10 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



             
Συνάντηση είχε στο γραφείο του, χθες, 9 Απριλίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων στη Σάμο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Σάμου κ. Θάνος, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Κωνσταντέλλης, ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου κ. Κυριαζής, ο ναυτιλιακός πράκτορας κ. Κατρακάζος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μαυρέλος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου  κα Κάιλα και ο Γραμματέας κ. Τερζής.
Εν αναμονή των πρώτων κρουαζιερόπλοιων που θα δέσουν στο λιμάνι και των επιβατών τους που θα επισκεφθούν το νησί μας, έγινε κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων, ώστε η υποδοχή των επισκεπτών να είναι η καλύτερη δυνατή.
Έτσι, αποφασίστηκε η προμήθεια νέων μπαλονιών για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθώς και ο ευπρεπισμός της παραλιακής ζώνης. Επίσης, να τυπωθεί τετρασέλιδος οδηγός για την προβολή του νησιού μας. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές και άλλες αργίες - που θα καταπλέουν τα κρουαζιερόπλοια - για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.   



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ