10 Απριλίου 2012

Δεν δέχονται παραπεμπτικά γιατρών ΕΟΠΥΥ οι μικροβιολόγοι, ακολουθούν ακτινολόγοι



Το χέρι στην τσέπη για τις μικροβιολογικές εξετάσεις τους και από την επόμενη εβδομάδα και για τις ακτινολογικές πρέπει να έχουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου που ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις του κλάδου:
Ο  Ιατρικός Σύλλογος  Χίου  και το Δ.Σ.  του  Συλλόγου,   μετά  από ενημέρωση   που είχε  κατά την συνεδρίασή του, την   Παρασκευή  6-4-2012,  στηρίζει   την απόφαση όλων των Μικροβιολόγων- Βιοπαθολόγων, και της  συντριπτικής πλειοψηφίας  των  Ακτινολόγων (πλην ενός),   για αναστολή αποδοχής των παραπεμπτικών των ασφαλισμένων  του ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα οι Μικροβιολόγοι ξεκινούν την αναστολή από Δευτέρα 9-4-2012, ενώ οι Ακτινολόγοι από την Τρίτη του Πάσχα 17-4-2012.
Οι πιο πάνω  κατηγορίες ιατρών προχωρούν  με ιδιαίτερη  λύπη τους  στην απόφαση  αναστολής αποδοχής των παραπεμπτικών του  ΕΟΠΥΥ με δεδομένο ότι:
α) έχουν απλήρωτα δεδουλευμένα   από  δημόσιους  φορείς  κοινωνικής  ασφάλισης   από  18μηνου  περίπου.
β) χρεώνονται την άμεση καταβολή προς τους προμηθευτές   των χρησιμοποιούμενων  αναλωσίμων υλικών.
 γ) δεν υπάρχει  καμία διαφαινόμενη προοπτική   αποπληρωμής  των δεδουλευμένων  τους.     δ) δεν έχει υπογραφεί με τους ιδίους  καμία  ειδική σύμβαση συνεργασίας με τον  ΕΟΠΥΥ.
Με αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να ακολουθήσει και η αναστολή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και των Κλινικών Ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.