10 Απριλίου 2012

Επιχορηγήσεις (της ντροπής)...


Του Θανάση Νικολαΐδη  

ΨΑΧΝΑΜΕ κριτήρια
αποκλεισμού υποψηφίων της κοινοβουλευτικής έδρας. Περάσαμε από «τζάκια» που προωθούν τα παιδιά τους, προτείναμε (για αποκλεισμό) τους φυγόστρατους, σταθήκαμε στους αδιάφορους όταν η Ελλάδα ξεψυχούσε και, σήμερα, μας προέκυψαν και άλλοι. Αυτοί κι αυτές που βγαίνουν στα «παράθυρα» να…καθαρίσουν για ό,τι υπερψήφισαν (χθες) κι έχει να κάνει με...
το χρήμα. Ομαδικό και μπόλικο σε περίοδο κρίσης, χρήμα της ντροπής που το’ παν κρατική επιχορήγηση στα κόμματα.
ΤΟ απαίτησαν συνδέοντάς το
(παραπλανητικά) με προεκλογικό και με το σλόγκαν «χωρίς χρήμα εκλογές δεν γίνονται» κι ας είναι άλλο από εκείνο της τακτικής επιχορήγησης για «εκλογικές δαπάνες». Το ψήφισαν, θα το εισπράξουν κι από’ κει τι; Εξόφληση των χρωστούμενων στις τράπεζες και στους εργαζόμενους; Στο ΙΚΑ και στη ΔΕΗ;
ΚΑΤΙ ξέρουμε
για τη δίψα τους στο βουλευτιλίκι, την προσδοκία τους να ορκιστούν υπουργοί και τη λατρεία τους στον…λαό που τον διακονούν με αυταπάρνηση. Τον τσακίζει η κρίση, τον αρμέγουν οι παραπάνω και το δούλεμα, κοινοβουλευτικό και «δημοκρατικό», πάει σύννεφο. Κι αν θέλεις δείγμα ξεδιαντροπιάς, δες τα 7-8 εκατομμύρια που επιχορηγούνται τα κόμματα για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»-ποιος ξέρει πού αναπαύεται.
ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ για το παραδάκι
, αλλά δεν βιάζεται κανένας τους/καμιά να βγάλει άκρη με το γνωστής προελεύσεως και αγνώστου προορισμού χρήμα του τ. «στρατηγού» (του σημιτικού ΠΑΣΟΚ) ή να μας δώσει λογαριασμό για το Νεοδημοκρατικό και την «τοποθέτησή» του. Συνεδριάζουν για τα κομματικά οικονομικά τους, στη βουλή, και η μισή ντροπή δική τους, αλλά δεν δίνουν πεντάρα για τους πενόμενους της κρίσης, τους νηστικούς των συσσιτίων και αγωνιώντες για τα διαμαρτυρημένα γραμμάτια. Και βγαίνουν στο «γυαλί» ξεδιάντροπα κύριοι και κυρίες τύπου Δένδια και Χριστοφιλοπούλου, λες και απευθύνονται σε κρετίνους.
ΞΑΝΑΠΑΜΕ, λοιπόν
στα κριτήρια απόρριψης και είναι σαφή. Τον/την ακούς να ρητορεύει για το δίκαιο των επιχορηγήσεων, με αναφορές ακόμα και στο σύνταγμα; Τον ξεγράφεις απ’ τη λίστα. Τον/την είδες να παραιτείται ΤΩΡΑ; Πονηρέψου και περίμενε μελλοντικές κινήσεις του ύπουλες, δαπανηρές (για τον φορολογούμενο), προσοδοφόρες για τον ίδιο.
ΤΟΥΣ γυρίζεις την πλάτη
, απορρίπτεις τα παραμύθια τους, ξεκολλάς τους γυμνοσάλιαγκες σκαρφαλωμένους στον τοίχο, παίρνουν το μήνυμα και αποχωρούν, πριν μπουν στον κόπο. Επιχορήγησε με μαύρο τους θρασείς και τολμητίες που δεν το βάζουν κάτω. Κατάστησέ τους ανενεργούς, για να παρακολουθούν το «παιχνίδι» απ’ την τηλεόραση.