγείας.
Να σημειώσουμε ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νομαρχιακού νοσοκομείου Χίου βρίσκεται από τις 29 Μαρτίου σε επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή κατά 30% των κονδυλίων για την κάλυψη των εφημεριών ενώ ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακών εργασιών και εφημεριών που τους οφείλονται από τον Δεκέμβριο του 2011.

 http://www.chiosnews.com/cn1042012316190.asp