26 Ιουνίου 2008

«Λογότυπα της Κρατικής Τηλεόρασης»

Τοποθέτηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη για την επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο, με θέμα: «Λογότυπα της Κρατικής Τηλεόρασης»

26 Ιουνίου 2008

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ, είμαι σίγουρος ότι δεν τα πιστεύετε αυτά που είπατε, δεν τα πιστεύει ο έμπειρος δημοσιογράφος, δεν τα πιστεύει ο μακροβιότερος Υπουργός Επικρατείας σε θέματα τηλεόρασης. Δεν μπορείτε να πιστεύετε ότι αυτά τα σήματα κόστισαν 410 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, όσο 10 διαμερίσματα. Εσείς και εγώ μπορούμε να τα παράγουμε δωρεάν και να γλιτώσει ο Έλληνας πολίτης 410 εκατομμύρια ευρώ. Πώς θα το κάνουμε;

Αύριο το πρωί θα πει η ΕΡΤ: Θέλω να μου δημιουργήσετε και να υλοποιήσετε αυτά τα έξι σήματα και εγώ θα βάζω το λογότυπο σας κάτω. Όπως λέμε έπιπλα από τον τάδε. Για να τα κάναμε δωρεάν θα μπορούσα να σας βρω σαράντα ελληνικές εταιρίες που θα δεχόντουσαν να τα κάνουν δωρεάν.

Σας παρέσυραν, δεν είναι θυγατρική του BBC, έχει πουληθεί από το ΒΒC εδώ και 26 μήνες. Πουλήθηκε! Ανήκει σε ιδιώτες, μην σας παρασύρουν λοιπόν με τέτοιες δικαιολογίες. Εγώ δεν θα υιοθετήσω την κριτική του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Μπουκάλα της Καθημερινής, συναδέλφου στην ίδια εφημερίδα του κ. Παναγόπουλου, έως ότου έγινε Πρόεδρος της ΕΡΤ.

Εγώ θα σας πω μόνο τούτο: Δεν ξέρετε ότι ο κ. Παναγόπουλος μέχρι στιγμής είναι υπόδικος στην δικαιοσύνη για όμοιας υφής θέματα; Δεν ξέρετε ότι οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έχουν εντοπίσει παρατυπίες ηθικής τάξης; Σήμερα το πρωτοακούτε; Εάν λοιπόν τα ξέρετε αυτά, ξέρετε ότι η εισαγγελέας, η κ. Ράικου τον έχει στείλει κατηγορούμενο για τέτοιου είδους θέματα, δεν μπαίνετε στο πειρασμό να διερωτηθείτε τι συμβαίνει;

Αλλά επηρεασμένος τα υιοθετείτε αυτά τα θέματα;

410 εκατομμύρια για δύο σηματάκια; Κύριε Υπουργέ μην παρασύρεστε, ζητήστε να γίνει έλεγχος. Η ΕΡΤ πληρώνεται από τον ελληνικό λαό μέσα από την ΔΕΗ.

Αφήστε που γι΄ αυτό το θέμα κινδυνεύετε να πάτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Κινδυνεύετε, όπως η Ολυμπιακή από την Aegean, επειδή η πρώτη χρηματοδοτείται από το κράτος. Υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχουν ελευθέρα κανάλια τα οποία υπόκεινται στην δουλεία ενός καναλιού χρηματοδοτούμενου από το κράτος. Είναι τεράστιο το θέμα, επομένως θα ήθελα να δείξετε την επιμέλεια που πρέπει και σας πρέπει. Και όχι να προσπαθείτε να καλύψετε τον κ. Παναγόπουλο και τον κ. Χουλιάρα, ο οποίος και αυτός εμπλέκεται σ΄ αυτή την ιστορία.

Προσπαθήστε κ. Υπουργέ να κρατήσετε αποστάσεις γιατί πολύ φοβούμαι ότι θα εμπλακείτε. Δεν σας κάνω σύσταση, ούτε σας δίνω συμβουλή, αλλά ως παλαιότερος, και στο επάγγελμα και στο Κοινοβούλιο, σας λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν λειτουργήσει με την ευπρέπεια που τους πρέπει.

Κλείνω με ένα άλλο θέμα. Μπήκα χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, για την οποία πρέπει να έχετε γνώση εσείς.

Έχει στην ιστοσελίδα του ο Πρωθυπουργός « Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου» όπου μέσα λέει: Συνασπισμός, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. Μα εδώ και ένα χρόνο, τα κόμματα της Βουλής είναι πέντε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι γραμμή να βάλλεται το πέμπτο κόμμα. Το πέμπτο κόμμα με την πλουσιότερη τηλεοπτική δράση, πρώτο σε ερωτήσεις κατά το περιοδικό « Βουλή και Βουλευτές», πρώτο σε ομιλίες, πρώτο σε συμμετοχές επιτροπών. Δεν μπορείτε λοιπόν να μας αγνοείτε με αυτόν τον προκλητικό τρόπο. Αν δείχνει το Υπουργείο, το Μέγαρο Μαξίμου αμέλεια για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη αμέλεια θα υπάρχει σε θέματα αυτού του είδους.

Αργότερα σε συνέχεια της τοποθέτησης του Προέδρου και μετά την απάντηση του Υπουργού, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε:

Θα ήθελα μόνο μια φράση να πω. Πράγματι ο κ. Ρουσόπουλος είναι ο καλύτερος μεταπολεμικός υπουργός προπαγάνδας. Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ, ξεπεράσατε τον Γκέμπελς.

Στην επιμονή του Προεδρείου της Βουλής να ανακαλέσει την ανωτέρω φράση ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε: Kύριε Πρόεδρε ανακαλώ. Δεν είναι καλύτερος του Γκέμπελς.