22 Μαρτίου 2011

KKE: "Όχι στις περικοπές του ΕΚΑΣ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, τώρα!"


Η κυβέρνηση προσθέτει προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, για να αφαιρέσει και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν με συντάξεις πείνας. Την ίδια ώρα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη. Αποδεικνύεται..
για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει πάτος στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε φραγμός, όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα άμεσα πρέπει να οργανώσουν την πάλη και την αντεπίθεσή τους διεκδικώντας όχι επιδόματα φτώχειας, όπως το ΕΚΑΣ, αλλά κατώτερη σύνταξη τώρα 1.120 ευρώ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ε. Κ.Κ.Ε.

Συνάντηση Ν. Σηφουνάκη με τους δημάρχους Σάμου και Ικαρίας


Τα χωροταξικά και πολεοδομικά σχέδια της Σάμου συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα φορείς της περιοχής με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Σάμου, Πυθαγόρας Βαρδίκος, και οι δήμαρχοι Σάμου και Ικαρίας, Στέλιος Θάνος και Χριστόδουλος Σταυρινάδης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν κατευθύνσεις από το ΥΠΕΚΑ για περαιτέρω κινήσεις.

ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ \" VAKANTIEEBEURS 2011\" ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 3.045,85

 • ΑΔΑ4ΑΛΝ469ΗΚ4-3
 • Αριθμός Πρωτοκόλλου483
 • ΘέμαΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ " VAKANTIEEBEURS 2011" ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
 • Τελικός ΥπογράφωνΠρόεδρος Δ.Σ. - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ -
 • Ημερομηνία Απόφασης31/01/2011
 • Ημερομηνία Ανάρτησης24/02/2011 10:49:40
 • Είδος ΑπόφασηςΔΑΠΑΝΗ
 • ΦορέαςΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
 • ΜονάδαΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
 • Θεματική
 • ΑΦΜ ΦΟΡΕΑ090002192
 • ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ (ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ
 • ΑΦΜ ΑΝΑΔΟΧΟΥ094263543
 • ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΝΑΔΟΧΟΥ (ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.
 • ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ " VAKANTIEEBEURS 2011" ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
 • ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΗΣ / ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ (ΜΕ ΦΠΑ)3.045,85
 • CPV :ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΚ ΕΞΟΔΑ
 • ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΕ0829

Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εντός ΧΥΤΑ Αν. Σάμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ 22/3/2011
Αριθμ. πρωτ: 5753
Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας
για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εντός ΧΥΤΑ Αν. Σάμου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Προκηρύσσει δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται
παρακάτω:
Περιγραφή του ακινήτου
Τετραγωνικά Μέτρα Τοποθεσία
700 τμ δημοτική έκταση Εντός ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου
Στο χώρο που εκμισθώνεται ο πλειοδότης θα έχει το δικαίωμα να ασχολείται με την
αποθήκευση, διαλογή, κοπή και δεματοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και την
δημιουργία εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν τους παραπάνω σκοπούς .
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 8 Απριλίου 2011 και ώρα 13:00, στο &ημοτικό κατάστημα
του δήμου Σάμου.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο ετήσιο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των
πεντακοσίων (500) ευρώ.
Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση
συμμετοχής που ανέρχεται στο πόσο πενήντα (50) € .
Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες
ημέρες. και ώρες. 10:00 - 12:00, από το γραφείο της οικονομικής επιτροπή του &ήμου Σάμου
Αρμόδιος υπάλληλος Καραδημητρίου Κων/νος και στο Τηλέφωνο 2273350126.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Δ. ΘΑΝΟΣ
ΑΔΑ: 4Α1ΣΩ1Κ-4

ΠΡΌΒΛΗΜΑ της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ και στο Δήμο Λέσβου

Στις 9 Μαρτίου 2011 το ΔΗΜΟΤΙΚΟ Συμβούλιο Λέσβου μεταξύ των άλλων θεμάτων συζήτησε και τη ένσταση της αναδόχου ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΤΕ κατά απόφασης έκπτωσης στο δίκτυο αποχέτευσης και διάθεσης λυμάτων οικισμού δήμου Πέτρας.


4.-
Εξέταση ένστασης αναδόχου «ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΤΕ» κατά απόφασης έκπτωσης και της ειδικής

πρόσκλησης για το έργο «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ

ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΑΣ»

Εισηγητής ο κ. Πρωτοψάλτης

Το Δημαρχείο Λέσβου κατέλαβαν απλήρωτοι υπάλληλοι


Σε κατάληψη του Δημαρχείου Λέσβου έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του νησιού, αφού εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μισθοδοσία τους.

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται και οι συμβασιούχοι που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, αφού αναγκάστηκαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας, επειδή δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 6 μήνες, ενώ ορατή είναι πλέον η απειλή να κλείσουν και να παύσουν να λειτουργούν, δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα στις εργαζόμενες μητέρες.

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, με δεδομένο ότι ο Δήμος Λέσβου είναι καταχρεωμένος, και, εάν δεν δοθεί μία έκτακτη επιχορήγηση των 5.000.000 ευρώ που έχει ζητήσει ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, τότε είναι αποφασισμένος να παραδώσει τα κλειδιά του δήμου στη κυβέρνηση.


Πηγή: lesvosnews

Προσφορά Ημέρας: Πάσχα στη Σάμο!

Τρεις Διανυκτερεύσεις (Μεταξύ 21-27/04) Δύο Ατόμων με Πρωινό στο Υπερπολυτελές Doryssa Seaside Resort (5 Αστέρων), στο Πυθαγόρειο. Διαλέξτε τον Τύπο Δωματίου της Αρεσκείας σας!

Δες τώρα »
για 210 €
Έκπτωση 56% Κερδίζετε 270 €

Η προσφορά ισχύει μέχρι
23 Μαρ 2011 11:59 μμ
Δες τώρα »

Λίγα λόγια

Η προσφορά μας, αναλυτικά, περιλαμβάνει:
 • €210 από €480 για ένα δίκλινο δωμάτιο με θέα στον κήπο.
 • (Έως 100 αγορές).
 • €240 από €540 για ένα δίκλινο δωμάτιο με θέα στη θάλασσα.
 • (Έως 40 αγορές).
 • €270 από €660 για ένα δίκλινο Bungalow Village (θέα στον κήπο) στο «Χωριό».
 • (Έως 100 αγορές).
Επιλέξτε το τριήμερο που σας βολεύει μεταξύ 21-27/04 και απολαύστε πεντάστερη διαμονή σε ένα από τα πιο περιζήτητα θέρετρα του Αιγαίου.

Samos like it hot!

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΩΝ

Φορολογικό Νομοσχέδιο:


Αμφίβολης επάρκειας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αδιέξοδο στο γενικό του προσανατολισμό, αλλά και ενδεικτικό της πελατειακής και αδιαφανούς λογικής που συνεχίζει να διαπνέει τις κρατικές πολιτικές, χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το μήνυμα της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή, έρχεται με καθυστέρηση και παραμένει αντιφατικό, καθώς με άλλα πρόσφατα μέτρα ουσιαστικά αμνηστεύονται όσα φορολογικά εγκλήματα έχουν ήδη γίνει», δήλωσε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Έστω κι έτσι, οι αυστηρότερες ρυθμίσεις ελπίζουμε να αποδειχθούν κάτι παραπάνω από επικοινωνιακό όπλο, κάτι που θα φανεί στην πρακτική τους εφαρμογή. Παράλληλα όμως, σε μια εποχή που οι περισσότεροι φορολογούνται όλο και βαρύτερα, μειώνεται η φορολογία για αρκετούς από τους ισχυρότερους, συνεχίζεται η παράδοση των χαριστικών ρυθμίσεων, επιστρατεύεται το fasttrackγια το Ελληνικό. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι, ακόμη και στα ελάχιστα στοιχειωδώς θετικά βήματα, αντιστοιχούν δυστυχώς περισσότερα που αναπαράγουν την κρατική αναποτελεσματικότητα και επιδεινώνουν την οικονομική και κοινωνική κρίση».

Αναλυτικότερα:

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπου η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αποτύχει παταγωδώς με τεράστιο κοινωνικό και δημοσιονομικό τίμημα, αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο επείγουσες προτεραιότητες. Από την άποψη αυτή, τα μέτρα για αυστηρότερη αντιμετώπισή της και για καλύτερη οργάνωση των κρατικών υπηρεσιών στον τομέα αυτό, έχουν θετικό πρόσημο παρά τη χρήση τους ως όπλο σε μια μάχη εντυπώσεων. Απομένει όμως να δούμε την αποτελεσματικότητά τους στην πράξη. Η ποινικοποίηση πάντως φορολογικών παραβάσεων χρειάζεται να συνοδευθεί από δικλείδες που θα διαχωρίζουν αποτελεσματικά τη συνειδητή και συστηματική φοροδιαφυγή από τον επαγγελματία που θα προσπαθήσει να αναβάλει τη χρεοκοπία του, καθυστερώντας λίγους μήνες την απόδοση του ΦΠΑ.

Η φοροδιαφυγή ενισχύεται όμως από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, που κάθε άλλο παρά μηδενική ανοχή δείχνει. Όταν σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα προωθείται, με την «περαίωση», η ουσιαστική αμνήστευση της φοροδιαφυγής των προηγούμενων χρόνων, τότε δίνεται μήνυμα ανάλογο με αυτό της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Κρίσιμο είναι λοιπόν να μπουν παράλληλα στο στόχαστρο οι γκρίζες περιουσίες που συσσωρεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια με φοροδιαφυγή και διαφθορά, και να ανακτηθούν από το Δημόσιο τα χρήματα αυτά.

Βασικό όμως στοιχείο του φορολογικού νομοσχεδίου είναι οι διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα φορολογικών επιβαρύνσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις μειώνονται τα βάρη για κάποιες από τις ισχυρότερες κοινωνικές ομάδες, σε περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας συνθλίβεται οικονομικά: αντί δηλαδή η φορολογία να αξιοποιείται ως εργαλείο για να αντισταθμιστεί η μεγάλη ανακατανομή εισοδημάτων και πλούτου σε βάρος των ασθενέστερων, καταλήγει να επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις ανισότητες. Συγκεκριμένα:

· Στη φορολογία κερδών, ο συντελεστής μειώνεται από το 24% στο 20% στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Την τελευταία εξαετία, ο συγκεκριμένος συντελεστής έχει μειωθεί κατά 15 ολόκληρες μονάδες, από 35% μέχρι το 2005 σε 20% σήμερα.

· Οι ναυτιλιακές εταιρίες βλέπουν τα ακίνητα που μισθώνουν, να εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ειδικού φόρου ακινήτων, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για απαραίτητο αντιστάθμισμα της οικονομικής ύφεσης που πλήττει τον ναυτιλιακό κλάδο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για φωτογραφική ρύθμιση, για εφοπλιστές που μέσω offshoreεταιριών νοικιάζουν ακίνητα στις δικές τους επιχειρήσεις.

· Στα μερίσματα από διανεμόμενα κέρδη, μειώνεται ο συντελεστής στο 25% από 40%, που είχε ψηφίσει μόλις πέρσι η ίδια η κυβέρνηση με βάση το εκλογικό της πρόγραμμα. Ειδική μεταχείριση θα έχουν και τα εισαγόμενα μερίσματα, που θα μένουν εντελώς αφορολόγητα αν προορίζονται για αναπτυξιακούς σκοπούς. Οι διατάξεις αυτές ωφελούν κυρίως ισχυρούς ομίλους με κέρδη και μερίσματα από θυγατρικές τους στην ευρύτερη περιοχή.

· Για τα ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 24 δις, που είχαν προκαλέσει σάλο σε προηγούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να τα διαγράψει, επιχειρείται τώρα να χαρακτηριστούν ανεπίδεκτες είσπραξης μέσω διατάξεων περί ελέγχων από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, χωρίς όμως να γίνει πρώτα δημοσιοποίηση ονομάτων για να πιεστούν ουσιαστικά οι οφειλέτες. Αφήνεται σοβαρό κενό όσον αφορά την δυνατότητα που έχουν οι μεγαλοοφειλέτες να μεταβιβάσουν περιουσιακά τους στοιχεία ώστε με το γράμμα του νέου νομοσχεδίου να χαρακτηριστούν ως ανήμποροι να καταβάλουν τα χρέη τους.

· Από το 2012 δίνεται η δυνατότητα να αναγνωρίζεται φορολογικά η ζημιά στο χρηματιστήριο και να εκπίπτει από τον συνολικό φόρο. Πρόκειται για ρύθμιση που κυρίως ωφελεί αμοιβαία κεφάλαια και επενδυτικές εταιρίες.

Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο:

· Ιδρύεται η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, ως όχημα για να επιταχυνθεί η εκποίηση των 5.500 στρεμμάτων της αναντικατάστατης, για το έλλειμμα πρασίνου της πρωτεύουσας, δημόσιας έκτασης του πρώην αεροδρομίου, και μάλιστα με την διαδικασία του φαστ τρακ.

· Ρυθμίζονται επίσης οι διαδικασίες για την συγχώνευση της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ με την Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ προκειμένου να επιταχυνθεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που διαχειρίζονται.

· Χαρίζονται στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το Ελληνικό Δημόσιο, 95 εκ. ευρώ από δάνειο που είχε συναφθεί για το Μέγαρο το 2007, στρεβλώνοντας ακόμη περισσότερο την πολιτιστική πολιτική με πελατειακές, αδιαφανείς και χαριστικές ρυθμίσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η επιδίωξη για αυστηρότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δε μπορεί να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από τις ρυθμίσεις για τη φορολογία, όπου αφαιρούνται ζωτικά δημόσια έσοδα σε καιρούς δημοσιονομικής κρίσης και υψηλής φορολόγησης των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα διαιωνίζεται η παράδοση των πελατειακών παροχών.

Απαραίτητη για βιώσιμη διέξοδο από την κρίση, παραμένει μια φορολογική πολιτική που θα αξιοποιεί τη φορολογία ως εργαλείο, για δικαιότερη κατανομή του πλούτου και των εισοδημάτων, διόρθωση των επιπρόσθετων αδικιών που δημιουργούν η κρίση και οι περικοπές, αλλά και ενθάρρυνση ή αποθάρρυνση κάθε οικονομικής δραστηριότητας ανάλογα με το όφελος ή την επιβάρυνση που συνεπάγεται για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ«Μπορεί η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων να αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, όμως αυτό που έμεινε μετά την αποχώρησή του ήταν η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα του νησιού, καθώς και τα πρωτόγνωρα σε ένταση και έκταση θλιβερά γεγονότα.

Προβλήματα, που έχουν επιδεινωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Ακτοπλοΐας, του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Ανάπτυξης.

Η αδικαιολόγητη και πρωτοφανής μάλιστα παρουσία 11 υπουργών - υφυπουργών της κυβέρνησης που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό, αν μήτι άλλο σηματοδοτούσε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να δοθούν λύσεις.

Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, «άνθρακας ο θησαυρός» !

Μετακινήθηκε η μισή σχεδόν κυβέρνηση στη Σύρο, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, αφού ο Πρωθυπουργός επί της ουσίας προσπάθησε να «μηδενίσει το κοντέρ» στις ανεκπλήρωτες μέχρι σήμερα υποσχέσεις και εξαγγελίες του.

Δεν γνωρίζει άραγε ο Πρωθυπουργός, ότι οι πολιτικοί τακτικισμοί και οι ανέξοδες λευκές επιταγές, δεν πείθουν πια κανέναν ;

Αντίθετα, διεγείρουν το κοινό αίσθημα, εξοργίζουν και προκαλούν κοινωνικές εντάσεις.

Δεν ενημέρωσε κανείς από τη κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό, ότι η Σύρος είναι ένα φιλήσυχο και φιλειρηνικό νησί και επομένως δεν χρειαζόταν μια τόσο υπερβολική αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων ;

Το σίγουρο είναι ένα, ότι η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σύρο, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των πολιτών του νησιού με τα πιο μελανά χρώματα».

Στον Πρωθυπουργό κατέθεσε τα αιτήματά του εχθές στη Σύρο, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης έθεσε στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γιώργο Παπανδρέου τα εξής :

• Να τοποθετηθεί ξεκάθαρα όσον αφορά το θέμα των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.,
• Να λάβει υπόψιν του τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που θα προκαλέσει η ενδεχόμενη εφαρμογή του Καλλικράτη και στα Επιμελητήρια,
• Την υπαγωγή της Δωδεκανήσου στις σχετικές διατάξεις του νόμου για την εγγυοδοσία των πιστωτικών ιδρυμάτων για την στήριξη των επιχειρήσεων σε περίοδο έντονης χρηματοπιστωτικής κρίσης,
• Την θεσμική στήριξη προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στα νησιά της Δωδεκανήσου, για την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού και των παγίων επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας.
• Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μέσω του fast track με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ταυτόχρονη δέσμευση για την λήψη σχετικής άποψης από την τοπική κοινωνία.
http://www.rhodes.com.gr/greek/modules.php?name=News&file=article&sid=5871

Τούρκικη σημαία στο πανεπιστήμιο Κύπρου

AΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΩΝ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΓΑΝΙΑΡΗΣΜε επιστολή του προς τους Υπουργούς Εθν. Άμυνας, Εξωτερικών και Περιφ. Ανάπτυξης, καθώς και προς το Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κ. Γανιάρης ζητά να απλουστευτούν οι διαδικασίες αγοραπωλησιών:

Αναλυτικά η επιστολή Γανιάρη αναφέρει:

"Επικοινωνώ μαζί σας για το θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών για δικαιοπραξίες μεταβίβασης ακινήτων από συμπολίτες μας, πολίτες χωρών της Ε.Ε. και πολίτες τρίτων χωρών στην παραμεθόριο περιοχή μας. Κατανοούμε πλήρως την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, ως τμήμα της παραμεθορίου ζώνης της χώρας μας.

Ωστόσο, η μείωση των γραφειοκρατικών βαρών και η απλούστευση και η επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την τέλεση αγοραπωλησιών και ανάλογων δικαιοπραξιών που συνδέονται με τη μεταβίβαση ακινήτων, αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στους Έλληνες πολίτες καθώς και στους πολίτες χωρών της Ε.Ε., παρατηρούνται υπέρμετρες καθυστερήσεις, στο βαθμό που η αρμόδια από το νόμο Επιτροπή δεν έχει έδρα στη Χίο και οι συνεδριάσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εκκρεμείς υποθέσεις. Καθίσταται αναγκαίο, συνεπώς η αρμόδια Επιτροπή να έχει έδρα στη Χίο και να συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση.

Επίσης, σε όσα αναφέρονται σε πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι καθυστερήσεις υπερβαίνουν τις περισσότερες φορές το εξάμηνο, γεγονός που καθιστά σχεδόν απαγορευτική τη σχετική κίνηση της κτηματαγοράς αλλά και την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Παρακαλώ θερμά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως ορίζονται από το νόμο, να επανεξετάσετε τις σχετικές ρυθμίσεις για την κατάρτιση δικαιοπραξιών, στην κατεύθυνση της απλούστευσής τους, εις τρόπον ώστε και το εθνικό συμφέρον να διασφαλίζεται, αλλά και η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα να ενθαρρύνεται.".

http://www.chiospress.gr/news

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, Ν. ΣΙΦΟΥΝΑΚΗΣΤα έψαλαν για τα καλά στο Βουλευτή Λέσβου και Υφ. Περιβάλλοντος, Ν. Σιφουνάκη στο συνέδριο αρχιτεκτόνων. Δείτε τι έγινε:


http://www.chiospress.gr/news/%ce%b4%ceΑπό την πίσω πόρτα…


Όσοι συμβούλεψαν τον πρωθυπουργό να αποχωρήσει χθές στη Σύρο, από την πίσω πόρτα, σαν κυνηγημένος, του έκαναν μεγάλη ζημιά! Κατέστρεψαν το προφίλ του λαϊκού ηγέτη, που με επιμέλεια έκτιζε επί δεκαετίες!

Αμφιβάλλει κανένας ότι από εδώ και στο εξής, σε κάθε συζήτηση στη Βουλή, θα γίνεται αναφορά «στο πρωθυπουργό που έφυγε από την πίσω πόρτα;» Και όλοι ξέρουμε ποιοι φεύγουν από την πίσω πόρτα!!!

Στον κ. Παπανδρέου μπορεί να καταλογίζουμε πολλά, αλλά του αναγνωρίζουμε ότι πάντα του άρεσε να μιλάει με τον κόσμο. Να κινείται άνετα, να ποδηλατεί, να κωπηλατεί, να κολυμπά, να τρέχει. Όλα αυτά ήταν στοιχεία της προσωπικότητάς του, που τον έκαναν δημοφιλή.

Όσοι το είδαν να τρέχει προς το αυτοκίνητό του, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά, ο κόσμος διαμαρτυρόταν, θα συνειδητοποίησαν ότι μας κυβερνάει πλέον ένας φοβισμένος άνθρωπος.

Ένας πρωθυπουργός, που δεν μπορεί ή δεν αντέχει να αντιμετωπίσει το λαό, δεν θα απολαμβάνει για πολύ καιρό της εμπιστοσύνης του. Είναι σχεδόν νομοτελειακό. Θα φύγει νύχτα.

Ακόμα και ο κ. Πάγκαλος στα Καλύβια, είχε το θάρρος (έστω την άγνοια κινδύνου) να βγεί έξω και να προσπαθήσει να μιλήσει στους συγκεντρωθέντες («καμιά πενηνταριά «αλήτες» κατά τον Πάσχο Μανδραβέλη)

Γιατί ο κόσμος εξοργίζεται περισσότερο, όταν τον αγνοείς και τον αποφεύγεις.

Θα ρωτήσετε: «και τι να έκανε; Να περνούσε μπροστά απ’ τον κόσμο με τον κίνδυνο να τον λιντσάρει;»

Ένας πρωθυπουργός που έχει αυτοπεποίθηση και δεν είναι πανικόβλητος (και δεν αισθάνεται ενοχές), θα δεχόταν μια αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων, θα συζητούσε μαζί τους, θα άκουγε τα αιτήματά τους, εν ανάγκη θα τους απηύθυνε και το λόγο, έστω υπό το βάρος των αποδοκιμασιών, και στη συνέχεια θα αποχωρούσε από την κυρία είσοδο. Όχι από την πίσω πόρτα!

Το να φεύγεις από την πίσω πόρτα είναι δηλωτικό ενοχής, αδυναμίας και φόβου.

Αυτά προεξοφλούν την επερχόμενη ήττα.

http://www.antinews.gr/2011/03/22/92617/

Στη διαγραφή των τεσσάρων μελών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στον «Αρμονία» ο γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις διαγραφές
Μαρ 22, 2011

Στη διαγραφή των τεσσάρων μελών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στον «Αρμονία» ο γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ. «Η στηρίζουμε το Καταστατικό ή το περιφρονούμε», είπε ο κος Βασιλειάς. «Η θέση και η στάση μας ήταν το μόνο μέσο διαμαρτυρίας», είπε ο κ. Καρυώτογλου, ενός εκ’ των 4 διαγραφέντων.


«Μας ζητήθηκε, με εγκύκλιο, από την οργανωτική επιτροπή τα ονόματα των στελεχών μας, που συμμετείχαν σε άλλους συνδυασμούς. Αυτοί οι 4 σύντροφοι δεν είναι απλά μέλη, αλλά είναι σε συντονιστικές επιτροπές. Δε διαγράφηκαν απλά μέλη, αλλά όταν είσαι στέλεχος, τι είδους παράδειγμα δίνεις στα απλά μέλη, που δήθεν καθοδηγείς; Ή σεβόμαστε το Καταστατικό ή το περιφρονούμε. Το Καταστατικό μας λέει πως τα μέλη και στελέχη όταν το κόμμα δίνει μια μάχη, πρέπει να είναι όλοι μαζί με το Κίνημα. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βάλει το ζήτημα συλλογικής διάταξης της Οργάνωσης, προκειμένου να έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα. Θα πρέπει όταν το Κίνημα δίνει μια μάχη, όλα τα μέλη να είναι συντεταγμένα», είπε μεταξύ άλλων ο κος Βασιλειάς.


Τη διαγραφή του σχολίασε στον «Αρμονία», ο κος Παύλος Καρυώτογλου, ενός εκ των 4 διαγραφέντων.

«Δεν έχω σταματήσει να έχω τις ιδέες και αντιλήψεις, που υπήρχαν όταν μπήκα στο ΠΑΣΟΚ πριν πολλά χρόνια. Αν κάποιος έχει αλλάξει λογική για το τι είναι σοσιαλισμός, τι είναι καλό για την Ελλάδα, είναι το ίδιο το κόμμα. Υπήρχε και ένα θέμα απατεωνιάς, υφαρπαγής ψήφου, που έγινε όπως έγινε. Κανείς δεν ήξερε για Μνημόνια, για επαφές με το ΔΝΤ και ούτε κληθήκαμε να στηρίξουμε αυτές τις πολιτικές αποφάσεις και την οικονομική πολιτική , κάτι που κάναμε, στις βουλευτικές εκλογές. Αυτά προέκυψαν μετά. Ήταν το μόνο μέσο διαμαρτυρίας, η θέση και η στάση που πήραμε. Όταν φύγεις από ένα πολιτικό χώρο είναι λυπηρό, αλλά σαν πολιτική επιλογή είναι ξεκάθαρη και δεν την παίρνω πίσω», είπε ο κος Καρυώτογλου.
πηγή Ράδιο Αρμονία

Τουρκική ακταιωρός στο λιμάνι του Αγαθονησίου


Στο Αγαθονήσι, τουρκική ακταιωρός κόβει βόλτες ανενόχλητη εδώ και μέρες, σε απόσταση 300 μέτρων από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου. Πλησιάζει στο λιμάνι του νησιού, ελέγχει(!) και μετά από λίγο απομακρύνεται. Είναι εντυπωσιακά τα όσα δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού, Βαγγέλης Κόττορος, στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ.kottoros from NewsKosmos.com on Vimeo.

Wikileaks: Ομολογία-σοκ για μυστική διπλωματία από στενή σύμβουλο του ΓAΠΠολλές φορές η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μυστική διπλωματία ως τακτική πίσω από τις πόρτες των κλειστών διαπραγματεύσεων, όπως συνέβη και στην περίπτωση της πρόσφατης επίσκεψης Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που φέρνει στο φως το Wikileaks, με εκμυστηρεύσεις και εκτιμήσεις της άτυπης συμβούλου του πρωθυπουργού Πωλίνας Λάμψα. Το τηλεγράφημα φέρνει την υπογραφή του πρώην Αμερικάνου πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ και στάλθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2009, ενώ αναφέρεται σε συνομιλίες που είχε η κ. Λάμψα με δύο πολιτικούς συμβούλους της Αμερικάνικης Πρεσβείας στις 3 Δεκεμβρίου του 2009.

Ο κ. Σπέκχαρντ αναφέρει σχετικά στο τηλεγράφημά του: «Η Λάμψα σημείωσε πως και Άλεξ Ρόντος λειτουργεί σαν άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού μακριά από το προσκήνιο και έχει αναλάβει ειδικούς ρόλους και αποστολές για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου» και συνεχίζει μεταφέροντας τις απόψεις της κ. Λάμψα για μυστική διπλωματία.

«Αν και άτυπη σύμβουλος η ίδια παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια για σύγχυση και αλληλοεπικάλυψη στις επικοινωνίες, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι υπάρχει πάρα πολλή μυστική διπλωματία σε εξέλιξη μέσα στην κυβέρνηση και πως πολλοί άνθρωποι σε υπηρεσιακό επίπεδο στο υπουργείο Εξωτερικών δεν λαμβάνουν πληροφορίες για ευαίσθητα θέματα. Σύμφωνα με τα λόγια της υπάρχει ένα ρίσκο όταν δεν γνωρίζει η κυβέρνηση από πού παίρνει πληροφορίες».

Στο τηλεγράφημα η Πωλίνα Λάμψα αναφέρεται ως άτυπη σύμβουλος του πρωθυπουργού, επικεφαλής ενός μικρού ανεξάρτητου γραφείου, το οποίο μεγαλώνει και είναι ξεχωριστό από το ΠΑΣΟΚ και από το ΥΠΕΞ. Μάλιστα αναφέρει ότι η κ. Λάμψα θέλησε να παραμείνει σε αυτή την θέση μετά τις εκλογές γιατί επιθυμούσε να έρχεται σε άμεση επαφή με τον πρωθυπουργό και όχι να αναφέρεται σε υπουργό ως υφυπουργός.

Πηγή: www.newscode.gr με πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κοραντής Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.Φέρνει στη Βουλή με ερώτηση του το επεισόδιο με το Τουρκικό πολεμικό σκάφος

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.


ΕΡΩΤΗΣΗ : 13483-13484/21-3-2011

Προς :

- Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλο

- Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα

Θέμα : Τουρκικό πολεμικό εκδιώκει ιταλικό ερευνητικό σκάφος από την

ελληνική υφαλοκρηπίδα

Τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους, η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία του ερευνητικού σκάφους Explora, ζήτησε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές την άδεια προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να πραγματοποιήσει προπαρασκευαστικές εργασίες για την πόντιση, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Καρπάθου και Καστελορίζου, καλωδίου οπτικών ινών για λογαριασμό του Ισραήλ. Η άδεια δόθηκε και εκδόθηκε σχετική NAVTEX. Με συνέντευξή του στις 6 Μαρτίου, ο τούρκος ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου είχε προβεί στις γνωστές προκλητικές δηλώσεις περί Καστελόριζου. Στις 12 Μαρτίου, τουρκικό πολεμικό σκάφος εξεδίωξε διά της βίας το Explora από την ελληνική υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, με τον ισχυρισμό ότι τούτο βρισκόταν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και επιχειρούσε χωρίς άδεια. Το γεγονός, που είχε αποκρυβεί από την Κυβέρνηση, διέρρευσε στον τύπο 4 μέρες αργότερα και η ελληνική πλευρά αρκέσθηκε σε μία τυπική παράσταση διαμαρτυρίας μέσω της ελληνικής Πρεσβείας Αγκύρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ή έστω της ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος δεν βρισκόταν στον χώρο όπου επιχειρούσε το εν λόγω ιταλικό σκάφος την ημέρα εκείνη. Με τα ανωτέρω δεδομένα :

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Ουδείς αντελήφθη στην Κυβέρνηση τι εννοούσε ο κ. Νταβούτογλου στις 6 Μαρτίου και υλοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου;

2. Όταν η Τουρκία έχει καταστήσει με κάθε τρόπο σαφείς τις απόψεις της περί Καστελόριζου, γιατί αφέθηκε το ιταλικό σκάφος να επιχειρήσει τις προπαρασκευαστικές εργασίες χωρίς την παρουσία σκάφους του Π.Ν., ή έστω του Λ.Σ., προκειμένου να τονισθεί ότι βρισκόταν νόμιμα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας;

3. Είναι δυνατόν να μην υπήρξαν εν προκειμένω συνεννοήσεις μεταξύ των συναρμοδίων ελληνικών Υπουργείων;

4. Ποιός αποφάσισε ότι στην κρίσιμη αυτή φάση το ελληνικό κράτος έπρεπε να απουσιάσει και να αφήσει τους τούρκους ελεύθερους να πραγματοποιήσουν , με στρατιωτικά μέσα, επίδειξη δύναμης και εξουσίας, προσβάλλοντας τα ελληνικά νόμιμα δικαιώματα στην περιοχή;

Ο ερωτών

Ιωάννης Κοραντής

ΕΛΜΕΚΙ : Για τον οργανισμό Περίθαλψης Δημοσίων Υπαλλήλων

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19475&Itemid=38
opad_logo.jpg

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: elme_ki@yahoo.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ «ΣΑΡΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα η τραγική κατάσταση στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Η προπληρωμή των ιατρικών εξετάσεων και των φαρμάκων, εξαιτίας της μη καταβολής των οφειλομένων από την κυβέρνηση, αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο της ληστείας που επιβάλλεται από κυβέρνηση - ΕΕ – τρόικα. Τα πραγματικά συμφέροντα γιατρών, φαρμακοποιών, ασφαλισμένων, αντικατοπτρίζονται μόνο στο αίτημα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμία «διαβούλευση» για διαχείριση της κρίσης.

Μέχρι το 1992 η παροχή της ιατρικής περίθαλψης και των φαρμάκων από το κράτος προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ήταν εντελώς δωρεάν. Στην συνέχεια με μια σειρά Νόμους και ρυθμίσεις επέβαλλαν ολοένα και μεγαλύτερες κρατήσεις (2,55% επί του μισθού, πληρωμή του 25% της τιμής των φαρμάκων κ.ο.κ.). Σήμερα κάνουν το βήμα για το τελειωτικό χτύπημα στον όποιο δωρεάν χαρακτήρα είχε απομείνει στην περίθαλψή μας. Με εργαλείο τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), στον οποίο πλέον θα αποδίδεται η παρακράτηση του 2,55%, θα ενισχυθεί περισσότερο η εμπορευματοποίηση της υγείας, θα φορτωθεί το κόστος της περίθαλψης και των φαρμάκων πάνω μας, θα μεγαλώσει το τμήμα των εξετάσεων, θεραπειών, φαρμάκων κ.λ.π. που θα πληρώνουμε κατευθείαν απ’ την τσέπη μας. Ήδη καταργήθηκαν 280 ιατρικές εξετάσεις που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη την εξατομίκευση της περίθαλψης, τη διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας υγείας για το λαό, στο βωμό των κερδών των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων υγείας. Κάθε πρόταση για μεταφορά πόρων από το ΤΕΑΔΥ στο ΤΠΔΥ, κάθε συναίνεση σε δάνειο από τις τράπεζες, όπως εκείνες που κάνει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, υποθηκεύει το μέλλον των Ταμείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

Να αποσυρθούν άμεσα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.

Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Αργοστόλι 21/3/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βασιλάτος Παύλος

Η Μεσογειακή Ένωση και η παγκόσμια γεωπολιτική μάχη για τη Μεσόγειο


globalization79_07Πρόσφατα γίναμε θεατές "επαναστάσεων" σε κάποιες χώρες της Β. Αφρικής όπου τα πλήθη αν και "ανοργάνωτα" μπόρεσαν και ξεσηκώθηκαν μυστηριωδώς. Τυνησία, Αίγυπτος με τελευταία την Λιβύη. Ποιά φωνή τους κάλεσε δεν έγινε γνωστό, αν και δάφνες θέλει να δρέψει ακόμη και αυτό το wikileaks. Γνωρίζουμε ότι οι επαναστάσεις ενίοτε εκδηλώνονται για να εξυπηρετήσουν μυστικότερα ή και μεγαλύτερα συμφέροντα και αυτό το παρατηρούμε να γίνεται συχνά στην σύγχρονη παγκόσμια πολιτική ιστορία.

Ωστόσο πέρα από το μαζικό και ανεξήγητο φαινόμενο των domino-ταραχών που άλλαξαν ή πρόκειται να αλλάξουν τον γεωπολιτικό χάρτη των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, ταυτόχρονα παρατηρούμε και άλλες σημαντικές αλλαγές. Μεγάλος λόγος γίνεται για τον καθορισμό των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) όπου άξαφνα μαθαίνουμε και για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, πράγμα που γίνεται θα λέγαμε με τρόπο μαζικό (Λεβιάθαν, κοίτασμα Ηροδότου κ.ά.).

Ως εκ τούτου στο Αιγαίο παρατηρούμε τη μετατόπιση του διπλωματικού και άλλου ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας όλο και νοτιότερα, πέριξ του Καστελόριζου, πιο κοντά στις υπό ανακατάταξη βορειο-αφρικανικές περιοχές. Σε αυτή την εξέλιξη ο οιοσδήποτε εύκολα μπορεί να συμπεράνει πως μαζί με τις τοπικές διπλωματικές επιδιώξεις της Τουρκίας, υποκρύπτονται και επιδιώξεις πολύ μεγαλύτερων δυνάμεων. Μάλιστα φτάσαμε και στο σημείο η Μέρκελ, ως Καγκελάριος της Γερμανίας να επισκέπτεται για πρώτη φορά στην ιστορία Γερμανού καγκελάριου, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τι να συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ένα βασικό ερώτημα. Ερώτημα απολύτως φυσιολογικό, εφόσον έχουμε συνηθίσει στη διεθνή πολιτική σκηνή, αυτό που φαίνεται να είναι η αφορμή και σχεδόν ποτέ η αιτία. Η συγκυριακή εκδήλωση των ταραχών και των όποιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στα παράκτια κράτη της βόρειας Αφρικής αλλά και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις καθώς και οι έντονες μυστικές διπλωματικές επαφές μεταξύ Ελλάδος, Ισραήλ και Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στις δύο πρώτες υποδεικνύει κάτι πολύ πιο σχεδιασμένο.

Για πολλά χρόνια, είναι "γνωστό" ένα σχέδιο, που ως ιδέα είναι αποτέλεσμα των ισχυρών μοναδικών κέντρων αποφάσεων του πλανήτη . Το όνομα του σχεδίου, "Ηνωμένες Πολιτείες της Ανατολικής Μεσογείου" ή απλούστερα "μεσογειακή Ένωση" και εμπνευστές του οι κυριότεροι γεωπολιτικοί σχεδιαστές της νέας τάξης πραγμάτων.

Ας διαβάσουμε λοιπόν τα σχέδια των μεγαλύτερων εξ απορρήτων μυστικοσυμβούλων των σημερινών κέντρων αποφάσεων, ας μελετήσουμε τους χάρτες. Μη κάνουμε το λάθος να τους αγνοήσουμε λόγω της απλότητας τους. Ας αναλογιστούμε μόνο και μόνο, με ποιο τρόπο επανασχεδιάσθηκε ο κόσμος μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου πολέμου, όταν κατά τη διάρκεια της Συμφωνίας στη Γιάλτα οι τρείς τότε σημαντικότεροι ηγέτες, οι Ρουζβελντ, Τσωρτσιλ και Σταλιν, σχεδιάζοντας σε πρόχειρα χαρτιά έφτασαν στο σημείο να μοιράζουν την ανθρωπότητα ακόμη και επάνω σε χαρτοπετσέτες. Ο τρόπος παραμένει ο ίδιος, μόνο τα ονόματα άλλαξαν. "Όμπαμα, Μέρκελ, Σαρκοζί".

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_7889.html?utm_source=BP_recent

Από σήμερα, οι ΗΠΑ χρωστάνε χάρη στην Τουρκία!!!Τι αντάλλαγμα θα ζητήσουν οι Τούρκοι από τον Ομπάμα;

Οι ΗΠΑ ζητάνε επίσημα χάρη από την Τουρκία, προκειμένου η Άγκυρα να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Λευκού Οίκου στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση τεσσάρων αμερικανών δημοσιογράφων…! Μάλιστα, για να είμαστε ακριβείς, η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Τουρκία να ενεργεί ως "δύναμη προστασίας" των ΗΠΑ στη Λιβύη…!

Το συγκεκριμένο θέμα, αν και έχει περάσει στα «ψιλά» των μέσων ενημέρωσης, αποτελεί κόλαφο για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, αλλά και για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, που δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ, αν και χωρίς δισταγμό έριξε σε έναν αναίτιο πόλεμο την Ελλάδα, δίνοντας φρεγάτες, ιπτάμενο ραντάρ και πολεμικά αεροσκάφη στην «συμμαχία των προθύμων» και υπέρ των συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου (κυρίως αμερικανικών) στη Λιβύη.

Η Τουρκία, χωρίς να έχει κουνήσει το δαχτυλάκι της, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Λευκού Οίκου!!! Απορίας άξιο; Όχι φυσικά! Οι αμερικανοί μπορεί να είναι στρατοκράτες, μπορεί να είναι ένα κράτος που ζει απομυζώντας τον πλούτο άλλων κρατών, μπορεί να είναι πολεμοκάπηλοι ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να σκεφθεί κάποιος, αλλά ηλίθιοι (τόσο, τουλάχιστον) δεν είναι, για να αφεθούν στα χέρια του ανθρώπου που τόσο καλά γνωρίζουν, δηλαδή στην ικανότητα διπλωματικής διαμεσολάβησης του Γιώργου Παπανδρέου (αν και η έκφραση «ικανότητα διπλωματικής διαμεσολάβησης» θα μπορούσε να γίνει και ανέκδοτο για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας).

Η Τουρκία δέχτηκε τον ρόλο του εκπροσώπου των αμερικανικών συμφερόντων και ευχαρίστως ανέλαβε την θέση της «δύναμης προστασίας» των ΗΠΑ στη Λιβύη… Και είναι απολύτως βέβαιο πως ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και όλα τα τουρκικά λόμπι ανά τον πλανήτη, θα εργαστούν αδιάκοπα για να ικανοποιήσουν τον Λευκό Οίκο.

Το ζητούμενο, όμως, είναι το… μετά…!

Τι πρόκειται να ζητήσει ως αντάλλαγμα η Άγκυρα, τη στιγμή που είναι δεδομένο πως η τουρκική πολιτική ζητάει και όταν δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτε;

Τι είναι αυτό που ενδιαφέρει την Τουρκία να κερδίσει;

Πόσα οφέλη θα μπορέσει να αποκομίσει από αυτή της την εμπλοκή ως «δύναμης προστασίας» των αμερικανικών συμφερόντων;

 • Μήπως κάποια άδεια από τις ΗΠΑ να αποδεκατίσει τους Κούρδους; Μάλλον αδύνατο με την τροπή που παίρνουν οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.
 • Μήπως να πατήσει γερά την μπότα της στην Κύπρο; Πόσο πιο γερά, άραγε; Να την πάρει ολόκληρη; Αυτό δεν γίνεται, εκτός και αν τους την παραδώσει ο ίδιος ο Χριστόφιας.
 • Μήπως, να αναγνωρισθεί ως τουρκική ΑΟΖ η περιοχή νότια του Καστελόριζου;…
 • Μήπως, να αρπάξει δύο τρεις Ελληνικές βραχονησίδες στο Αιγαίο, επεκτείνοντας έτσι την υφαλοκρηπίδα της;...
 • Μήπως, να στηριχθεί επισήμως θέμα ανεξάρτητης Τουρκικής Δυτικής Θράκης; Αν και αυτό ίσως να το έχει ήδη κερδίσει σαν υπόσχεση ο Ερντογάν…
Έχει σκεφθεί κανείς στην τραγική κυβέρνηση Παπανδρέου – ΔΝΤ τι ακριβώς σημαίνει αυτή η αμερικανική εκπροσώπηση στην Λιβύη μέσω της Άγκυρας;

Είναι δυνατόν να μην έχουν υπάρξει παραιτήσεις ή «αποκεφαλισμοί» για το συγκεκριμένο θέμα;

Έχει σκεφτεί ο Γιώργος Παπανδρέου και ο φον Δρούτσας πως θα αντιδράσουν για να υπερασπίσουν τα Ελληνικά συμφέροντα σε περίπτωση που τεθεί θέμα μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας υπέρ της Άγκυρας;

Πού είναι ο λαλίστατος κύριος Βενιζέλος, να ψελλίσει έστω κάποιο «στρατηγικό σχέδιο» ικανό να αποτρέψει οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια; Στις 12 Μαρτίου, τουρκικό πολεμικό έκανε νηοψία στην περιοχή του Καστελόριζου (εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων) και ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια θέση από την κυβέρνηση Παπανδρέου!!!

Ο πολλά βαρύς Πάγκαλος, που ήταν και συνεχίζει να είναι υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων με οποιοδήποτε όνομα, τι έχει να πει; Αν και η βραδιά των Ιμίων απέδειξε την ποιότητα, την ποσότητα και την ικανότητα του πολιτικού, του διπλωματικού και του πατριωτικού του λόγου, γιατί ο αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης δεν βγαίνει να πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα, έστω και... τυπικά; Βρίσκει χρόνο και φαιά ουσία για την "τσιπρομανία" του, για δηλώσεις για τα Σκόπια και για άλλα πολλά προκλητικά, αλλά δεν μιλάει για ένα θέμα που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει η χώρα μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα;

Ως πότε οι πολιτικοί αυτής της χώρας θα στέκονται παρακολουθητικά στις εξελίξεις και δεν θα τολμούν να χαράσσουν οι ίδιοι το αύριο όλων εκείνων που συμβαίνουν στο εσωτερικό και στα σύνορα της χώρας;
Πότε επιτέλους θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;
Μπορεί, οποιοσδήποτε από αυτούς, να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει να χρωστάει ο Λευκός Οίκος χάρη στην Άγκυρα;
Μπορεί ο εξυπνότερος από αυτούς να διαννοηθεί το ύψος του κινδύνου που εκτίθεται η χώρα μας από τη στιγμή που η Ουάσιγκτον ζήτησε χάρη από την Άγκυρα;

Κι ενώ η πατρίδα μας φαίνεται πως οδηγείται σε μεγάλες περιπέτειες, ο αμερικανοτραφής πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, ζώντας την δική του περιπέτεια κάθε φορά που κάνει κάποια βόλτα στην Ελλάδα (με την προστασία των ανδρών των ΜΑΤ που έχουν γίνει οι φύλακες άγγελοί του), προσπαθούσε σήμερα (21.3.2011) να διαφύγει αναίμακτα από την οργή των κατοίκων της Σύρου.

Είναι, όντως, τεράστιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΓΑΠ αφού μετά από την συγκεκριμένη κίνηση του Λευκού Οίκου του γίνεται απολύτως σαφές πως η αμερικανική πολιτική και διπλωματία δεν του εμπιστεύεται ούτε… καμένο σπίρτο…! Και πώς να εμπιστευθούν οι αμερικανοί κάποιον ο οποίος χωρίς πολλές κουβέντες, χωρίς περίσκεψη, δίχως ούτε μία ανάγνωση, υπέγραψε και παρέδωσε την χώρα που (υποτίθεται ότι) διοικεί, σε χέρια τοκογλύφων, καταφέρνοντας να υποβιβάσει την διεθνή αξία της Ελλάδας, να μειώσει (και ίσως να απωλέσει) μέρος της εθνικής κυριαρχίας…!
Όπως και να το κάνουμε, την προδοσία πολλοί την αγάπησαν, τον προδότη όμως, ουδείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, όταν αποσύρονταν από την Ελλάδα δεν δίσταζαν να εκτελούν τους «κουκουλοφόρους» (τότε) προδότες…

Αλήθεια, κύριε Παπανδρέου, έχετε ελάχιστη έστω προσέγγιση στην πραγματικότητα;

Μπορείτε να αντιληφθείτε τον περιβάλλοντα χώρο και αυτά που συμβαίνουν γύρω σας ή μήπως χρειάζεστε άμεσης ιατρικής φροντίδας;

Οδηγείτε την Ελλάδα σε ολική (οικονομική και εθνική) καταστροφή.

Μήπως θα έπρεπε να ζητηθεί μέσα στην Ελληνική Βουλή από κάποιο κόμμα η απαγόρευση εξόδου σας από την χώρα;

Και αν ισχυρίζεστε πως όλα τα κάνετε σωστά, έχετε σκεφτεί προς ποια πλευρά είναι το σωστό;

Και αν έχετε την συνείδησή σας ήσυχη, τότε γιατί δεν ζητάτε από τα ΜΑΤ να αφήσουν τον κόσμο να έρθει προς το μέρος σας για να σας… απο-θεώσει;
http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_2026.html

Στάδιο Σάμου .....πίσω στο χρόνο!!!!!!

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη: Περιβαλλοντική καταστροφή στην Ικαρία


Προς τους Υπουργούς: Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στην Ικαρία για πάνω από 25 χρόνια συντελείται μια συστηματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που έχει σχέση με την επαπειλούμενη ερημοποίηση του νησιού εξαιτίας της υπερβόσκησής του από τον υπερπληθυσμό των αποίμενων αιγοπροβάτων. Πρόκειται για τον συστηματικό αφανισμό του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, αφού ένα μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου του νησιού έχει μείνει «φαλακρό» εξαιτίας της ανεξέλεγκτης βόσκησης αμέτρητων αγελών αιγοπροβάτων. Πέραν της καταστροφής του φυσικού τοπίου, οι επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού λόγω της πτώσης του τουρισμού και της μείωσης των γεωργικών εργασιών είναι αντικείμενο χρόνιων καταγγελιών γεωργών, οικολογικών οργανώσεων και απλών πολιτών. Γενεσιουργός αιιτία, της επιβαρυντικής για το νησί κατάστασης είναι η χρόνια απουσία συστηματικού έλεγχου της αποίμενης βόσκησης, χωρίς την τήρηση των κωδίκων ορθής γεωργικής πρακτικής και των μέτρων που θα έπρεπε να τηρούνται κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση για να σταματήσει την καθημερινά συντελούμενη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού που επηρεάζει σοβαρά και την οικονομία του νησιού;

• Με ποιο τρόπο θα περιοριστεί η αποίμενη κτηνοτροφική δραστηριότητα στο νησί; Θα μειωθεί ο αριθμός των ζώων από τις υπερβοσκημένες περιοχές της Ικαρίας;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη: Καταστροφές, μετά από βροχοπτώσεις, στις υποδομές της νήσου Ικαρίας

Η μεγάλη βροχόπτωση τον Οκτώβριο στην Ικαρία, είχε σαν αποτέλεσμα στο νησί ένας θάνατο και τεράστιες φυσικές και υλικές καταστροφές. Στην περιοχή Αμάλου, το χωριό χωρίστηκε στα δύο από νερά και βράχια. Στο Φύτεμα, το νερό κατέστρεψε το δρόμο που κατέβαινε στην παραλία. Στον Αγιο Πολύκαρπο γλίτωσαν την τελευταία στιγμή, δύο πυροσβέστες όταν υποχώρησε μια γέφυρα. Στα χωριά του Πάπα η επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί γίνεται με δυσκολία, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων με τις συνεχείς κατολισθήσεις. Στο Καρκινάγρι το λιμάνι έχει κλείσει από τα μπάζα. Όλο το οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες βλάβες και οι τοπικοί παράγοντες λένε ότι έχει υπονομευθεί η άσφαλτος και πολλά σημεία του δρόμου είναι κυριολεκτικά στον αέρα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται σε ένα μόνο ρεύμα.

Η πρώτη καταγραφή ζημιών, μόνο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, από τους μηχανικούς του Επαρχείου έδωσε τα εξής στοιχεία: καταστροφή 54 τοιχίων, 3.200 μέτρων κρασπεδόρηθρα, 18 τεχνικά, 2 γεφύρια, συνολικού κόστους 10 με 12 εκατ. Ευρώ.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών κ. Μαγκριώτης μετά από επίσκεψή του στην Ικαρία, τον Οκτώβριο του 2010 πριν από τις δημοτικές περιφερειακές εκλογές, διαπίστωσε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες. Ανακοίνωσε, το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον δρόμο Στελί - Φραντάτο - Ράχες (ύψους 10,5 εκατ. Ευρώ) και την 4η φάση των έργων στο λιμάνι του Ευδήλου με χρήματα από το Περιφερειακό και Τομεακό του εν λόγω Υπουργείου, καθώς και την οριοθέτηση των περιοχών που έχουν πληγεί, ώστε να δοθούν ανάλογες αποζημιώσεις διευκολύνσεις, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες, οικοσκευές, επαγγελματικούς χώρους, δημόσιες υποδομές. Μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί κοινή Υπουργική Απόφαση για την «Οριοθέτηση περιοχών και πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 18ης Οκτωβρίου 2010 στις νήσους Χίο και Ικαρία» καθώς και το τιμολόγιο για εργασίες επισκευής βλαβών σε πλημμυρόπληκτα κτίρια.

Για τις εργασίες αποκατάστασης των υποδομών του νησιού και των επανασχεδιασμό των έργων, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την Πολιτεία.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ικαρία το Μάρτιο, διαπίστωσα κι ο ίδιος τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όπως πληροφορήθηκα από τη Δημοτική Αρχή και τους φορείς του νησιού, κάθε νέα βροχόπτωση επιδεινώνει την καταστροφή στις υποδομές του οδικού δικτύου .Οι μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών της Ικαρίας, στο νησί, γίνεται «μετά εμποδίων» και χωρίς καμία ασφάλεια .Πλήττεται η δυνατότητα άσκησης κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας και υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και η οικονομία του νησιού. Δεδομένου ότι πλησιάζει και η καλοκαιρινή περίοδος και ο πληθυσμός του νησιού θα πολλαπλασιαστεί:

Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί :

• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας που διαμορφώνουν σε συνεργασία τα δύο υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ;

• Θα εκταμιευτούν τα απαιτούμενα χρήματα ώστε να επισκευαστεί τόσο το βασικό οδικό δίκτυο όσο και των περιφερειακών οδών;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη για την αύξηση αντικειμενικών αξιών


Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Πρόσφατα η κυβέρνηση προχώρησε σε έως και 60% αύξηση των αντικειμενικών τιμών στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Σύμφωνα με φορείς της κτηματαγοράς αλλά και δημοσιεύματα του τύπου, η ενέργεια αυτή αποτελεί προάγγελο των μεγάλων αυξήσεων που αναμένεται να γίνουν το αμέσως χρονικό διάστημα, στο σύνολο των περιοχών της χώρας. Κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην εκτόξευση των αντικειμενικών τιμών, σε επίπεδα υψηλότερα των πραγματικών - εμπορικών τιμών. Η πορεία της κτηματαγοράς είναι πτωτική επί δύο σχεδόν χρόνια, με αποτέλεσμα σε πάρα πολλές περιοχές οι εμπορικές τιμές πώλησης να προσεγγίζουν τις υφιστάμενες αντικειμενικές. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αναφέρεται και στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά το 2011 να εισπράξει από αυτήν πρόσθετα έσοδα 200 εκατ. ευρώ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Προτίθεται η κυβέρνηση να προσχωρήσει σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών; Σε ποίες περιοχές, με ποιο χρονοδιάγραμμα και σε τι ποσοστό;

• Τι επιπτώσεις θα έχει μια τέτοια κίνηση στην ήδη τελματωμένη κτηματαγορά;

• Σκέφτεται να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των εργαζoμένων αορίστου χρόνου που μεταφέρονται λόγω «Καλλικράτη»

.......από τις δημοτικές επιχειρήσεις στους ΔήμουςΕπίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Νέο πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στην Αυτοδιοίκηση φέρνει η άρνηση του Υπουργείου Εσωτερικών να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρονται από τις συγχωνευθείσες επιχειρήσεις στους Καλλικρατικούς ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, με εγκύκλιο που εξέδωσε στις 11 Φλεβάρη του 2011 υιοθέτησε την με αριθμό 432/2010, γνωμοδότηση του ΣΤ΄Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έκρινε ότι δεν αναγνωρίζεται για τη βαθμολογική εξέλιξη και την προαγωγή τους, η προϋπηρεσία των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, που μεταφέρθηκαν στους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Αυθαίρετα παραγνωρίζεται και διαγράφεται προϋπηρεσία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνάει τα είκοσι χρόνια και αντιμετωπίζονται ανισότιμα εργαζόμενοι σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, που έχουν την ίδια εργασιακή σχέση και τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Δεν είναι τυχαίο ότι η εν λόγω εξέλιξη λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που αναμένεται η έκδοση του Π.Δ., με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα κρίσης για την κατάληψη θέσεων ευθύνης στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Από την απόφαση θίγονται τουλάχιστον 9.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου που μεταφέρονται στους δήμους, καλούμενοι μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, να ασκήσουν καθήκοντα παρόμοια μ’ αυτά, που προσέφεραν στις συγχωνευθείσες δημοτικές επιχειρήσεις.

Επειδή, η όλη μεθόδευση επιβεβαιώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να πλήξει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων, με Δούρειο Ίππο την εφαρμογή του Καλλικράτη, ερμηνεύοντας κατά περίπτωση και κατά το δοκούν τους νόμους και το ίδιο το Ελληνικό Σύνταγμα

Επειδή, η άρνηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζομένων αορίστου χρόνου που μεταφέρονται, λόγω των συγχωνεύσεων που επέβαλε ο Καλλικράτης παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προβεί έγκαιρα η Κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση του θέματος, ώστε στην πραγματική υπηρεσία όπως ορίζεται στο νόμο 3801/2009, να περιλαμβάνεται και η προϋπηρεσία στις δημοτικές επιχειρήσεις των ΟΤΑ, σύμφωνα και με το αληθινό πνεύμα των ρυθμίσεων του νόμου ;


Ο Ερωτών βουλευτής
Βασίλης Μουλόπουλος

Εκτός Δήμων οι ελεύθεροι επαγγελματίες


Ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων του ειδικού συμβούλου, του ειδικού και επιστημονικού συνεργάτη που απασχολούνται σε αρμοδιότητες των Δήμων, είναι η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 163 του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ Α´ 143/28-6-2007) συνιστώνται στους Δήμους ισάριθμες με τους αντιδημάρχους θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών συνεργατών.

πηγή αυτοδιοίκηση

ΣΕΕΝ: «καταργήστε τις υπέρ τρίτων κρατήσεις»

Επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας: «Το θέμα των υπέρ τρίτων κρατήσεων που επιβαρύνει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέχρι και 40%, έχει καταντήσει, όπως σας έχουμε γνωρίσει και στο παρελθόν, το σοβαρότερο εμπόδιο για την τόνωση της κίνησης προς τα νησιά μας, σε μία περίοδο κατά την οποία οι προοπτικές δεν είναι καθόλου θετικές. Παρόλα αυτά, δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει καμία ρύθμιση για τη μείωση ή την κατάργησή τους, γεγονός που θα μπορούσε να τονώσει την τουριστική κίνηση προς όφελος των νησιών, αλλά και των ακτοπλοϊκών εταιρειών που σήμερα αντιμετωπίζουν, όπως καλώς γνωρίζετε, σοβαρότατα προβλήματα. Αντίθετα με τα όσα συμβαίνουν στην ακτοπλοΐα, παρατηρούμε ότι στις αερομεταφορές λαμβάνονται μέτρα και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην πολύ σωστή απόφαση του Υπουργού Μεταφορών για την απαλλαγή πληρωμής τελών στους αερολιμένες.

Η λήψη τέτοιων μέτρων για τις αερομεταφορές, τις θέτει σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι των ακτοπλοϊκών μεταφορών, πάνω στις οποίες όμως βασίζεται ουσιαστικά η ανάπτυξη των νησιών.

Παρακαλούμε, κύριε Υπουργέ, για τις ανάλογες ενέργειές σας, όσον αφορά τα λιμενικά τέλη που επιβαρύνουν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Επίσης παρακαλούμε, για μία ακόμη φορά, για τις σχετικές παρεμβάσεις σας προκειμένου για τη μείωση του ΦΠΑ, όπως ακριβώς συνέβη με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς επίσης για την κατάργηση των λοιπών μη ανταποδοτικών κρατήσεων και κυρίως εκείνων

που αφορούν το ΚΑΕΟ και τον Επίναυλο, που επιβαρύνουν τους διακινούμενους με τα ακτοπλοϊκά πλοία μας επιβάτες.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος

Μάρκος Φόρος Μιχάλης Σακέλλης

Μειώσεις-σοκ στα επιδόματα – Δείτε την πρόταση που μειώνει ως και 700 ευρώ τις αποδοχές

Μέσος όρος 145 ευρώ στα επιδόματα για όλους
- Ως 1.600 ευρώ οι συνολικές αποδοχές
- Πως διαμορφώνονται αρχικοί και τελικοί μισθοί ανά βαθμίδα


Η πρόταση ήδη έχει φτάσει στα χέρια του Πρωθυπουργού από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και προέρχεται από την Ένωση Αποφοίτων Εθνικών Σχολών Δημόσιας Διοίκησης.

Με τον τίτλο “για ένα σύστημα αμοιβών-παρακίνησης στο Δημόσιο Τομέα” η πρόταση περιλαμβάνει κατάργηση 13ου και 14ου μισθού με ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό μισθό που θα δώσει μεν ανάσα στους χαμηλόμισθους μειώνει όμως ως και 709 ευρώ τους μισθούς όσων έχουν αποδοχές πάνω από 2.000 ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει από αυξήσεις ως και 17,2% για υπαλλήλους με αμοιβή 985 ευρώ, αλλά και μείωση 30,7% για υπαλλήλους που υπηρετούν σε θέσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Ο μισθός με βάση την πρόταση θα διαμορφωθεί από τα 711 ευρώ στα 970 για τον νεοεισερχόμενο βασικής εκπαίδευσης του Δημοσίου, ενώ ο ανώτατος καταληκτικός μισθός για έναν υπάλληλο Π.Ε. Στα 3.065 ευρώ

Η πρόταση περιλαμβάνει μέσο όρο επιδομάτων στα 145 ευρώ με ανώτατο όριο μισθού τα 1.600 ευρώ.

Δείτε πως μεταφράζεται η πρόταση ανά υπουργείο
βασικός συνολικές αποδοχές πρόταση βασικού πρόταση συνολικών αποδοχών
Παιδείας 984 1365 1455 1600 +17,22%
Πολιτισμού 984 1534 1455 1600 +4,3%
Εσωτερικών 984 1660 1455 1600 -2,62%
Ανάπτυξης 984 1851 1455 1600 -13,56%
Οικονομικών 984 2309 1455 1600 --30,71%

Οι αρχικοί και οι τελικοί μισθοί ανά κατηγορία
Κατηγορία αρχικός τελικός
ΥΕ 970 1600,50
ΔΕ 1164 1920
ΤΕ 1406 2461
ΠΕ 1455 2546
ΠΕ MSc 1532 2682
ΠΕ PhD 1629 2933
ΠΕ ΕΣΔΔΑ 1581 2845

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/700.html